Μόνος στο σπίτι…

Γράφει ο Γιώργος Μπεκρής

Είσαι μόνος στο σπίτι. Χαζεύεις, κάθεσαι, τακτοποιείς, μαγειρεύεις, χορεύεις, τραγουδάς! Κι όλα πάλι από την αρχή. Ξυπνάς το πρωί, πας στη δουλειά ή στη σχολή, γυρνάς σπίτι και ξεκινάς τα ίδια. Κάποια πράγματα πρέπει να τα κάνεις, κάποια απλά τα κάνεις για την δικιά σου καύλα! Περνάς καλά όταν είσαι μόνος στο σπίτι; Νοιώθεις σαν το παιδάκι της ταινίας που έχει ένα ολόκληρο σπίτι δικό του, για να κάνει ότι θέλει; Ή απλά κάθεσαι μόνος στο σπίτι; Νοιώθεις σαν παιδάκι ή σαν μεγάλος μες στο σπίτι σου; Νοιώθεις το σπίτι να είναι δικό σου; Ουφ, πολλές ερωτήσεις! Τις έχεις κάνει κατά καιρούς στον εαυτό σου φαντάζομαι. Απαντήσεις έδωσες; Ή έστω προσπάθησες να δώσεις; Και θα γυρίσεις να μου πεις «Τι μου λες εσύ τώρα; Έχω τόσα άλλα να σκεφτώ… τόσες άλλες απαντήσεις να δώσω». Και φυσικά θα έχεις δίκιο! Και σαν σπαστικός εγώ, θα σε ρωτήσω κάτι τελευταίο…

Μήπως ξεκινάνε όλα από το σπίτι σου; Τον δικό σου προσωπικό χώρο; Το μέρος που καταλήγεις κάθε μέρα για να ξεκουραστείς, να ηρεμήσεις, να σκεφτείς; Έχεις το σπίτι που σου αρέσει; Ίσως δε θα το έχεις ακριβώς όπως θέλεις. Αρχίζω τις χαζές συμβουλές… το ψώνιο του εν δυνάμει ψυχολόγου καταλαβαίνεις… Διαμόρφωσε το σπίτι σου ή τον δικό σου προσωπικό δωμάτιο, όπως ακριβώς το φαντάζεσαι! Δύσκολο; Θέλει λεφτά; Και τι δε θέλει. Χρησιμοποίησε, οποιοδήποτε αντικείμενο, εργαλείο, έπιπλο έχεις στην διάθεση σου και φτιάξε ένα μέρος που να το αγαπάς. Ένα μέρος που θα θες να περνάς ώρες εκεί πέρα.

Ο προσωπικός χώρος είναι πολύ σημαντικό δυναμωτικό της διάθεσης σου. Πρέπει να τον φτιάξεις, όπως σε εσένα αρέσει. Να είσαι άνετος εκεί πέρα, να είσαι ήρεμος, να είσαι εσύ! Και μετά από αυτό, θα θες να γυρνάς σπίτι! Θα θες να κάθεσαι στον χώρο σου, να σκεφτείς, να προβληματιστείς, να  δημιουργήσεις! Θα είσαι πλέον σαν το παιδάκι της ταινίας. Θα είσαι μόνος στο σπίτι και θα το χαίρεσαι. Βασικά, δε θα είσαι μόνος. Θα είσαι εσύ και το σπίτι που σ’ αρέσει και το γουστάρεις. Το σπίτι σου – ή ο χώρος σου – θα γίνει η αφετηρία για καινούργια πράγματα! Ωραία πράγματα..δικά σου πράγματα! Μην κάτσεις να ψάξεις τα ακριβά, τα φανταχτερά και τα λαμπερά για να φτιάξεις τον χώρο σου. Ψάξε αυτά που εσύ θες και αυτά που σε εσένα αρέσουν. Όχι αυτά που αρέσουν στους άλλους και στην εποχή! Φτιάξε κάτι αληθινό δικό σου. Δημιούργησε τη δικιά σου έκδοση της ταινίας «Μόνος στο σπίτι». Τότε πραγματικά θα είσαι εσύ… Μόνος στο σπίτι!

© 2017, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under unfiltered chaos

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!