Miles Kane, he is “Loaded” for Rockwave

athensvibe

Miles Kane. Ο Βρετανός που γνωρίσαμε μέσα από τους “The Little Flames”, αγαπήσαμε μέσα από τους “The Rascals” και τους “The Last Shadow Puppets” και μας τράβηξε με την ιδιαίτερη σόλο καριέρα του. Την Παρασκευή 6 Ιουλίου θα συνοδεύει τους Arctic Monkeys και τον -πρώην για την ώρα- bandmate του Alex Turner στο line – up του Rockwave Festival ως σόλο καλλιτέχνης αυτή τη φορά και όχι ως “The Last Shadow Puppets” όπως το 2016. Ας γνωρίσουμε λίγο καλύτερα τη δουλειά του μέσα από κάποια highlights, γιατί όπως ξέρετε δε μου αρέσει να σας αφήνω ανενημέρωτους.

 

The Little Flames Years

Ο Miles Kane έγινε μέλος των The Little Flames ως κιθαρίστας σε ηλικία 18 χρονών. Κάνανε αρκετά τουρ με μπάντες όπως οι “The Zutons”, “The Dead 60s”, αλλά και με τους Arctic Monkeys όπου και εκεί γνώρισε και τον Alex Turner. Αγαπημένο κομμάτι της μπάντας:

 

“The Rascals” Years

Ως Vocalist & Lead Guitarist με τον Greg Mighall στα drums και τον Joe Edwards στο μπάσο έφτιαξαν τους The Rascals.  Με τη χημεία που είχαν αποκτήσει από τους Little Flames συνέχισαν στην καινούρια μπάντα με τον Miles να αναλαμβάνει το μεγαλύτερο κομμάτι του songwriting. Κρατώντας έναν ροκ -σχετικά ψυχεδελικό θα το χαρακτήριζαν μερικοί ήχο- μας χάρισαν ένα album και δυο EPs. Δυστυχώς έμειναν μόνο για δυο χρόνια ενεργοί αλλά ένα από τα πολύ αγαπημένα κομμάτια της μπάντας είναι αυτό:

 

Rascals. Rascalize. See what they did there?

 

“The Last Shadow Puppets” Years

Από τα tour των Little Flames ο Kane είχε αποκτήσει μια ιδιαίτερη φιλία με τον Alex Turner. Μαζεύονταν στα παρασκήνια και τζαμάρανε μέχρι το πρωί. Κάπως έτσι γεννήθηκαν οι Last Shadow Puppets που απολαύσαμε στην Αθήνα στα πλαίσια του Rockwave Festival το 2016. Κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί τη χημεία τους, και εμείς αγαπάμε ιδιαίτερα τα τραγούδια τους, καθώς πως μπορείς να μην αγαπήσεις μια μπάντα που αποτελείται από τον Turner και τον Kane. Παρόλο που είναι ανενεργοί τη συγκεκριμένη στιγμή ως μπάντα εμείς τους ακούμε φανατικά. ΥΠΕΡΑΓΑΠΗΜΕΝΟ κομμάτι του πλανήτη και δικό μου:

 

Πέρα όμως από τα bands που τον έχουμε απολάυσει ως μέλος, μας έχει χαρίσει δύο σόλο άλμπουμ και περιμένουμε το τρίτο μέσα στον Αύγουστο του 2018. Ας τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά.

 

“Colour of the Trap”

Το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο του album “Colour of the Trap” με έναν Indie / Alternative Rock ήχο. Σαν πρώτο σόλο άλμπουμ είχε αρκετά καλές κριτικές και κατεκτησε την top 11 θέση στα UK Charts. Πολύ ιδιαίτερο και αγαπημένο τραγούδι από τον πρώτο του δίσκο:

Ελάτε λίγο πιο κοντά βρε να σας πω και για τα άλλα.

 

“Don’t Forget Who You Are”

Δύο χρόνια μετά, το 2013 ο Kane έκανε την επιστροφή του με το δεύτερο του άλμπουμ, μένοντας πιστός στον Indie Rock ήχο για τον οποίο τον είχαν αγαπήσει. Ένα άλμπουμ που άκουστηκε αρκετά αλλά όχι ίσως όσο θα είχε προβλέψει ο Kane όταν το έγραφε με τους συνεργάτες του. Το “Give Up” και το “Don’t Forget Who You Are” συμπεριλήφθηκαν σε βιντεοπαιχνίδια και το αγαπημένο μας κομμάτι από το δίσκο είναι φυσικότατα αυτό:

 

“Coup de Grace”

Το τρίτο πολυαναμενόμενο άλμπουμ του Kane θα έρθει μέσα στον Αύγουστο του 2018 και θα κινείται σε Glam / Indie & Punk Rock ήχους. Έχουμε δύο single που έχουν ήδη κυκλοφορήσει, παίρνοντας έτσι μια ιδέα από το πως θα είναι ολόκληρο το άλμπουμ και ανυπομονούμε να το ακούσουμε. Είναι ένα album που ο Kane δουλεύει από το 2013 αλλά λόγω αρκετών υποχρεώσεων με τους Last Shadow Puppets τα πράγματα έμειναν κάπως πίσω για τη σόλο καριέρα του. Ήταν και ένας λόγος που κάνουν ένα διάλειμμα από την συνεργασία τους με τον Turner άλλωστε. Για να πάρετε μια ιδέα, το πρώτο single που κυκλοφόρησε από το δίσκο με τίτλο Loaded:

 

ΕΞΤΡΑ ΣΠΑΜ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΑΓΑΠΩ ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΓΑΠΗΣΕΤΕ ΟΣΟ ΕΓΩ, ΥΠΕΡΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ ΔΙΑΣΚΕΥΗ ΤΟΥ A GIRL LIKE YOU:

 

Να μη τα ξαναλέω. Εγώ θα είμαι στο Rockwave Festival την Παρασκευή 6 Ιουλίου και θα χτυπιέμαι με Arctic Monkeys, Miles Kane, Alt-J, Get Well Soon & Core The Band. Εσείς θα χάσετε αυτό το θέαμα; (Καλέ δε λέω για τους καλλιτέχνες, εμένα να κοπανιέμαι εννοώ. Το χάνεις αυτό;)

 

Πληροφορίες για εισιτήρια θα βρείτε εδώ:

Rockwave Festival @ Terra Vibe Park, Παρασκευή 6 Ιουλίου / Arctic Monkeys

© 2018, Μικαέλα Πανηγυροπούλου. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr