Disconnected: Η μουσική για εμάς είναι μια διέξοδος.

Athens Vibe

της Μικαέλας Πανηγυροπούλου

Οι Disconnected είναι μια πενταμελής alternative rock μπάντα με έδρα την Αθήνα. Είχα την τιμή και τη χαρά να τους γνωρίσω και να μοιραστώ την ίδια σκηνή μαζί τους ένα καλοκαίρι στην Εύβοια πριν μερικά χρόνια και από τότε τους ακολουθώ πιστά στα βήματα τους όντας μια μικρή groupie. (Σκίζοντας μπλουζάκια και ουρλιάζοντας Σάκη!! Τι; Δεν έχουν Σάκη; Shit.) Ήρθε λοιπόν η ώρα να σας τους συστήσω, ή όσοι ήδη τους έχετε ακουστά να τους γνωρίσετε λίγο καλύτερα μέσα από τη συνέντευξη που μου παραχώρησαν.

The Interview

Πως προέκυψε το όνομα “Disconnected”;

Η αλήθεια είναι πως δε το φιλοσοφήσαμε και πολύ για να το βγάλουμε, όταν ήρθε η ώρα να αποφασίσουμε όνομα για τη μπάντα επιλέξαμε αυτό. Τελικά όμως κατέληξε να μας εξυπηρετεί πλήρως καθώς εξηγεί το ότι είμαστε άτομα με εντελώς διαφορετικές μουσικές επιρροές και ακούσματα. 

Πως ξεκίνησαν οι “Disconnected”;

Ξεκινήσαμε ως μια cover μπάντα φίλων που είχαν την ανάγκη να παίξουν μουσική. Δεν είχαμε ιδέα που μπορεί να μας πάει αυτό. Κλείναμε live, παίζαμε κομμάτια που μας άρεσαν και περνούσαμε καλά μέχρι το σήμερα που φτάσαμε να κυκλοφορούμε την πρώτη μας προσωπική δουλειά. 

Από πόσα μέλη αποτελείστε και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός από εσάς στην μπάντα;

Αποτελούμαστε από πέντε άτομα και η σύσταση της μπάντας είναι η εξής: Στέφανος Κατής (Φωνητικά), Χάρης Κατής (Κιθάρα, Πλήκτρα και Φωνητικά), Θοδωρής Κωστούλας (Κιθάρα), Γιώργος Γαζής (Μπάσο) και Μάκης Κολαΐτης (Τύμπανα).

Γεννηθήκατε με το “μικρόβιο” της μουσικής και ασχοληθήκατε με αυτό από μικρή ηλικία, ή είναι κάτι που ανακαλύψατε αργότερα;

Μερικοί από εμάς ασχολούνται με τη μουσική από την παιδική ηλικία και κάποιοι από την εφηβεία. Νομίζω πως δεν έχει όμως κάποια ιδιαίτερη σημασία γιατί η μουσική είναι κάτι που δε σταματάει να εξελίσσεται. Όσα χρόνια παίζεις και μελετάς συνεχώς μαθαίνεις. Ο σκοπός μας είναι να εξελισσόμαστε διαρκώς και να γινόμαστε όλο και καλύτεροι.

Ποια θα λέγατε πως είναι η μουσική σας ταυτότητα και ποιες οι μουσικές σας επιρροές σαν μπάντα;

Η μουσική μας ταυτότητα είναι ……… μυστική. Σκέψου ούτε εμείς δε την ξέρουμε για λόγους ασφαλείας! (γέλια) Πέρα από την πλάκα, είναι δύσκολο να πούμε ακριβώς με μια λέξη τι είδος μουσικής παίζουμε γιατί στα κομμάτια μας θα βρεις πολλά διαφορετικά στοιχεία παντρεμένα σε ένα σύνολο που βγάζει κάτι διαφορετικό. Τα κομμάτια μας άλλωστε διαφέρουν μεταξύ τους. Ίσως η πιο αντιπροσωπευτική λέξη να είναι το alternative – rock.

Ξεκινήσατε ως μια cover μπάντα αλλά στην πορεία αρχίσατε να δημιουργείτε δικό σας υλικό. Πως προέκυψε αυτή η ανάγκη για δημιουργία;

Νομίζω πως η ανάγκη αυτή υπήρχε ανέκαθεν. Η δημιουργία όμως είναι κάτι που χρειάζεται αρκετό χρόνο και υπομονή. Ξεκινήσαμε να κάνουμε διασκευές κομματιών, παίζοντας τα με δικό μας τρόπο και κάποιες φορές αλλάζαμε τόσο πολύ το κομμάτι που το κοινό χρειαζόταν λίγο χρόνο μέχρι να αναγνωρίσει το original. Και στις διασκευές μας βάζουμε το δικό μας στοιχείο. Κάποια στιγμή που είχαμε καταλήξει στο πως θα είναι τα δικά μας κομμάτια αρχίσαμε να τα παίζουμε στο κοινό γιατί είναι μεγάλη πρόκληση να δεις πως θα αντιδράσουν σε μια δική σου δημιουργία. Άρα ας πούμε ότι υπάρχει ανάγκη μέσα από τη δημιουργία να αφήσουμε το στίγμα μας.

Πρόσφατα αρχίσατε να δημοσιεύετε κομμάτια από το επερχόμενο EP σας με τίτλο “Disconnected”. Θα θέλατε να μας μιλήσετε λίγο για αυτό;

Είναι η πρώτη μας ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά. Αποτελείται από πέντε δικά μας κομμάτια και είναι αποτέλεσμα μεγάλης προσπάθειας και βοήθειας από δικούς μας ανθρώπους που μας στηρίζουν σε ο,τι κι αν κάνουμε. Την Κυριακή, 10 Ιανουαρίου, θα το παρουσιάσουμε live στο Ρομάντσο παρέα με τους 10 code και από εκείνη την ημέρα θα αρχίσει να κυκλοφορεί σε CD αλλά και σε digital μορφή για download.

disc

Έχετε πάρα πολλά live στο ενεργητικό σας, όπως την εμφάνιση σας στο Mono Metal Open – Air festival, αλλά και στη Θεσσαλονίκη όπου ανοίξατε τη συναυλία των Locomondo. Πως αισθάνεστε όταν βρίσκεστε στη σκηνή με τόσο μεγάλο κοινό;

Μερικές φορές νομίζω δεν έχει τόσο σημασία σε πόσο κόσμο παίζεις αλλά το να νιώθεις ότι έχεις τραβήξει την προσοχή του κοινού που είναι από κάτω. Συγκεκριμένα στην συναυλία με τους Locomondo ο κόσμος μας αγκάλιασε τόσο πολύ παρόλο που μας άκουγε για πρώτη φορά. Ήταν ένα πολύ θερμό κοινό, πράγμα που μας έκανε να θέλουμε να ξανανέβουμε σύντομα στη Θεσσαλονίκη.

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Σκοπός μας είναι να προωθήσουμε με κάποια live το EP σε Αθήνα και επαρχία. Επίσης είμαστε ήδη στη διαδικασία σύνθεσης καινούριου υλικού με στόχο μέσα στο 2016 να ηχογραφήσουμε και το πρώτο μας album.

Από όλα τα κομμάτια σας, ποιο είναι το αγαπημένο του καθενός και γιατί;

Νομίζω πως κανένας μας δε θα μπορούσε να πει πως έχει κάποιο αγαπημένο κομμάτι. Όλα τα κομμάτια είναι ξεχωριστά και όλα τα κομμάτια αποτελούνται από στοιχεία όλων μας οπότε μας είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσουμε κάποιο. 

Και τέλος, τι είναι μουσική για τον καθένα από εσάς;

Με μια φωνή νομίζω θα πούμε όλοι πως η μουσική για εμάς είναι μια διέξοδος. Από οτιδήποτε. Μια διαφορετική διέξοδος για τον καθένα από εμάς. 

Σε ποια από τα Social Media θα μπορούσαμε να σας ακολουθήσουμε;

Facebook Page: Disconnected (band)
Youtube Channel: Disconnectedband
Twitter5Disconnected5

Εγώ να ευχαριστήσω προσωπικά τον καθέναν από τους πέντε για την όμορφη συνέντευξη που μου παραχώρησαν και να τους ευχηθώ τα καλύτερα μέσα από την καρδιά μου για τα μελλοντικά τους σχέδια -άλλωστε θα τα πούμε και σύντομα στα live τους. Να συνεχίσετε με την ίδια αγάπη και αφοσίωση αυτό που κάνετε και να ιντριγκάρετε τα αυτιά μας με τις ιδιαίτερες μουσικές σας. Αν και δυσκολεύομαι ιδιαιτέρως να διαλέξω, θα μοιραστώ μαζί σας ένα από τα αγαπημένα μου κομμάτια τους -ως πιστή groupie- για να γίνουμε πολλές! Ανανεωμένο “Fool me” λοιπόν και σας παρακινώ να χτυπηθείτε μαζί μου. Απολαύστε! 🙂

© 2015 – 2017, Μικαέλα Πανηγυροπούλου. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr