Burger Fest ’19: Όλα όσα είδαμε και το επόμενο στέκι που βρήκαμε!

Γράφει η Ανδριάννα Καντάρη

Η μεγαλύτερη γιορτή των Burger και το αγαπημένο μας Food Festival στην Αθήνα, επέστρεψε για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά στο Αμαξοστάσιο Ο.ΣΥ με δύο απολαυστικά τριήμερα στις 13/14/15 καθώς και στις 20/21/22 Σεπτεμβρίου 2019.

Για ακόμη μία χρονιά, αποδήχθηκε πως το Burger Fest, με τα events, τις συναυλίες και με κάποια από τα πιο καταξιωμένα εστιατόρια και burger houses της χώρας, είναι ο γευστικότερος και πιο γιορτινός θεσμός της πόλης.

Με το που μπήκαμε στον χώρο καταλάβαμε πως πρόκειται για την απόλυτη φιέστα της Αθήνας. Ένας χώρος προσεγμένος, άνετος, με ωραία διακόσμηση και πολλά μαγαζιά με νοστιμιές. Ήταν όλα πολύ οργανωμένα και παρόλο που είχε πολύ κόσμο, κανείς δεν φάνηκε απογοητευμένος. Το κλίμα ήταν πάρα πολύ γιορτινό και ευχάριστο! Ας πάμε όμως στο ψητό που είναι τί άλλο; Τα Burger φυσικά!

Εμείς όπως και οι περισσότεροι, ξεχωρίσαμε και επιλέξαμε να δοκιμάσουμε τα ξεχωριστά burger του Χοντρού! Και μόνο από το όνομα ξέραμε ότι μπορούσαμε να τον εμπιστευτούμε στο φαγητό!

“Ο Χοντρός” πρόκειται για ένα μεζεδοπωλείο που βρίσκεται στην παραλία της Νέας Μάκρης και έχει καταφέρει να παντρέψει την ελληνική παραδοσιακή κουζίνα με την ιδέα του Street Food! Όλες οι πρώτες ύλες είναι χειροποίητες δικές τους, δεν παίρνουν κάτι έτοιμο και τα κρέατα είναι πεντανόστιμα. Στο επόμενο χρονικό διάστημα, θα επεκταθεί η τάση του Χοντρού με ένα εστιατόριο και στην Αθήνα! Αν δεν σας έχουν τρέξει τα σάλια ακόμα, ετοιμαστείτε για λεπτομέρειες!

Το πρώτο burger ηταν το “Burger του Χοντρού” με μπιφτεκάκι μοσχαρίσιο 100%, το οποίο είναι και αυτό που σερβίρουν στο μεζεδοπωλείο σε κανονική μερίδα, με μία πικλ σως, φιλαδέλφεια μαζί με κατίκι και πίκλες, οι οποίες και αυτές είναι χειροποίητες!

Η δεύτερη επιλογή ήταν το “Burger με το στριφτό και γεμιστό λουκάνικο” που προσωπικά, ξετρελάθηκα! Το γεμιστό λουκάνικο το φτιάχνει ο συνεργάτης και προμηθευτής τους, Μουτεβέλης, ειδικά για εκείνους! Είναι λουκάνικο με γέμιση γραβιέρας Κρήτης, συνοδεύεται με μουστάρδα ντιζόν, καραμελωμένο κρεμμύδι, barbeque σως και φρέσκια λόλα.

Έχεις δοκιμάσει ποτέ burger με γουρουνοπούλα; Φαντάζομαι όχι! Πάμε λοιπόν στην τρίτη επιλογή με το “Burger του παιχταρά” που είναι και αυτό που ξεχώρισε στο φεστιβάλ! Η γουρουνοπούλα μαγειρεύεται 8 ώρες με αργό ψήσιμο στην γάστρα μέσα σε μπύρα, χοντρό αλάτι και διάφορα άλλα μυρωδικά βότανα, με αποτέλεσμα να γίνει τόσο μαλακιά που να λιώνει και να έχουν την ευκαιρία να την απλώσουν στο ψωμάκι μαζι με μία mayo κάρυ σως που φτιάχνουν οι ίδιοι και με φρέσκα λαχανικά!

Αν είσαι μερακλής, τότε η τέταρτη επιλογή είναι ό,τι πρέπει για σένα! Πρόκειται για το “Burger του τσέλιγκα” που είναι με προβατίνα, την οποία την παίρνουν ωμή, την φιλετάρουν, ωριμάζει σε 25 μέρες σε δρύινο βαρελάκι μαζί με μαύρη μπύρα, σκόρδο, χοντρό αλάτι και διάφορα άλλα μυρωδικά. Έπειτα, την καπνίζουν για 6 ώρες σε ξύλο οξυάς. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να γίνει σαν προσούτο και σαν αλλαντικό, κάτι σαν μπέικον!

Μετά από το τόσο καλό φαγητό δεν γινόταν να μην πάμε για μία δροσερή Άλφα στο πανέμορφο ούρμπαν γκάρντεν και στο τέλος φυσικά, πάντα υπάρχει χώρος για ένα γλυκό! Εμείς επιλέξαμε ice roll από το “Hans & Gretel“.

Μπορείτε να δείτε και σε video αναλυτικά όλα όσα είδαμε:

© 2019, Andriana Kantari. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr