Το Byράκι… θα σας ικανοποιήσει στο έπακρο

του Δημήτρη Τσούτσουρα

Αμέτρητα στέκια όπου μπορείς να ξεγελάσεις ή να το κορέσεις το αίσθημα της πείνας, είναι ορατά με ένα φευγαλέο βλέμμα σε όλα τα στενά και τα σοκάκια της Αθήνας. Μαγαζιά που μπορούν να ικανοποιήσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο μαγαζιά που μπορούν να διευρύνουν τους γαστρονομικούς σου ορίζοντες – αν είσαι αρκετά τολμηρός γι΄αυτό το εγχείρημα ! Πολλές φορές όμως έχουμε δίπλα μας μαγαζιά εξίσου ποιοτικά τα οποία αγνοούμε, πιστεύοντας πως εφόσον είναι συνοικιακά δεν  θα έχουν κάτι αξιομνημόνευτο να προσφέρουν.

Την σκέψη/προκατάληψη μου αυτή ήρθε να σβήσει από το μυαλό μου, μία τυχαία επίσκεψη μου στο Byράκι, στη Ν. Φιλαδέλφεια – και το ευχαριστώ γι΄αυτό . Είχα την τύχη να το επισκεφθώ το προηγούμενο Σάββατο, όπου και έκλεινε δύο χρόνια λειτουργίας και το κλίμα ήταν εντόνως γιορτινό. Το Byράκι είναι ένα μεζεδοπωλείο. Ένα πολύχρωμο μεζεδοπωλείο που διαθέτει εξωτερικό χώρο διακοσμημένο με τέτοιο τρόπο που ευφραίνεται η καρδία και η όραση στο αντίκρισμα του. Απλά, διακριτικά και γεμάτα χρώματα έπιπλα καθώς και πληθώρα γλαστρών υπάρχουν στο χώρο εντείνοντας αυτή την αίσθηση. Η απλότητα, η ευδιαθεσία και το χαμόγελο των ανθρώπων του Byράκι, επισφραγίζουν τον σχηματισμό της καλής πρώτης εντύπωσης που παίζει σημαντικό ρόλο. Το στομάχι όμως παραπονιέται και θέλει και αυτό την φροντίδα που του αξίζει. Τα απίστευτα γευστικά μεζεδάκια θα δώσουν την λύση !! Στον κατάλογο υπάρχει ποικιλία από χειροποίητους – τονίζω- μεζέδες από άριστες πρώτες ύλες (Tip: μην ξεχάσετε να παραγγείλετε απάκι, δεν θα το μετανιώσετε). Όλοι αυτοί οι εύγεστοι μεζέδες δεν θα μπορούσαν να μν συνοδεύονται απο μία κρητικιά ρακή (και ο νοών, νοείτω).  Η μουσική-λαϊκά, ρεμπέτικα- έρχεται με την σειρά της να βάλει το πετραδάκι της στο οικοδόμημα της σαββατιάτικης διασκέδασης σου.

byraki2

Ένα πολύ όμορφα στημένο μαγαζί, το Byράκι, θα σας ικανοποιήσει στο έπακρο. Ο F. Rabelais (Γάλλος συγγραφέας) είπε κάποτε το εξής : « Τρώγοντας έρχεται η όρεξη ». Στο Byράκι θα φας, θα πιείς και θα το ευχαριστηθείς. Φορέστε την καλύτερη διάθεση σας, πάρτε της παρέες σας και τα υπόλοιπα θα τα αναλάβουν οι ειδικοί!

Τρύπια 39-41, Ν. Φιλαδέλφεια

© 2015 – 2019, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under radar

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!