IMPACT Design Studio: “Εμείς στην IMPACT είμαστε φύσει αισιόδοξοι”.

από την Τζωρτζίνα Πολιτάνου.

Συναντήσαμε το Νίκο, τη Θεοδώρα και τον Αλέξανδρο και μας μίλησαν για τη δραστηριότητά τους ως αρχιτέκτονες εσωτερικών χώρων, την πορεία τους στο χώρο της διακόσμησης και τα σχέδιά τους για το μέλλον.

The Interview

 Τι είναι, αρχικά, η IMPACT; Πώς σας ήρθε η ιδέα να δημιουργήσετε μια εταιρεία τέτοιου είδους;

Αλέξανδρος Πετράκης: H IMPACT είναι εταιρεία διακόσμησης κι αρχιτεκτονικής εσωτερικών χώρων που εδρεύει στον Πειραιά και δραστηριοποιείται σε όλες τις περιοχές της Αττικής. Η ιδέα δημιουργήθηκε χρόνια πριν, όταν ο Νίκος και η Θεοδώρα ήταν ακόμα σπουδαστές Εσωτερικής Αρχιτεκτονικής και Διακόσμησης στον AKTO Art & Design.

Νίκος Πετράκης: Με τη Θεοδώρα είχαμε από την πρώτη στιγμή εξαιρετική συνεργασία. Οι ιδέες μας αλληλοσυμπληρώνονταν και το αποτέλεσμα ήταν συχνά καλύτερο κι από αυτό που περιμέναμε. Έτσι αποφασίσαμε να φτιάξουμε κάτι δικό μας, αφιερώνοντας όλη μας την ενέργεια, καθώς και την αγάπη μας για το καλό designΈλειπε, όμως, ένα βασικό συστατικό, καθώς δεν κατείχαμε τα εργαλεία που θα μας βοηθούσαν να βγάλουμε τη δουλειά μας προς τα έξω και να επικοινωνήσουμε στον κόσμο το νέο μας εγχείρημα. Κάπου εκεί, λοιπόν, έρχεται ο Αλέξανδρος, ο οποίος ανέλαβε το κομμάτι του marketing συμπληρώνοντας άψογα την ομάδα.

Lucky Charm 1

 Σε ποιους απευθύνεται; Επαγγελματίες και μη;

Θεοδώρα Μιχαήλ: Η IMPACT  απευθύνεται τόσο σε επαγγελματίες όσο και σε ιδιώτες. Αντιμετωπίζουμε κάθε έργο ως μια νέα ευκαιρία να δημιουργήσουμε, απαντώντας σε κάθε περίπτωση πλήρως στις ανάγκες των πελατών μας. Προτεραιότητά μας είναι να αντιληφθούμε τα θέλω του πελάτη, για αυτό φροντίζουμε σε πρώτο στάδιο να ακούσουμε πολύ προσεκτικά όσα έχει να μας πει. Στη συνέχεια, απαντάμε με φρέσκες, καινοτόμες ιδέες, φροντίζοντας να παρέχουμε πάντα λειτουργικές, πρωτότυπες και οικονομικές λύσεις design. Στόχος μας είναι σε κάθε περίπτωση να εκμεταλλευτούμε στο μέγιστο τη δυναμική του χώρου, ξεπερνώντας έτσι τις προσδοκίες των πελατών μας.

 Η ιδέα του ονόματος της εταιρείας αντικατροπτρίζει την υπηρεσία που παρέχετε;

Νίκος Πετράκης: H λέξη ‘impact έχει διπλή έννοια. Από τη μια περιγράφει τον ισχυρό αντίκτυπο που συχνά έχει μια εικόνα ή μια ενέργεια, ενώ από την άλλη μπορεί να υποδηλώσει και τη σύγκρουση. Είναι, λοιπόν, μια λέξη που εκφράζει δύναμη, αφήνει ανεξίτηλο το στίγμα της και αν μη τι άλλο δεν περνάει απαρατήρητη. Αυτό ακριβώς κάνουμε και στην IMPACT. Δουλεύουμε τα έργα μας με τέτοιο τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να ξεχωρίζει, μένοντας ανεξίτηλο στη μνήμη και περνώντας ένα σαφές μήνυμα . Οι δημιουργίες μας σε πολλές περιπτώσεις συγκρούονται με το συμβατικό και το συνηθισμένο, χωρίς, όμως, ποτέ να χάνουν την αισθητική και τη λειτουργική τους αξία.

 Πόσα άτομα στελεχώνουν τη δουλειά σας; Είστε αυτοδίδακτοι ή κάποιοι από εσάς έχουν σπουδάσει κάτι συναφές;

Αλέξανδρος Πετράκης: Ο πυρήνας της IMPACT αποτελείται από τους τρεις μας (Νίκο Πετράκη, Θεοδώρα Μιχαήλ, Αλέξανδρο Πετράκη), με τον καθένα από εμάς να έχει σπουδές αντίστοιχες με το αντικείμενό τουΟ Νίκος και η Θεοδώρα, έχοντας πτυχίο Διακόσμησης κι Αρχιτεκτονικής Εσωτερικών χώρων από το Πανεπιστήμιο του Middlesex, ασχολούνται με το δημιουργικό, σχεδιαστικό κομμάτι των έργων. Προσωπικά, έχοντας σπουδάσει Business Management στο London Metropolitan University, έχω αναλάβει κυρίως το οργανωτικό και επικοινωνιακό κομμάτι της εταιρείας.

Φυσικά, εκτός από το βασικό της πυρήνα, η IMPACT έχει συνεργάτες διαφόρων ειδικοτήτων (μηχανικούς, τεχνικούς, γραφίστες, κλπ.) ώστε να εξασφαλίζει την άριστη ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχει.

Νεοκλασσικό 1

 Έχει μέλλον ο τομέας σας στην Ελλάδα του σήμερα;

Θεοδώρα Μιχαήλ: Εμείς στην IMPACT είμαστε φύσει αισιόδοξοι. Πώς θα μπορούσαμε να μην είμαστε άλλωστε, όταν μια νεοσύστατη εταιρεία σαν τη δική μας καταφέρνει να βρει τη θέση της στο χώρο της διακόσμησης και μάλιστα στους απαιτητικούς καιρούς που διανύουμε.

Αλέξανδρος Πετράκης: Είναι αδιαμφισβήτητο ότι ο τομέας των κατασκευών δε βρίσκεται στην καλύτερή του περίοδο. Παρόλα αυτά ευκαιρίες υπάρχουν, αρκεί να έχει κανείς όρεξη να τις κυνηγήσει και ψυχραιμία να διαχειριστεί τις δυσκολίες. Εμείς φροντίζουμε να λειτουργούμε πάντα σαν ομάδα κι έτσι θα συνεχίσουμε, καθώς πιστεύουμε ότι σήμερα περισσότερο από ποτέ η αγορά έχει ανάγκη από νέους ανθρώπους, με όρεξη και φρέσκες ιδέες, οι οποίοι βλέπουν ακόμα το «ποτήρι μισογεμάτο» και διατηρούν αμείωτη την ανάγκη για δημιουργία.

Πείτε μας, τι υπηρεσίες προσφέρετε;

Νίκος Πετράκης: Η εταιρεία μας αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου τη διαμόρφωση, καθώς και τη μερική ή ολική ανακαίνιση επαγγελματικών χώρων και κατοικιών. Από εστιατόρια, snack bar και καφετέριες, σε tattoo studio και καταστήματα λιανικής, η IMPACT παρέχει άριστης ποιότητας υπηρεσίες εσωτερικού σχεδιασμού και διακόσμησης, καθώς και διαμόρφωσης κήπου, βεράντας ή roof garden.  Στις υπηρεσίες μας συγκαταλέγονται επίσης ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, η μελέτη αρχιτεκτονικού φωτισμού, η διακόσμηση βιτρίνας, καθώς και η πλήρης επίβλεψη των έργων.

Μάλιστα η IMPACT προσφέρει χωρίς καμία απολύτως χρέωση ή δέσμευση μια συμβουλευτική επίσκεψη στο χώρο του ενδιαφερόμενου, με στόχο την παροχή βασικών συμβουλών διακόσμησης και φυσικά τη γνωριμία με τα μέλη της ομάδας. Για εμάς η εμπιστοσύνη και η συνεργασία με τον πελάτη αποτελούν απαραίτητα συστατικά για κάθε project. 

 Romantic Apartment

Είναι οικονομικές αυτές σας οι υπηρεσίες;

Θεοδώρα Μιχαήλ: Θα έλεγα πως ναι. Οι υπηρεσίες της IMPACT προσφέρουν αυτό που λέμε βέλτιστη σχέση ποιότητας/τιμής (best value for money). Φροντίζουμε να απαντάμε στις ανάγκες κάθε επαγγελματία και ιδιώτη με φρέσκες ιδέες και λύσεις για κάθε χώρο και για κάθε budget. Είμαστε ακόμα σχετικά νέοι στο χώρο, αλλά αν έχουμε μάθει κάτι καλά είναι ότι οφείλουμε να είμαστε ευέλικτοι, προσαρμόζοντας τις υπηρεσίες μας στα θέλω του εκάστοτε πελάτη.

 Τι εύχεστε στο Athens Vibe;

Αλέξανδρος Πετράκης: Η ευχή που δίνει το team της IMPACT στο Athens Vibe είναι να συνεχίσει να κρατάει τον παλμό της πόλης ζωηρό, με αυτό το μοναδικό τρόπο που μόνο εκείνο ξέρει. Ελπίζουμε το Athens Vibe να εξελιχθεί σε μια ακόμα πιο μεγάλη και δεμένη οικογένεια, δίνοντας έτσι ρυθμό στον κόσμο της Αθήνας.

Athens Vibe ® 
*it’s all Athens to me!

© 2016 – 2018, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under talk that talk

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!