the City

*/ 13ο Athens Digital Arts Festival | Ομιλίες

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ψηφιακών Τεχνών της Ελλάδας, Athens Digital Arts Festival (ADAF) σας προσκαλεί να συμμετέχετε στις ομιλίες που διοργανώνει στο πλαίσιο της 13ης διοργάνωσής του, με στόχο την εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και τον ψηφιακό πολιτισμό.

Το πρόγραμμα των ομιλιών περιλαμβάνε

–#postdigitalism | Theo Mass Lexileictous | (CY)–
Για τον Theo-Mass Lexileictous, το #postdigitalism πρωτίστως αναφέρεται στην εξερεύνηση «νέων λεωφόρων» και αντιμετωπίζει την εξαγωγή του ψηφιακού μέσα στο φυσικό, το αποτέλεσμα του οποίου αποσκοπεί στη δημιουργία υβριδικών έργων τέχνης. O όρος #postdigitalism, που επινοήθηκε το 2012, προλογίζεται αναγκαίως από το χάσταγκ (#) έτσι ώστε να αναγνωριστεί ως κομμάτι της γλωσσικής δημιουργίας αυτής της δεκαετίας και να υπογραμμίσει την ανάδυση μιας υβριδικής γλώσσας που εμφανίζεται στην καθημερινή μας επικοινωνία, παρούσα σε όλα τα είδη επικοινωνίας.
Theater
Πέμπτη 18 Μαΐου, 18:00 – 19:00

–Creativity & Technology | Artist Flash Talks–
Το ‘Creativity & Technology Artist Flash Talks’ περιέχει μια σειρά 15λεπτων παρουσιάσεων των καλλιτεχνών που συμμετέχουν στο φεστιβάλ μέσα στα πλαίσια της νέας μας πρωτοβουλίας ‘ADAF Artists Network’ (“Δίκτυο καλλιτεχνών του ADAF”) . Οι ομιλίες θα λειτουργούν ως απάντηση στο φετινό θέμα της διοργάνωσης: #PostFuture (#PostDigital #PostEconomies #PostHumanities #PostNature). Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα διάλογο με το συμμετέχων κοινό και τους καλλιτέχνες και να προάγουμε τη διεπιστημονικότητα.
Theater
Πέμπτη 18 Μαΐου & Παρασκευή 19 Μαΐου, 16:00 – 18:00
Σάββατο 20 Μαΐου, 16:00 – 17:00

–Human-Machine Configurations: AI, robotics and the disintegration of human integrity | Marco Donnarumma (IT)–
Η πρόοδος της έρευνας για την τεχνητή νοημοσύνη για software και το hardware είναι στις μέρες μας πιο ραγδαία από ποτέ. Τα ανθρώπινα σώματα και οι ταυτότητες κατηγοριοποιούνται διαρκώς, συνδεδεμένα και μη, με τεχνητούς ευφυώς σχεδιασμένους αλγορίθμους. Κι αν η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να μολύνει την ανθρώπινη σωματική εμπειρία
Theater
Κυριακή 21 Μαΐου, 14:00 – 15:00 | Μητροπόλεως 23

–Museums Beyond the Digital | Bhavani Esapathi (ΙΝ)–
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας θα παρουσιαστεί το θέμα FUTURE OF CULTURE PANEL όπου θα απαντώνται ερωτήματα στο πως οι νέες τεχνολογίες φέρνουν σε επανάσταση τους τρόπους με τους οποίους αντιλαμβανόμαστε τον πολιτισμό και την ανάπτυξη νέων ακροατηρίων μέσω της παγκοσμιοποίησης και της ψηφιοποίησης. Οι συμμετέχοντες μπορούν επίσης να πάρουν μέρος στο εργαστήριο που είναι προσαρμοσμένο σύμφωνα με αυτούς.
Theater
Σάββατο 20 Μαΐου, 12:00 – 13:00 | Μητροπόλεως 23

–FUTURE OF CULTURE PANEL | Irini Papadimitriou, Montxo Algora, Bhavani Esapathi, Despina Catapoti (GR, SP, IN)–
Τι θα συμβεί αν η παγκοσμιοποίηση μας μετατρέψει σε έναν γιγαντιαίο, ομογενή πολιτισμικό κόσμο; Πως ανταποκρίνονται οι πολιτισμικοί οργανισμοί στην ψηφιακή επαντάσταση; Πως ορίζεται η κουλτούρα; Τι σημαίνει «Το Μέλλον του Πολιτισμού» ; Πως η πολυπολιτισμικότητα σχετίζεται με τον τρόπο που εμείς ευνοούμε ένα περιβάλλον που αναπτύσσει και γαλουχεί μια ποικιλομορφία αντιλήψεων; Ο πολιτισμικός πειραματισμός εισέρχεται σε νέα εδάφη.
Theater
Σάββατο 20 Μαΐου, 13:00 – 15:00

–Between the real and the digital | Nikos Kourniatis & Ioanna Fakiri (GR)–
Η αντίληψή μας παράγει διαφορετικές πληροφορίες ανάλογα με το περιβάλλον στο οποίο ζούμε. Οι παραγόμενες πληροφορίες μπορεί μερικές φορές να διαφέρουν δραστικά από το πραγματικό περιβάλλον ή/και να μην ταιριάζουν καθόλου με αυτό. Ο συνδυασμός αναλογικής και ψηφιακής ολογραφίας αποκαλύπτει τον υβριδικό χώρο που υπάρχει μεταξύ πραγματικού και ψηφιακού.
Theater
Σάββατο 21 Μαΐου 21 May, 15:00 – 16:00 | Μητροπόλεως 23

–Mythological doppelgängers, computing machinery and intelligent behaviors – Alcmene’s paradox, Turing’s test and the undecidable problem of the ontological distinction between “natural” and “artificial” | Dimitris Ginosatis (GR)–
Η ομιλία στοχεύει να ξεδιαλύνει κάποιες σοβαρές παρανοήσεις/παρεξηγήσεις και μύθους που συνήθως συναντώνται σε καθημερινές συνομιλίες σχετικά με την τεχνητή νοημοσύνη, ενώ παράλληλα απευθύνεται, με έναν απλό και κατανοητό τρόπο, στο σύνθετο πρόβλημα της νοημοσύνης γενικότερα.
Theater
Κυριακή 21 Μαΐου | 17:00 – 18:00

–The sound of Life | Manolis Anastasakos (Art Director Biomimicry Greece Research and Innovation), Kleopatra Alamantariotou(CEO founder Biomimicry Greece Research and Innovation), Τero Alamaki (CEO founder Unborn heart Technology) (GR, FI)–
Η ομιλία θα προσφέρει ιδέες και θα εμπνεύσει τους συμμετέχοντες με το πώς ο ήχος της ζωής και του καρδιακού παλμού συνδέονται με την τέχνη, την επιστήμη και τη σύγχρονη τεχνολογία, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να δει το εύρος του καρδιακού παλμού από μια άλλη οπτική γωνία.
Theater
Κυριακή 21 Μαΐου | 17:00 – 18:00 | Μητροπόλεως 23

Διάρκεια: 18 – 21 Μαΐου 2017
Κεντρικός Χώρος: Μητροπόλεως 23, Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας
Είσοδος Ελεύθερη / Δωρεάν Εισιτήριο : Κάνε κράτηση τώρα!
www.adaf.gr | #ADAF2017 #PostFuture

Είσοδος ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας
Ημερήσια δελτία δωρεάν εισόδου για το θέατρο θα διανέμονται καθημερινά στη ρεσεψιόν του κτηρίου.

Athens Vibe
*it’s all Athens to me!

© 2017, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *