Ο Αντώνης Βενέτης μας μιλάει για την επιτυχία των site του

athensvibe

από τη Τζορτζίνα Πολιτάνου

Ο Αντώνης είναι μόλις 26 ετών στο σώμα και 15 στο μυαλό, όπως και ο ίδιος μας εκμυστηρεύεται και ασχολείται με το site ifresh.gr και το νεοσύστατο festmagazine. O ίδιος είναι ιδιαίτερα δημιουργικός, εργατικός και κοινωνικός και αυτό φαίνεται μέσα από τα άρθρα του και την κοινωνική του ζωή. Αυτά είναι κάποια από τα στοιχεία που με έκαναν να του ζητήσω τη συγκεκριμένη συνέντευξη και να τον μάθω περαιτέρω σαν άνθρωπο.

the interview

Πώς και πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι με το site “ifresh.gr”;
Το iFresh.gr και συγκεκριμένα ο ιδιοκτήτης του ο Αναστάσιος Αλεξανδρίδης βρέθηκαν στο δρόμο μου μετά τη λήξη της συνεργασίας μου σαν υπεύθυνος του Yourmagazine.gr με τον εκάστοτε συνεργάτη μου Παναγιώτη Σταματόπουλο. Και έτσι ήρθε το iFresh.gr μπροστά μου και δεν το είδα σαν μια λύση ανάγκης αλλά σαν μια ευκαιρία και για μένα να ασχοληθώ με ένα καθαρά ψυχαγωγικό-ενημερωτικό site μακριά από τα πρότυπα του περιοδικού που ήμουν… Στο iFresh είμαι αισίως 2 χρόνια και φέτος κλείνει τα 3 του χρόνια.

Έχεις σπουδάσει δημοσιογραφία ή κάτι σχετικό;
Η Δημοσιογραφία και το Ραδιόφωνο γενικότερα μπήκαν στην ζωή μου πριν το σπουδάσω -είναι αυτό που λένε όταν αγαπάς κάτι δεν χρειάζονται σπουδές- και πραγματικά για μένα δεν χρειάστηκαν. Δημοσιογραφικά έχω κάνει μόνο μερικά σεμινάρια και δόξα το Θεό όλες οι συνεργασίες μου ήταν άκρως επαγγελματικές και ευχαριστώ που μου δείξανε εμπιστοσύνη, ειδικά στο ξεκίνημα μου στο yourmagazine να έχω πάρει μια τόση καλή θέση χωρίς να έχω προϋπηρεσία καν ούτε εμπειρία.

Που εργάζεσαι αυτό τον καιρό ή πάνω σε τι; (Ενημερώθηκα για κάποιες δημοσιεύσεις σε κάποιο τηλεοπτικό κανάλι)
Συνεχίζω να είμαι στην οικογένεια του iFresh.gr γιατί σαν ομάδα δέσαμε πραγματικά πολύ καλά, τηλεοπτικά δυστυχώς είχα την πρώτη μου αναποδιά αλλά εδώ είμαστε και συνεχίζουμε για το παρακάτω. Και μόλις χθες την ημέρα γενεθλίων μου έκανα ένα δώρο στον εαυτό μου και πλέον είμαι ο ιδιοκτήτης του www.festmagazine.gr, ένα site πολλά υποσχόμενο.

Πόσα άτομα στελεχώνουν τη δουλειά σου στα sites;
Κοίταξε αν μπορείς να κάνεις αρκετά πράγματα εσύ και αρκετά ο άλλος δεν χρειάζονται αρκετά άτομα συγκεκριμένα το ifresh.gr εργάζονται 5 άτομα που πίστεψε με αρκούν και με το παραπάνω για να βγει όλη η δουλειά και η επιτυχία που έχει το site και μας προσφέρει το λιγότερο το μήνα 120.000 αληθινά views.

Ποίο άρθρο θεωρείς πως ήταν το καλύτερο στη δουλειά σου ,όχι τόσο με θέμα τα views αλλά τόσο με το άτομο που αναφερόσουν ή κάποιο γεγονός;
Tώρα είναι η αλήθεια πως μου βάζεις δύσκολα, δεν κάνει το καλό άρθρο την δουλειά σου αλλά η δουλειά σου τα καλά άρθρα που θα φτιάξεις. Αλλά μπορώ να σου πω πως στην παρουσίαση που έκανα τώρα τελευταία με άτομα που δουλεύουν νύχτα και εξυπηρετούν κόσμο γιατί αυτοί που δουλεύουν νύχτα είναι οι πιο παρεξηγημένοι αυτό τράβηξε αρκετά τον κόσμο.

Ποία είναι τα θετικά και τα αρνητικά της δουλειάς;
Τα θετικά είναι ότι υπάρχει μεγάλη προβολή μέσα από την δουλειά μας, και αναγνωρισιμότητα ανάλογα το site φυσικά αν ένα site έχει 200.000 views τον μήνα μέσα από αυτό παίρνει προβολή και ο αρθρογράφος του η ο υπεύθυνος γι αυτό, επίσης το λέω και για μένα και για σένα και για τον άνθρωπο της δουλειάς μας που θα διαβάσει την συνέντευξη ότι πρέπει να λέμε και κάποια ΌΧΙ ακόμα και σε φίλους μας που θέλουν προβολή μέσα από την δουλειά μας, γιατί καλώς η κακώς το ευχαριστώ δεν ακούγεται ποτέ… Τα αρνητικά το μόνο αρνητικό που συνάντησα μέχρι τώρα είναι η κακή κριτική γιατί καλώς η κακώς δεν μπορούμε να αρέσουμε σε όλους, και εμείς και η δουλειά μας!

Πες μας λίγα λόγια για τη νέα σου δουλειά με το site “Fest Magazine”
Όπως είπα και πιο πάνω το Fest Magazine ανέβηκε μόλις χθες είναι κάτι καθαρά στην ιδεολογία μου, στημένο με τα δικά μου θέλω και απλά θέλω ο κόσμος να το αγαπήσει όπως και όλες τις δουλειές μου σε sites… Καλώς η κακώς για μερικούς το iFresh έχει αγγίξει ταβάνι, η επιτυχία του είναι κάτι που έγινε με σκληρή δουλειά και την αγάπη του κόσμου που προτιμάει να διαβάσει εμάς!

Μία δύσκολη ερώτηση. Ποία πόλη προτιμάς πιο πολύ την Αθήνα ή την Θεσσαλονίκη και ποία από τις 2 δίνει περισσότερη τροφή για άρθρα;
Καθόλου δύσκολη σαν βέρος Θεσσαλονικιός… Την Θεσσαλονίκη μου δεν την αλλάζω με τίποτα στον κόσμο γιατί ο κόσμος εκεί είναι διαφορετικός χωρίς να μειώνω τους Αθηναίους αλλά στους 3 μήνες που είμαι στην Αθήνα θέλω να πηγαίνω όσο γρήγορα γίνεται στην Θεσσαλονίκη για να παίρνω οξυγόνο και αληθινά χαμόγελα, κάτι που είναι δύσκολο να δω στην Αθήνα… Φυσικά περισσότερη τροφή για άρθρα δίνει όμως η Αθήνα μιας και σαν μεγαλύτερη πόλη δίνει περισσότερες ευκαιρίες για άρθρα.

Τι εύχεσαι στο Athens vibe;
Εύχομαι ο καινούργιος χρόνος να σας φέρει και σε σένα Τζωρτζίνα και σε όλη την ομάδα του Αthens Vibe υγεία σαν κινητήριο δύναμη και ανθρώπους αληθινούς για στηρίγματα… και να χαμογελάτε γιατί δεν είναι μεταδοτικό αλλά λυτρωτικό!

© 2016, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under unfiltered chaos

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!