[Athenian] Νίκος Βλάμης

Athenian [uh-thee-nee-uh n] (n.) a native or citizen of Athens, Greece.

Νίκος Βλάμης, 30, απόφοιτος Γερμανικής Γλώσσας & Φιλολογίας Αθηνών, βολεϊμπολίστας, μουσικός αρθρογράφος, φιλότεχνος, ζωόφιλος, πειραχτήρι!

Αγαπώ την Αθήνα γιατί…
Αποτελεί μια πόλη γεμάτη ζωή, προσφέρει άπειρες επιλογές διασκέδασης και αποτελεί πολυπολιτισμικό κέντρο της χώρας.

Αντιπαθώ την Αθήνα γιατί…
… δεν είναι ιδιαίτερα καθαρή και φιλική προς τους πεζούς ή τους ποδηλάτες. Είναι πολύ πυκνοκατοικημένη και έχει πολλή φασαρία.

Αν η Αθήνα είχε το πρόσωπο σου, πώς θα έμοιαζε;

Περατζάδα μετά τις 00:00, η ιδανική διαδρομή;
Ξεκινώντας από την πλατεία του Κεραμεικού, ανεβαίνεις μέσα από τα στενά του Θησείου, ακολουθώντας τις παλιές ράγες του τραμ ανάμεσα στα μικρά ρακομελάδικα, που στολίζουν τον δρόμο αριστερά-δεξιά. Καταλήγεις στο Μοναστηράκι και στα στενά του Ψυρρή, όπου «χάνεσαι» ανάμεσα στα μικρά κουτούκια και μπαράκια, ακούγοντας τον κόσμο να γελάει και να διασκεδάζει, ενώ οι μυρωδιές από τις ταβέρνες και τα γύρω σουβλαντζίδικα σου «σπάνε» τη μύτη.

Ξυπνάς το επόμενο πρωί και η Αθήνα έχει μόνο 3 δρόμους, ποιοι είναι αυτοί;
Η Ερμού – λατρεύω να την περπατάω, κυρίως τα βράδια.
Η Βασιλέως Κωνσταντίνου – Ζάππειο, Καλλιμάρμαρο και άλλα τόσα πράσινα πάρκα και μουσεία αριστερά-δεξιά.
Η Διονυσίου Αρεοπαγίτου – ανάμεσα στον λόφο του Φιλοπάππου και τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, πραγματικά με ταξιδεύει, κάθε φορά που την περπατάω.

H μεγαλύτερη αλητεία που έχεις κάνει σ’ αυτή την πόλη;
Κάθε άλλο, παρά αλήτη θα με χαρακτήριζε κανείς, ωστόσο έχω κάνει όλα αυτά, που ένας νεαρός άνθρωπος έχει κάνει στο άνθος της ηλικίας του… Μπόλικα ξενύχτια με αγαπημένες παρέες, συζητώντας και γελώντας όλο το βράδυ, έρωτες, που δεν άντεξαν στο χρόνο και μεθύσια μέχρι το πρωί, να τους ακολουθούν.

Ποια φωτογραφία της Αθήνας θα μας έδινες για να ποστάρουμε στο Instagram
του Athens Vibe;

Κέντρο ή αποκέντρωση;
Κέντρο θα έλεγα, αλλά και η αποκέντρωση, έχει κι αυτή την γοητεία της…

Αγαπημένο σύνθημα σε τοίχο

Αν η Αθήνα είχε νότες, ποιο τραγούδι θα ήταν;

 

Η Αθήνα και εσύ. Μια ιστορία
Υπήρχε κάποτε ένα αγόρι από την επαρχία, που ήρθε δειλά-δειλά από μια μικρή και ήσυχη κωμόπολη, στην τεράστια και αχανή πρωτεύουσα, που φέρει το όνομα Αθήνα.
Αθήνα… στο άκουσμα του ονόματος αυτού, η καρδιά του χτυπούσε πιο δυνατά, γιατί επιτέλους θα είχε την ευκαιρία να ανοίξει τα φτερά του. Να ανακαλύψει τον εαυτό και τις δυνατότητές του. Να αποκτήσει φίλους για μια ζωή. Να «γεμίσει» εμπειρίες, που θα θυμάται για πάντα. Να «φάει» τα μούτρα του, αλλά να ξανασηκωθεί.
Το αγόρι αυτό, από τότε έχει γίνει, πλέον, άνδρας, ωστόσο αυτή του η ιστορία, έχει πολλές σελίδες ακόμη, που πρέπει να γραφτούν… Θα υπάρξει άραγε στο τέλος happy ending;

© 2018, Παναγιώτης Ρίνος. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under athenian

Παρορμητικός, υπερβολικός και fan του καναπέ και της Βυσσινάδας. Μπορεί να τον δείτε να χορεύει pop μουσικές στο μετρό ή να γλύφει την μαγιονέζα απο τα δάχτυλά του σε κάνα burger bar. Ψευτοχάκερ και ανίκανος να καρφώσει ένα καρφί ΜΗΝ του εμπιστευθείτε ποτέ την συσκευή του κινητού σας.