the City

Τι αγοράζουν οι Αθηναίοι σε ένα Sex Shop;

Οι ανάγκες που έχει ένας άνθρωπος είναι σίγουρα το νερό, το φαγητό, η ψυχική του ηρεμία, η υγεία του, τα χρήματα και να κάνει σεξ… ναι αυτή η υπέροχη ιεροτελεστία ή αυτή η αγαπημένη μας πράξη που από την αρχαιότητα ακόμα κινεί και παρακινεί τα νήματα και τους ανθρώπους.

Η αλήθεια είναι ότι έχω πάει πολλές φορές σε sex shop σαν πελάτης, όμως αυτή την φορά είπα να την δω “αναλυτής” και να πάω στο Sexopolis στο Χαλάνδρι, να μείνω εκεί για 5 ώρες (ναι σχεδόν έκανα βάρδια) και να μάθω περισσότερα για τους Αθηναίους πελάτες που πάνε σε ένα sex shop!
Τι ρωτάνε, τι φοράνε, τι κοιτάνε.. είχα την περιέργεια, και έτσι πήρα τηλέφωνο τον Βασίλη Κουγιουμτζίδη (ιδιοκτήτης του Sexopolis), του είπα να μου αγοράσει ένα καφέ, ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης και έρχομαι…

H αλήθεια είναι ότι πέρασα όμορφα, και χάρηκα που είδα ακομπλεξάριστο κόσμο να μιλάει ανοιχτά για τις σεξουαλικές του φαντασιώσεις, που άκουσα ιστορίες από τους sex advisors του καταστήματος, και που είδα κόσμο πολύ συνηδητοποιημένο να λέει, θέλω αυτό το λιπαντικό ή αυτό το Popper σαν να αγοράζει την μάρκα από τα τσιγάρα του. Φυσικά ανακάλυψα ότι σε ένα sex shop δεν υπάρχουν μόνο toys, προφυλακτικά και βοηθήματα άλλα και πιο funny things όπως αυτή την φόρμα για cake 😛

H ώρα πέρασε και εγώ ήθελα να ρωτήσω τον Βασίλη περισσότερα, σας παραθέτω την κουβέντα μας:

Τι είναι αυτό που αγοράζουν περισσότερο οι Αθηναίοι σε αυτό το sex shop;
Ο δονητής είναι ο «βασιλιάς» των sex toys. Είτε είναι στην κλασική του μορφή, είτε rabbit, είτε ένας δονητής για ζευγάρια, οι δονητές έχουν αρκετά παραπάνω πωλήσεις από τα υπόλοιπα ερωτικά αξεσουάρ.

Πιστεύετε ότι η Αθήνα έχει ξεπεράσει το taboo του “πάω σε ένα sex shop” η προτιμά τις online αγορές;
Η Αθήνα έχει ΠΟΛΛΑ ταμπού να ξεπεράσει ακόμα! Ο πελάτης που έρχεται στο Sexopolis στο Χαλάνδρι διαφέρει σε σχέση με αυτόν που θα προτιμήσει την αμιγώς online αγορά.
Το να αγοράσει κάποιος online δεν σημαίνει απαραίτητα πως ντρέπεται ή θέλει να αποφύγει την επίσκεψη σε sex shop, απλά ίσως τον βολεύει που είναι πάντοτε «ανοιχτό» και δεν υπάρχει ωράριο ενώ μπορεί να δει άμεσα όλη την ποικιλία μας.
Από την άλλη, ο πελάτης που θα έρθει στο κατάστημα μας θα θέλει να δει τα προϊόντα από κοντά, να πάρει ιδέες (είτε βλέποντας τα προϊόντα είτε συζητώντας μαζί μας αλλά και να κάνει μία γρήγορη αγορά της στιγμής.
Η Αθήνα και γενικά η Ελλάδα έχει ακόμα αρκετά χρόνια μπροστά της μέχρι να ενσωματώσει τις ερωτικές αγορές στην πραγματική καθημερινότητα της αλλά και στην κουλτούρα της, όπως άλλωστε συμβαίνει και με το σεξ γενικότερα.

 Είναι η Αθήνα και οι κάτοικοί της μια σεξουαλική πόλη;
Και ναι και όχι. Ως πόλη, η Αθήνα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, έχει πράγματα και ανθρώπους να εξερευνήσεις, διάφορα σημεία αλλά και ολόκληρη ιστορία από πίσω της όπου όταν αυτή πλαισιώνεται και εκπροσωπείται σωστά στην μοντέρνα μας εποχή, μπορεί να λειτουργήσει και ως γέφυρα για μία ερωτική εμπειρία.
Οι Αθηναίοι πιστεύω είναι στο μεταίχμιο, καθώς σε σχέση με άλλους Ευρωπαϊκούς λαούς έχουμε εντελώς διαφορετική σχέση αλλά και αντιμετώπιση γύρω από το σεξ, όμως πλέον τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται πιο «ανοιχτά» και με ειλικρίνεια χωρίς να υπάρχει η ανάγκη μίας κρυφής έκφρασης της σεξουαλικότητας μας.
Πρέπει σίγουρα να ακολουθήσουμε το παράδειγμα πολλών γειτόνων μας σχετικά με την αντιμετώπιση των ερωτικών επιθυμιών μας αλλά και της ίδιας της πράξης του σεξ ώστε να μας κινεί κυρίως η ίδια η χαρά και η ευφορία που απορρέει από αυτό.

Περίπου πόσα είδη από sex toys μπορεί να βρει κάποιος σε αυτό το sex shop;
Στο Sexopolis οι κατηγορίες είναι κοντά στις 200! Συνολικά τα προϊόντα μας στο κατάστημα αλλά και στην αποθήκη μας αγγίζουν τα 8000… μιλάμε για έναν κλάδο σε μόνιμη άνοδο αλλά και εξέλιξη όπου για να μπορείς να «κρατηθείς» στις εξελίξεις θα πρέπει να είσαι πάντα ενημερωμένος και να μπορείς να γνωρίζεις σχεδόν απ’ έξω τα χαρακτηριστικά των περισσότερων προϊόντων του καταλόγου.


Πιστεύω σίγουρα ότι κάνετε λειτούργημα μιας και βοηθάτε κόσμο να εκπληρώσει φαντασιώσεις, το εισπράττετε αυτό από τους πελάτες;
Κανένα λειτούργημα! Είναι απλά εμπόριο και όπως όλα τα είδη εμπορίου έχει και αυτό τις ιδιαιτερότητες του.
Πρέπει, για να θεωρούμε τους εαυτούς μας «σωστούς» αλλά και για να εξυπηρετούμε τους πελάτες με τον καλύτερο τρόπο, να γνωρίζουμε καλά τα προϊόντα μας και να μπορούμε να ψυχολογήσουμε τον εκάστοτε πελάτη, να του δώσουμε το προϊόν που θα του καλύψει τα γούστα του ώστε φεύγοντας από το Sexopolis να είναι ήδη χαρούμενος (πριν καν χρησιμοποιήσει τα προϊόντα δηλαδή!)
Έπειτα, για να εισπράξουμε το «μπράβο» ή/και το «ευχαριστώ» του πελάτη, φροντίζουμε να τον κοιτάμε στα μάτια και όχι στα χέρια! Το σεξ απαιτεί διαφάνεια, ειλικρίνεια, ευθύτητα και επικοινωνία.
Χωρίς αυτά, δεν μπορούμε να χαρούμε το σεξ και τις φαντασιώσεις μας, κατ’ επέκταση πρέπει ο πελάτης να γνωρίζει και να είναι σίγουρος πως είμαστε εκεί για να τον βοηθήσουμε να φτάσει τον ερωτισμό του στο αμέσως επόμενο επίπεδο το οποίο θα του προσφέρει κάτι καινούριο, κάτι πιο ενδιαφέρον και ηδονιστικό από όσα έχει δει/ζήσει μέχρι τώρα.
Είμαστε τυχεροί που με τους περισσότερους πελάτες μας έχουμε τέτοια σχέση και μας τιμάει που μας επιλέγουν τακτικά για τις αγορές τους, κάτι που αποδεικνύει πως τους εξυπηρετούμε καλά!

Ένα αστείο και ένα πολύ περίεργο περιστατικό που σας έχει τύχει;
Αστεία αρκετά, περίεργα θα έλεγα εξαιρετικά λίγα! Αστεία γίνονται πολλές φορές με διάφορα λογοπαίγνια της τελευταίας στιγμής που αφορούν κυρίως τα προϊόντα και προκαλούν γέλιο ή σπάνε ίσως τον πάγο σε μερικούς πελάτες που είναι πιο «σφιχτοί».
Όπως επίσης όταν έρχονται παρέες φίλων και κατά τη διάρκεια της αναζήτησης προϊόντων, μαθαίνει ο ένας/μία για τα γούστα του φίλου/φίλη που αγνοούσε και δεν του πήγαινε το μυαλό, όπου μετά ακολουθούν ομηρικοί διάλογοι!
Περίεργα δεν μπορώ να παραθέσω γιατί δεν θεωρώ σχεδόν τίποτα περίεργο! Εφόσον υπάρχει θέληση και συναίνεση όλα είναι φυσιολογικά και σε προκαλούν να τα εξερευνήσεις!

Σας άνοιξε η όρεξη για sex; ακολουθήστε το Sexopolis.gr στα Social Media

Facebook  – Instagram – YouTube 

**photo Credits: Stavros.kk

© 2018, Παναγιώτης Ρίνος. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Παρορμητικός, υπερβολικός και fan του καναπέ και της Βυσσινάδας. Μπορεί να τον δείτε να χορεύει pop μουσικές στο μετρό ή να γλύφει την μαγιονέζα απο τα δάχτυλά του σε κάνα burger bar. Ψευτοχάκερ και ανίκανος να καρφώσει ένα καρφί ΜΗΝ του εμπιστευθείτε ποτέ την συσκευή του κινητού σας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *