Κωνσταντίνος Τσατσιράς: Ένας Bartender διαφορετικός από τους άλλους

Athens VibeΚωνσταντίνος Τσατσιράς

από τη Τζορτζίνα Πολιτάνου

Ο Κωνσταντίνος είναι ένα νέο παιδί με ιδιαίτερες ανησυχίες, πολλούς στόχους και αρκετή θέληση. Μετά την πρόσφατη γνωριμία μας αποφασίσαμε να συνεργαστούμε για το σκοπό μιας γαστρονομικής εκπομπής με mini επεισόδια και όχι μόνο.

who you are

Εργάζεσαι σε ένα από τα πιο πολυσυζητημένα μαγαζιά της πόλης,υποψήφιο κιόλας  για το “Best Bar Restaurant” για το 2015, το Rakkan, πώς είναι η εμπειρία σου εκεί;

Το Rakkan είναι ένα πολύ ανήσυχο μαγαζί και αυτό ξεκινάει από τους ίδιους του τους ιδιοκτήτες μιας και δεν σταματάνε ποτέ να δημιουργούν και να μεταδίδουν και σε εμάς θέληση για δουλειά, να μας ανεβάζουν συνεχώς τον πήχη χωρίς να το καταλαβαίνουμε και αυτό είναι και το ωραίο. Στην αρχή φοβήθηκα λίγο το πελατολόγιο του αλλά στην πορεία κατάλαβα πόσο σημαντικό είναι να σου μεταδίδει ευγένεια αυτός που εξυπηρετείς, πχ. με το να του αλλάζεις το τασάκι  και αυτός να σταματάει την κουβέντα του για να σου πει ευχαριστώ. Πλέον δεν το αλλάζω με τίποτα!

Για να γίνεις bartender έχεις τελειώσει κάποια σχολή; Έχεις σπουδάσει κάτι άλλο;

Παράτησα το σχολείο στα 16 μου κρυφά από τη μητέρα μου και πήγα στην πρόνοια για να βγάλω άδεια εργασίας ανηλίκου.Έτσι έπιασα την πρώτη μου δουλειά σαν βοηθός σε μπαρ για να μπορώ να πληρώνω τη σχολή μου, που είχε σχέση με τη μουσική τεχνολογία. Μεγαλώνοντας άρχισαν να μου δίνονται οι πρώτες ευκαιρίες για το μπαρ. Δεν έχω τελειώσει κάποια σχολή αλλά είχα την τύχη να συνεργαστώ με ανθρώπους που ξέρανε πολύ καλά τη δουλειά τους πίσω από το μπαρ. Από εκεί και πέρα, σεμινάρια, προσωπικό διάβασμα και πολλές μα πολλές δοκιμές βοήθησαν…

Athens Vibe

Τι πρέπει να διαθέτει το τέλειο μπαρ κατά τη γνώμη σου;

Μην περιμένεις από εμένα να ακούσεις ένα μπαρ στο οποίο ο κόσμος θα πηγαίνει με ένα βιβλίο και θα πίνει ένα ακριβό κονιάκ ούτε κάπου που ο κόσμος θα παίρνει και πολύ στα σοβαρά τον μπάρμαν. Το απεχθάνομαι αυτό, δεν μου αρέσει να υιοθετούμε κουλτούρες και πολιτισμούς, εξάλλου είμαστε Έλληνες και όταν πάμε σε ένα μπαρ θέλουμε να περάσουμε καλά, να φλερτάρουμε, να γελάσουμε, να ακούσουμε ωραία μουσική, να πιούμε σφηνάκια κλπ κλπ. Όλα αυτά, λοιπόν απλά λίγο πιο υπεύθυνα και λίγο πιο σεβαστά.

Εγώ σε γνώρισα στο κομμάτι της μόδας. Τι θέση έχει η μόδα στην ζωή σου;

Πλέον δεν έχει όσο παλαιότερα… Δεν κάνω ούτε φωτογραφίσεις, ούτε ασχολούμαι τόσο έντονα. Στην ζωή μου δεν το θέτω καν σαν μόδα, φαντάσου, προτιμώ μάλιστα  τη λέξη αισθητική. Μόδα για μένα είναι όταν υιοθετείς την αισθητική κάποιου, στην προκειμένη περίπτωση ενός σχεδιαστή, ας πούμε καθώς ντύνεσαι με βάση την αισθητική του και αυτό αυτομάτως μεταφράζεται ως μάδα. Δεν με καλύπτει όμως εμένα αυτό; προτιμώ να εκφράζομαι όπως θέλω εγώ. Δεν επιτρέπω σε ένα ρούχο να αναιρέσει τα χαρακτηριστικά μου σαν Κωνσταντίνος, για αυτό και θα με δεις κατά κύρια βάση να φοράω μόνο λευκές μπλούζες με πολλά κοσμήματα ή ένα ιδιαίτερο ζευγάρι παπούτσια. Γενικά μου αρέσει το απλό ντύσιμο που να τονίζει τα χαρακτηριστικά σου και από εκεί και πέρα να το ταιριάζεις με κάποιο κόσμημα, κάποιο παπούτσι, ένα κούρεμα, ένα ρολόι ίσως… ή οτιδήποτε. Εν ολίγοις είναι κρίμα να κερδίζει περισσότερα βλέμματα ένα ωραίο ντύσιμο από ένα ωραίο χαμόγελο ή ένα ωραίο βλέμμα.

Θεωρείς πως στην Ελλάδα υπάρχουν πολλά ταμπού όσον αφορά τη μόδα στους άντρες?Έχεις δεχτεί επικριτικά σχόλια;

Πιστεύω πως οι άντρες μεταξύ μας δεν το έχουμε αυτό όσο οι γυναίκες. Περισσότερο θα θαυμάσουμε ένα τολμηρό ντύσιμο σε έναν άντρα παρά θα το κρίνουμε και που ξέρεις ίσως και να μας εμπνεύσει στην πορεία. Έχω δεχτεί και εγώ με τη σειρά μου επικριτικά σχόλια, ποιος άλλωστε δεν έχει δεχθεί; Δεν με επηρεάζουν ιδιαίτερα, όχι επειδή δεν το επιτρέπω αλλά επειδή όντως δεν με νοιάζει!!

Athens Vibe

Ξεκινάς παρουσιαστής σε μία γαστρονομική εκπομπή σε συνεργασία με τον Athens Vibe. Θες να μας πεις λίγα πράγματα για αυτό;

Η ιδέα ξεκίνησε όταν επισκεφθήκαμε μια μέρα ένα μπαρ και συνειδητοποιήσαμε ότι στην πραγματικότητα δεν γνωρίζουμε τίποτα  στην ουσία για αυτό. Γιατί έχει αυτό το όνομα; Γιατί στην συγκεκριμένη τοποθεσία; Γιατί να ακολουθεί αυτή την φιλοσοφία; Τι φιλοδοξίες έχει για το μέλλον; Γενικά πιστεύω πως είναι πολύ απρόσωπη η όλη διαδικασία και εμείς μέσω της συγκεκριμένης εκπομπής θέλουμε να δώσουμε την ευκαιρία στο κάθε μαγαζί ξεχωριστά να μας μιλήσει για αυτό.

Ποίοι άλλοι θα σε βοηθήσουν να στελεχώσεις το νέο σου εγχείρημα;

Το team μας αποτελείται από σκηνοθέτη, οπερατέρ, ηχολήπτη, μακιγιέρ και αρχισυντάκτη. Όπως μπορεί να διαπιστώσει κάποιος, δεν έχουμε αφήσει τίποτα στην τύχη του γι αυτό και μας πήρε τόσο καιρό να ανασυνταχθούμε. Είναι άλλωστε μια ιδέα η οποία έχει ξεκινήσει από τον Απρίλιο και θέλουμε τα πάντα να είναι επαγγελματικά γύρω από αυτό.

Τι εύχεσαι στο Athens Vibe;

Σας εύχομαι να συνεχίσετε την ωραία σας δουλειά  και το 2016 να είναι ακόμα πιο δημιουργικό για εσάς… Feel the Vibe!

© 2015, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under unfiltered chaos

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!