Διακοπές στην Αθήνα!

Γράφει ο Γιάγκος Πλατής

Είχα καιρό να μείνω στην Αθήνα το Πάσχα. Ή μάλλον… είχα καιρό να παρατηρήσω την Αθήνα το Πάσχα. Άνοιξη, ανάσταση, νέα εποχή… νέα πνευματική εποχή.

Αναρωτιέμαι ποιος καταλαβαίνει τη σημασία της ανάστασης, πέρα από τα δόγματα, τα ήθη και τα έθιμα! Τι σημαίνει αυτή η επανεκκίνηση, το πέρασμα από το κακό, για να βγει στην επιφάνεια το καλό; Μου φαίνεται πως η πόλη μου είναι για πρώτη φορά το υπέροχο πασχαλιάτικο φόντο μου, που δεν το αλλάζω. Και καταλαβαίνω ακόμα μια φορά πόσο μου αρέσει να περπατάω μέσα της, να την εξερευνώ.

Σαν τουρίστας. Είχα καιρό να μυρίσω τα γιασεμιά, τις γαρδένιες και τις πορτοκαλιές, όπου έχουν μείνει. Ξημερώματα στην Πανεπιστημίου, δειλινά στα Εξάρχεια, νύχτες στο Λυκαβηττό… Σκέφτομαι πού βρίσκομαι. Άνοιξη… Ανάσταση… Μια εικόνα χίλιες λέξεις. Τράβηξα μερικές φωτογραφίες. Ίσως αυτές μιλήσουν καλύτερα από μένα…

η κυριαρχία του γκρίζου

όαση

διάστημα

άδειες μέρες

πεφταστέρι δίπλα σε μαύρα πρόσωπα

πνιγμένο απόγευμα

«τι γυρεύουμε εμείς μέσα στη νύχτα των άλλων;»

© 2017, Μιχάλης Βούρκος. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under YOU.

O Γιάνγκος Δράκος του Αthens Vibe. Digitalας, μεγαλωμένος στα καλύτερα advertising agencies και εμμονικός με τα 90’s. Πολλές ιδέες – λάθος χώρα – instagrammer – δηλώνει και dj.