Να γιατί είμαι Bjork Fan

Αγαπημένο μου ημερολόγιο,

Δεν είναι που χειμωνιάζει και σκέφτομαι λίγο πιο νταρκ, άλλωστε αυτή η φωνή ταιριάζει σε όλες τις εποχές… είναι αυτό το τελευταίο album που παίζει μήνες στο repeat, βασικά είναι και το Post που είναι το αγαπημένο μου album της, τώρα που το λες, είναι και η συναυλία στο Royal Οpera House που την βλέπω μια φορά το μήνα πάνω από 25 μήνες, φυσικά είναι και το Oceania που γράφτηκε για τους Ολυμπιακούς αγώνες στην Αθήνα, α! είναι και το Big Τime Sensuality που ήταν το πρώτο μαστίγωμα από αυτή την μάγισσα… πφφ, είναι και τόσα άλλα που θέλω να γράψω… είναι η Bjork!

Ναι αυτή η τρελή που βγάζει κραυγές και ήχους με το στόμα της και σε μπερδεύει κάθε τρεις και λίγο, γιατί σε μπερδεύει, ξέρεις; Γιατί κάνει το πείραμα της με τις μουσικές, δοκιμάζετε και δεν την νοιάζει να είναι εμπορική! Καυλώνει να γράφει ασυναρτησίες και τις ντύνει με τις πιο όμορφες μουσικές, υπερβάλει και το ξέρει και μετά κάνει πολύ όμορφα τραγούδια και μετά κάνει πολύ δύσκολα τραγούδια και μετά κάνει και βλακείες… αλλά την αγαπάς γιατί είσαι φαν, ναι είμαι και εγώ…

Και είμαι φαν γιατί έπαθα σοκ μόλις την είδα να τραγουδάει Gloomy Sunday για τον Alexander McQueen, γιατί γράφει μουσική και στίχους για τους ουρανούς, τις θάλασσες και τους πλανήτες γιατί δεν είναι και δεν θέλει να είναι σέξι άλλα δείχνει τα βυζιά της γιατί είναι πρωτοποριακή και κάνει το πρώτο βίντεο 360 μοίρες. Γιατί κάνει τα τραγούδια της applications, γιατί έχει τραγουδήσει I Love To Love και έχει γράψει το Bedtime Story για τη Madonna, γιατί όταν γελάει, γελάει με την καρδιά της, γιατί το Moma της Νέας Υόρκης έκανε έκθεση για το συνολικό έργο της στην μουσική, γιατί χωρίζει και γράφει τους τσακωμούς της σε τραγούδια, γιατί πλάκωσε δημοσιογράφο και μετά τον πήρε τηλέφωνο και του ζήτησε συγνώμη, γιατί έπαιξε στο Dance In The Dark και γιατί, γιατί, θα μπορούσα να γράψω 864 γιατί ακόμα.. και γιατί στην τελική έφαγα χυλοπίτα και τραγουδούσα stonemilker και όχι “δεν ταιριάζετε σου λέω“.

Björk - Vulnicura

Björk – Vulnicura

Κάθε φορά και με κάθε νέο άλμπουμ παθαίνω το ίδιο.. προδίδω τα υπόλοιπα! αλλά όχι, αυτό είναι απ τα καλύτερά της! Είναι σύγχρονο, είναι bjork, είναι λίγο καταθλιπτικό, είναι μελωδικό και είναι δικό της, το έγραψε αυτή κατά το ήμισυ μπορεί και παραπάνω και σε κάνει να την αγαπάς πιο πολύ, 100% εξωστρεφείς και ώριμη, σε προσκαλεί να το ακούσεις και εσύ. Σίγουρα θα ταυτιστείς με κομμάτια από το album, ίσως το Quicksand να μην σου αρέσει και τόσο αλλά μόλις ακούσεις την μελωδία του Stonemilker θα αποζημιωθείς, μπορεί το History Of Touches να γίνει το αγαπημένο σου και το Not Get να σε ταξιδέψει εκεί που θες να πας, αλλά μην ακούσεις πάνω από τέσσερις φορές το Atom Dance γιατί προκαλεί εθισμό… όχι δεν σε ξέρω, και ούτε μάγος είμαι, αλλά αυτό το δισκογραφικό διαμάντι είναι η έκπληξη που περίμενες φέτος!

© 2015, Παναγιώτης Ρίνος. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Unfiltered Chaos

Παρορμητικός, υπερβολικός και fan του καναπέ και της Βυσσινάδας. Μπορεί να τον δείτε να χορεύει pop μουσικές στο μετρό ή να γλύφει την μαγιονέζα απο τα δάχτυλά του σε κάνα burger bar. Ψευτοχάκερ και ανίκανος να καρφώσει ένα καρφί ΜΗΝ του εμπιστευθείτε ποτέ την συσκευή του κινητού σας.