Έρωτας και Λογική

Πολλοί είναι αυτοί που προσπάθησαν να δώσουν έναν ορισμό για τον έρωτα αλλά τελικά, το ερώτημα “Τι είναι ο έρωτας;” παραμένει αιώνιο. Το μόνο σίγουρο είναι πως έρωτας και λογική δεν μπορούν να συνυπάρξουν. Το ένα καταρρίπτει το άλλο.

Στον έρωτα δεν χωράνε τακτικές και εγωισμοί. Όταν θέλεις τον άλλον και δεν υπάρχει στιγμή που να μη τον σκέφτεσαι, το εκφράζεις με κάθε τρόπο. Δεν γίνεται να κρατήσεις μέσα σου κάτι τόσο δυνατό, είσαι αυθόρμητος και δείχνεις ο,τι νιώθεις χωρίς να μπει ο άλλος στη διαδικασία να σου το ζητήσει. Διεκδικείς αυτό που σε κρατάει ξάγρυπνο κάθε βράδυ, αναζητάς την αγκαλιά του και δε σε νοιάζει τίποτε άλλο… Δεν μένεις άπραγος, δεν αδιαφορείς. Αντίθετα, ρισκάρεις! Ίσως φας τα μούτρα σου, ίσως όμως και να αξίζει η προσπάθεια. Και στις δύο περιπτώσεις θα βγεις κερδισμένος. Όταν υπάρχει θέληση και είναι ισχυρή, κανένα εμπόδιο δεν είναι αξεπέραστο. Είναι τουλάχιστον χαζό να θέλεις κάτι και να μη το διεκδικείς λόγω ανασφαλειών και εγωισμού. Μόνο όταν δεν ποθείς κάτι αρκετά ψάχνεις αφορμές. Σε αυτήν την περίπτωση, να είσαι ξεκάθαρος απέναντι στον άλλον γιατί όλοι αξίζουμε την ειλικρίνεια και τα ξεκάθαρα πράγματα.

Ο έρωτας πηγάζει από την καρδιά και είναι ανεξέλεγκτος, η λογική πηγάζει από το μυαλό και είναι ψυχρή. Η λογική έχει ως αποτέλεσμα την χλιαρότητα, είναι σκέψη. Αντίθετα, ο έρωτας είναι πάθος, συναίσθημα. Μη ζεις το ελάχιστο, ενώ ποθείς το πολύ! Μη δημιουργείς απωθημένα,μη συμβιβάζεσαι… Ηττημένος είναι όποιος δεν τόλμησε.

© 2016 – 2020, Andriana Kantari. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr