Η δεύτερη ευκαιρία

από τον Νίκο Ιωάννου

Αρκετές φορές έχω αναρωτηθεί αν πρέπει να δίνω σε κάποιον παραπάνω από δυο ευκαιρίες. Αν κάποιος με πλήγωσε ή μου απέδειξε ότι δεν πρέπει να υπάρχει στην ζωή μου, θα προσπαθήσω έμμεσα να του δώσω άλλη μια ευκαιρία να επανορθώσει ή να δείξει ποιος πραγματικά είναι.

Δεν θα ήθελα να κρινω κάποιον μόνο από την πρώτη εντύπωση, επομένως έτσι και με την ευκαιρία, δεν θα τον αφήσω να έχει μόνο μια. Βέβαια κάποιες φορές καλο είναι να υπάρχει μόνο μια ευκαιρία διότι καταλαβαίνεις εάν πρόκειται για παρεξήγηση. Είναι κάποια άτομα που από την αρχή σου δείχνουν τι πραγματικά είναι και δεν το κρύβουν, υπάρχουν όμως και εκείνοι που θα σου ξεκαθαρίσουν πως έχουν αισθητά ελαττώματα και πως ο χαρακτήρας τους είναι ιδιόρρυθμος. Εκείνους λοιπόν θα τους εκτιμώ ασχέτως αν θα υπάρχουν ή όχι στην ζωή μου.

Ίσως να έχω πάρει και εγώ δεύτερες ευκαιρίες από άτομα που δεν περίμενα και να μην τις αξιοποιησα. Ίσως να μην το κατάλαβα, ισως να μην το ήθελα. Με τρομάζει όμως το γεγονός πως κάποιοι θα σε κάνουν να νιώσεις πως ποτέ δεν υπάρχει η περίπτωση να σου δώσουν έστω μισή ευκαιρία. Με τρομάζει διότι είναι τόσο κάθετοι και δεν αφήνουν περιθώρια να εμφανίσεις χαρακτηριστικά του εαυτού σου. Αν με ρωτήσεις αν ποτέ θα έδινα ευκαιρία σε κάποιον που δεν συμπαθώ ιδιαίτερα ισως να σου πω ναι. Θέλω να δω για άλλη μια φορά τι με έκανε να τον αντιπαθώ ή τι θα με κάνει να τον συμπαθησω.  Αν όμως με ρωτήσεις αν θα έδινα ευκαιρία σε κάποιον που αγαπώ ισως να έλεγα όχι. Και αυτό διότι όταν κάποιον τον αγαπώ ξέρω πως ποτέ δεν θα με πληγωσει. Αν το κάνει αυτομάτως θα τον σπρώχνω να βγει απο τη ζωή μου.

Ποτέ δεν φοβήθηκα τις δεύτερες ευκαιρίες διότι πάντα θα σου δείξουν αν κάτι αξίζει η όχι. Φοβάμαι όμως τις συνεχόμενες ευκαιρίες επειδή κάποιος αν σου δίνει συνέχεια αμέτρητες ίσως να θέλει απλά και εκείνος άλλη μια όταν έχει κάνει κάτι που δεν συγχωρείται.

© 2016, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Unfiltered Chaos

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!