Εργασία και χαρά

Σύντροφε συναγωνιστή,

Αναρωτιέμαι, δεν είσαι πραγματικά ενθουσιασμένος που σου δίνεται η ευκαιρία να συμμετάσχεις στο εθελοντικό πρόγραμμα περιβαλλοντικής αναμόρφωσης της Σιβηρίας; Τι να τα κάνεις τα λεφτά και τις απολαβές όταν η εργασία σου σού προσφέρει ηθική ικανοποίηση, η οποία, ως γνωστό, είναι θρεπτικότερη κι από super food και πιο αναγκαία για την ψυχική υγεία κι από τη νίκη ενάντια στους Τούρκους στο survivor; Ευτυχώς, εμείς εδώ στην Ελλάδα το καταλάβαμε νωρίς και πλέον οι εργαζόμενοι δουλεύουν κυρίως για να συγχωρεθούν τα πεθαμένα τους. Κάπως έτσι, ξεμπερδέψαμε δια παντός από παρωχημένες έννοιες όπως τα εργασιακά δικαιώματα, που προϋποθέτουν και κράτος πρόνοιας και εργασία  οπότε, στις παρούσες συνθήκες, καλύτερα να μιλήσουμε για μπλε μονόκερους. Και επειδή το παιδί σου, το σκύλο σου και τον προλετάριό σου όπως τα μάθεις θα είναι, αλλάζουμε και τις οικονομικές εισφορές και πλέον, όσο μικρότερο το εισόδημα, τόσο μεγαλύτερη η φορολόγηση, εξασφαλίζοντας έτσι πως οι φτωχοί θα μείνουν φτωχοί και οι πλούσιοι λίγοι και εκλεκτοί, γιατί το γκλάμουρ είναι για αρχόντους και όχι για λινάτσες. Η δε μεσαία τάξη στην Ελλάδα είναι σαν το σοσιαλισμό: ευτυχώς έχει περίπου υπάρξει για να έχουμε κάποιον να κατηγορούμε για τα πάντα, αλλά πλέον διατηρείται μόνο κατ’ όνομα.

Πάντως, είμαστε πολύ τυχεροί που καταφέραμε να καταργήσουμε την ύπαρξη κοινωνικών τάξεων, οι οποίες μπορεί να πέσουν θύματα στα χέρια τίποτα κακοηθών δημαγωγών, και να τις αντικαταστήσουμε με κάστες που και παγιωμένες είναι και κληρονομικές και εξαιρετικά δύσκολες στη μετακίνηση από τη χαμηλότερη στην υψηλότερη κάστα. Εάν συνεχίσουμε τόσο επιτυχημένα, θα καταφέρουμε και την επιβολή των ιερών αγελάδων, όχι επειδή θα ασπαστούμε το Βουδισμό, αλλά καθώς ο κόσμος θα αναγκάζεται να τρώει ρίζες, το μοσχαράκι θα αποτελεί άπιαστο όνειρο.

Παρόλα αυτά, εμείς δεν είμαστε τίποτα εξουσιομανείς, αποκομμένοι από τα πραγματικά αριστερά ιδεώδη για να πιστεύουμε πως η εργασία είναι κάτι περιττό. Αντιθέτως, θεωρούμε την εργασία απαραίτητη. Προαιρετικό θεωρούμε το μισθό. Γι’ αυτό και ο αγώνας συνεχίζεται και οι κομμουνιστικές δυνάμεις συσπειρώνονται πια στην Ελλάδα: η Κίνα είναι τόσο ενθουσιασμένη που κοντεύει να αγοράσει ακόμα και τα λιμάνια που δεν έχουν θάλασσα, ενώ στα πλαίσια της ελευθερίας του political correct καταργήθηκαν όλες οι εικόνες του Άη – Γιώργη να σκοτώνει το δράκο. Αντιθέτως, ο πολεμικός άγιος θα εμφανίζεται στο εξής σε μορφή manga, ενόσω η υπουργός εργασίας ετοιμάζει τα απομνημονεύματά της με τίτλο “Οι αναμνήσεις μιας γκέισας”. Άλλωστε, καμία σημασία δεν έχει που και τα δύο ανήκουν στην Ιαπωνική κουλτούρα, εδώ πέρα δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να αποσαφηνίσουμε τη σχέση της Λέσβου με τη Μυτιλήνη, φαντάσου τι θα γινόταν με Κίνα-Ιαπωνία. Πάντως, όπως και να ‘χει, είναι τελείως διαφορετικό πράγμα να προσφέρεις φτηνό εργατικό δυναμικό στον καπιταλιστή ολιγάρχη και εντελώς άλλο στον κομμουνιστή ολιγάρχη, αφού προφανώς ο διαχωρισμός γίνεται ανάμεσα σε δεξιούς κι αριστερούς και όχι σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους. Μάλιστα, τα πράγματα πάνε τόσο καλά στην πάταξη της εκμετάλλευσης, που ο πολυχρονεμένος μας, λαοπρόβλητος ηγέτης υποσχέθηκε να φορέσει γραβάτα με τις δηλώσεις συμμετοχής εκείνων που θέλουν να του την σφίξουν να ξεπερνούν τις δηλώσεις συμμετοχής για το επόμενο survivor.

Ρεβιζιονιστικές ανοησίες δε θα ανεχτούμε σε αυτό. Είναι μεγάλος θρίαμβος που καταφέραμε να εξασφαλίσουμε πως οι πλούσιοι θα γίνουν πλουσιότεροι και οι φτωχοί φτωχότεροι περνώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος, και όσο το δυνατόν πιο σύντομα, από τον παραγωγικό πλούτο της χώρας σε ολιγάρχες, εγνωσμένες φιλελέρες, απομακρύνοντας έτσι για πάντα τον κίνδυνο τα αγνά, αγωνιστικά ιδεώδη των εργαζομένων να διαβρωθούν από το νεοφιλελεύθερο μίασμα ενός μισθού της προκοπής. Η επανάσταση πέτυχε, οπότε οι επαναστάτες μπορούν να πεθαίνουν πλέον ήσυχοι.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς,

Ιβάν ο Νευρικός

© 2017, Athens Vibe. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under YOU.
Author

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!