The MÉTA Project: Η τέχνη σε περιόδους κρίσης μπορεί να δώσει δύναμη.

Το MÉTA Project είναι ανάμεσα στους νικητές του 4ου διαγωνισμού CU RestartUp @ Ρομάντσο που διοργανώνει το Ρομάντσο σε συνεργασία με τη Vodafone CU με σκοπό να προωθήσει τη νεανική επιχειρηματικότητα στον δημιουργικό τομέα. Πρόκειται για μία αυθεντική ομάδα, της οποίας έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον, κυρίως η τέχνη της φωτογραφίας και του βίντεο. Ασχολείται με γυρίσματα video clip, ντοκιμαντέρ και φωτογραφήσεις. Ένα ενδιαφέρον δημιούργημα της ομάδας αυτής, είναι το “Meet the Artist” . Με αυτή την ενέργεια, το MÉTA Project συνομιλεί με νέους καλλιτέχνες και τους προωθεί μέσα από μία ρομαντική ματιά , όπως κι αν ορίζονται αυτοί.                                                                                                  timthumb

The Interview

Τι είναι, με λίγα λόγια, το The MÉTA Project  και πώς γεννήθηκε η ιδέα της ομάδας αυτής;

Το The MÉTA Project, συστάθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013 από την Άννα, την Ελπίδα, την Μαρία και την Τζωρτζίνα. Πρόκειται για μία δημιουργική ομάδα, η οποία ξεκίνησε από ένα ταξίδι. Ο κοινός μας τόπος ήταν η τέχνη της φωτογραφίας και του video, αλλά αυτή ήταν μόνο η αρχή.  Αγαπάμε να φέρνουμε εις πέρας κάθε πρόκληση με ρομαντισμό και με όλη μας την δύναμη. Πιστεύουμε στην προσωπική εξέλιξη μέσα από το μοίρασμα γνώσεων και εμπειριών με ενδιαφέροντες ανθρώπους.

Γιατί σας κέρδισε αυτή η μορφή τέχνης;

Φωτογραφίζοντας αλλά και μέσω του video, παρατηρούμε το περιβάλλον γύρω μας, συνεπώς μαθαίνουμε τον εαυτό μας. Ως ομάδα είναι το κοινό πεδίο δράσης, όπου μέσω αυτού κάνουμε τις ιδέες μας πράξη. Για τα πρακτικά, σπουδάσαμε αμφότερες στο ΤΕΙ Αθηνών στο τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών Τεχνών.

Το Ρομάντσο έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για δημιουργούς και νέες start ups και βοηθάει στην εξέλιξή τους. Πώς ήταν η επόμενη μέρα για εσάς αφού ενταχθήκατε σε αυτήν την δημιουργική κοινότητα;

Μαγική και οικεία! Από την πρώτη στιγμή νιώσαμε «παιδιά» της οικογένειας του hub, με το όνομα Ρομάντσο. Μας ταιριάζει ο χώρος σαν ιδεολογία και φιλοσοφία και μέσω αυτών έχουμε μια παραπάνω διάθεση για δημιουργία.

Τι ρόλο μπορεί να παίξει η τέχνη στην εποχή της κρίσης;

Θεραπευτικό ως ένα πολύ μεγάλο βαθμό. Η τέχνη σε περιόδους κρίσης, μπορεί να δώσει δύναμη, ιδέες, αλλά και διεξόδους.

Athens Vibe

Ποιό είναι το όραμά σας για το The MÉTA Project;

Το όραμα μας είναι να «μεγαλώσει» το πνευματικό μας παιδί, το “Meet the Artist” το οποίο προωθεί με ρομαντική οπτική νέους καλλιτέχνες. Ίσως κάποια μέρα να μπορέσει να γίνει ένα δίκτυο συναναστροφής καλλιτεχνών. Δεν σταματάμε να ονειρευόμαστε και να εξελισσόμαστε. Μας χαρακτηρίζει ο αυθορμητισμός, η πρόκληση και η μάθηση.

Τι μήνυμα θα θέλατε να δώσετε στους αναγνώστες μας, αλλά και σε όσους θέλουν να ασχοληθούν με αυτόν τον κλάδο;

Ακούμε γενικά για την «χαμένη» γενιά, και σαφώς δεν συμφωνούμε. Όλα τα επαγγέλματα απαιτούν χρόνο, αφοσίωση αλλά κυρίως αγάπη και νιώθουμε ότι τίποτα δεν μπορεί να μας σταματήσει. Όσον αφορά στον χώρο της φωτογραφίας, πιστεύουμε ότι υπάρχει άνθιση τα τελευταία χρόνια, γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαιτέρως.  Συνεπώς, συνιστούμε υπομονή, επιμονή και «έρωτα».

Ιστότοπος:  http://www.themetaproject.gr/

Athens Vibe ® 
*it’s all Athens to me!

© 2016 – 2017, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Talk That Talk

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!