Η “αγαπημένη” περίοδος που λέγεται εξεταστική

athens vibe

Γράφει η Ανδριάννα Καντάρη

Έφτασε πάλι αυτή η “αγαπημένη” περίοδος που λέγεται Εξεταστική. Είναι η περίοδος που ξεκινάς να ελπίζεις σε θαύματα, που το σπίτι σου είναι πιο καθαρό από ποτέ και που λιώνεις όλες τις σειρές. Με λίγα λόγια, είναι η στιγμή που έχεις όρεξη να κάνεις οτιδήποτε άλλο εκτός από το να διαβάσεις. Δεν είναι όμως όλοι έτσι. Οι τύποι των φοιτητων στην εξεταστική είναι πολλοί:

Τα φυτά

Είναι αυτοί που από την αρχή του εξαμήνου δεν έχουν χάσει ούτε ένα μάθημα και δεν άφηναν λέξη χωρίς να την γράψουν. Έχουν τις καλύτερες σημειώσεις αλλά μη ζητήσεις να τις φωτοτυπήσεις, τζάμπα κόπος! Δεν πρόκειται να σου τις δώσουν. Θα τους δεις δύο ώρες πριν την εξέταση να κάνουν μια επαναληψούλα μέσα από αυτές τις πολύτιμες σημειώσεις τους και όταν έρθει η στιγμή της εξέτασης, φυσικά θα μπουν πρώτοι στην αίθουσα και θα κάτσουν στην πρώτη θέση. Αν χρειαστείς καμιά βοήθεια, θα αγχωθούν και θα προσποιηθούν πως φοβούνται μη τους πιάσει ο επιτηρητής που μπορεί να είναι ακόμη και έξω από το αμφιθέατρο! Κλασσική ερώτηση που θα σου κάνουν “Πόσα μαθήματα χρωστάς;”

Οι γκαντέμηδες

Με το που πάρουν τα θέματα θα διακρίνεις την μεγαλύτερη απελπισία στο βλέμμα τους. Είναι αυτοί που μπορεί να έχουν διαβάσει όλα τα κεφάλαια και να έχουν αφήσει εκτός δυο,τρεις σελιδούλες. Καλά κατάλαβες…Τα θέματα που θα τους πέσουν θα είναι μέσα από αυτές τις σελίδουλες που δεν κοίταξαν. Πάντα τους τυχαίνει η όμαδα με τις ερώτησεις που δεν ξέρουν και αν είχαν την ομάδα του διπλάνου μπορεί και να τσίμπαγαν δεκαράκι.

Οι κωλόφαρδοι

Είναι το άλλο άκρο από την προηγούμενη κατηγορία. Μπορεί να έχουν πατήσει σε όλο το εξάμηνο μόνο σε ένα μάθημα, μπορεί να έριξαν μια ματιά την βραδιά πριν την εξέταση αλλά αυτά που κοίταξαν τυχαία, είναι και τα θέματα που θα πέσουν! Θα τους πετύχεις πριν μπουν στην αίθουσα, να κοιτάνε τελευταία στιγμή κανένα sos. Και πάντα μα πάντα, μετά την εξέταση θα τους δεις να βγαίνουν με το ύφος του νικητή και να διατυμπανίζουν πόσο κωλόφαρδοι ήταν.

Facebook addicted

Ναι, είναι αυτοί που περνάνε περισσότερη ώρα στο να λένε στους άλλους πως πρέπει να διαβάσουν παρά να διαβάζουν. Την περίοδο της εξεταστικής, θα τους δεις να κάνουν συνέχεια check in σε βιβλιοθήκες, θα εμφανίζεται στην αρχική σου η μία selfie μετά την άλλη παρέα με τα βιβλία λέγοντας πως δεν αντέχουν άλλο διάβασμα. Και μην ξεχνάμε τις ψαγμένες φωτογραφίες με τα βιβλία τοποθετημένα δίπλα από το καινούργιο laptop και iphone.

Οι τουρίστες

Δεν τους έχεις ξαναδεί ποτέ στην σχολή, είναι πρόσωπα τελείως άγνωστα σε όλους. Όποιο άτομο γνωρίζουν το έχουν γνωρίσει μέσα στην εξεταστική ψάχνοντας κανένα sos, χωρίς να αγχώνονται όμως ιδιαίτερα. Είναι οι χαλαροί που έρχονται να γράψουν ό,τι είναι να γράψουν και φεύγουν. Πότε θα τους ξαναδείς; Στην επόμενη εξεταστική . Όταν έρθει αυτή η στιγμή όμως, μη διανοηθείς να ρωτήσεις καν πόσα μαθήματα χρωστάνε.

Οι αγχωμένοι

Κλασσική περίπτωση και αυτή. Μπορεί να έχουν διαβάσει όσο πρέπει αλλά πάντα θα είναι μες στο άγχος. Οι ομάδες του τμήματος τους στο facebook, είναι γεμάτες με τις απελπισμένες ερωτήσεις τους. Όταν πάρουν τα θέματα αρχίζουν τις σπαστικές κινήσεις με το στυλό και το πόδι τους. Μία συμβουλή: μην κάτσεις δίπλα τους!

Οι “ψήφισε με”

Πάντα έρχονται σερί μετά από party της παράταξής τους κρατώντας καφέ και τσιγάρο. Στην εξεταστική έρχονται μόνο για να κάνουν καμάκι μπας και ψαρέψουν καμιά ψήφο αλλά και για να δώσουν τις προχειρογραμμένες σημειώσεις με την υπογραφή της παράταξης πάνω.

Οι “δεν έχω διαβάσει”

Δεν έχουν ανοίξει βιβλίο , μπορεί να μην έχουν δει και ποτέ τον καθηγητή όμως θα φιλοτιμηθούν να πάνε να δώσουν ελπίζοντας σε ένα θαύμα ή σε μια βοήθεια. Αν καθίσεις δίπλα σε κάποιον από αυτούς, στην αρχή θα σου δώσει χρόνο να δεις τα θέματα και θα κάνει πως τα επεξεργάζεται και αυτός. Όσο περνάει η ώρα όμως θα αρχίσει τα σκουντήγματα, τα “φέρε την κόλλα πιο κοντά δεν βλέπω” και τις πιέσεις μέχρι να του δώσεις αυτό που θέλει.

Ο κινητάκιας

Είναι αυτός που θα τον δεις συνέχεια να παρτάρει, να μην έχει καμία απολύτως σχέση με το τμήμα και να μη γνωρίζει ούτε τα βασικά. Κι όμως, θα γυρίσει και θα σου πει πως έχει ένα μάθημα μόνο για πτυχίο και εσύ θα είσαι μες στην απορία << μα, πώς;;;; >> . Μην αναρρωτιέσαι. Στα περισσότερα μαθήματα έχει κάποιον απ’έξω με το βιβλίο και περιμένει να του στείλει στο κινητό τις απαντήσεις ή να του τις πει μέσα από το καλά κρυμμένο handsfree.

Ο σκονάκιας

Δεν θα ενοχλήσει ποτέ κανέναν. Έχει τα καλύτερα σκονάκια και ξέρει πολύ καλά πώς να κρύβεται. Είναι χαλαρός και σε κάθε αίθουσα έχει βρει την καλύτερη θέση για να αντιγράφει χωρίς να τον πιάσουν. Αυτός θα περάσει με 7 και εσύ θα’χεις κοπεί με 4άρι.

Είμαι σίγουρη πως ανήκεις και εσύ σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες… ή μήπως σε παραπάνω από μία;

© 2016, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr