Όλα όσα είδαμε στο bio festival στην Τεχνόπολη

Τα βιολογικά προϊόντα έχουν μπει για τα καλά στις ζωές όλων. Το περασμένο Σαββατοκύριακο αλλά και τη Δευτέρα λοιπόν έλαβε χώρα στο γκάζι το 1ο bio festival και εμείς δεν θα μπορούσαμε να λείπουμε. Μια μεγάλη ποικιλία βιολογικών και φυσικών προϊόντων είχαν τη χαρά να απολαύσουν όσοι από εσάς παρευρέθηκαν εκεί. Επαγγελματίες λοιπόν του κλάδου, experts και λάτρεις των organic products μπόρεσαν και τις τρείς ημέρες να ανταλλάξουν απόψεις και να μοιραστούν εμπειρίες.

Βιολογικά χαρακτηρίζονται τα τρόφιμα που συμμορφώνονται με τις διαδικασίες που περιγράφονται στην Ευρωπαϊκή νομοθεσία σχετικά με τη βιολογική παραγωγή (Ε.Ο.Κ. 2092/91). Όταν τα τρόφιμα προκύπτουν από καλλιέργεια στην οποία απαγορεύεται οποιαδήποτε χρήση κάθε χημικού φυτοφαρμάκου – λιπάσματος και ορμόνης τότε το προϊόν θεωρείται βιολογικό. Όσο αφορά την θρεπτική αξία των βιολογικών προϊόντων έναντι των συμβατικών προϊόντων είναι αποδεδειγμένο ότι υπερέχουν σε κάποιες βιταμίνες αλλά και ιχνοστοιχεία. Αυτό που κάνει τα βιολογικά προϊόντα πιο υγιεινά προς κατανάλωση είναι η έλλειψη όλων των βλαβερών ουσιών όπως τα φυτοφάρμακα, οι ορμόνες και πολλά άλλα πρόσθετα

Δεκάδες εκθέτες απο όλη την Ελλάδα συμμετείχαν και παρουσίασαν ολοκαίνουργια προϊόντα, πρωτότυπες ιδέες, νέες γεύσεις και αρκετές από αυτές ήταν άκρος υγιεινές και πλούσια διατροφικές. Προϊόντα κρέατος οργανικής καλλιέργειας, μέλι, μαρμελάδες και αλείμματα, βότανα, αφεψήματα και τσάι, συμπληρώματα διατροφής και Super foods, ξηροί καρποί και αποξηραμένα φρούτα, vegan τροφές αλλά και φυσικά και βιολογικά καλλυντικά ήταν μερικές απο τις κατηγορίες απο μας εντυπωσίασαν.

Επιπλέον μέσα από δια δραστικές παρουσιάσεις αλλά και σεμινάρια που έγιναν στον ίδιο χώρο οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία εκτός από το να δοκιμάσουν προϊόντα και να πραγματοποιήσουν τις αγορές τους, να μάθουν περισσότερα πράγματα γύρω από το Eco Living. Ανυπομονούμε για το επόμενο bio festival και τα νέα καινοτόμα προϊόντα που θα παρουσιαστούν εκεί.

Κείμενο Eirini Chroni

Φωτογραφίες Bio Festival

© 2019, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Uncategorized

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!