the City

Ο προορισμός είναι ένας. Θέατρο Αθηνών και Vincent River

Την περασμένη Δευτέρα είχα την τύχη και χαρά να βρεθώ στην επίσημη πρεμιέρα της θεατρικής παράστασης Vincent River στο Θέατρο Αθηνών. Κάνω λοιπόν μία βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και όταν έρχεται η ώρα στρίβω στην οδό Βουκουρεστίου. Η πρώτη μου εικόνα; Η είσοδος του θεάτρου, πλαισιωμένη από ένα μαύρο – κόκκινο επιβλητικό πόστερ με τον τίτλο της παράστασης καθώς και φωτογραφίες με τους πρωταγωνιστές. Μπαίνω μέσα στο θέατρο, διασχίζω το κόκκινο χαλί της εισόδου και περνάω από την ξύλινη πόρτα, συνεχίζω το περπάτημα και ανεβαίνω τα σκαλιά μέχρι που φτάνω στην αίθουσα.

Μπαίνω λοιπόν και αντικρίζω τις στοιχισμένες κόκκινες καρέκλες, καθώς και τη σκηνή. Ο φωτισμός χαμηλός, μουσική παίζει και η ευγενική ταξιθέτρια μας δείχνει τις θέσεις μας. Καθόμαστε και νιώθω πως έχω ήδη μπει στο κλίμα. Η υπόθεση της παράστασης; Μια δολοφονία ενός νεαρού, του Vincent River, με χαρακτήρες τη μητέρα του θύματος καθώς και τον αυτόπτη μάρτυρα αυτής της δολοφονίας. Και οι δύο αναζητούν τη δική τους λύτρωση. Εκείνη θέλει να μάθει ποιος εκτέλεσε το παιδί της. Εκείνος θέλει να εξιλεωθεί από αυτό που έζησε. Ένα βράδυ γεμάτο αλήθειες εξελίσσεται μπροστά στα μάτια μας και μας βάζει στη διαδικασία να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε και εμείς τι ακριβώς συνέβη. Να βρούμε και εμείς τη δική μας λύτρωση. Προσωπικά, πίστευα πως δυο ηθοποιοί ναι μεν είναι αρκετοί για να κρατήσουν μια παράσταση “ζωντανή”, αλλά δεν πίστευα πως μπορούν να γεμίσουν σε τόσο μεγάλο βαθμό τη σκηνή, ώστε να μη σου λείπει τίποτα. Να μη χρειάζεσαι τίποτα παραπάνω, παρά αυτούς τους δύο και ελάχιστα σκηνικά για να μπεις εντελώς στο κλίμα της παράστασης και να μείνεις καθηλωμένος εκεί.

Το τρίτο κουδουνάκι χτυπάει και η παράσταση αρχίζει. Η μουσική υπόκρουση άκρως ταιριαστή, ανατριχιαστική θα μπορούσα να πω. Η Πέγκυ Σταθακοπούλου καθηλωτική από το πρώτο λεπτό. Ο Αργύρης Αγγέλου μπαίνει στη σκηνή και το βράδυ της αλήθειας αρχίζει να παίρνει μορφή. Ένα βράδυ που φαντάζει μακρύ, και η συζήτηση μεταξύ των δύο χαρακτήρων ξεκινάει..

Δεν θέλω να πω περισσότερα για το περιεχόμενο της παράστασης γιατί δε θέλω να χαλάσω το σασπένς, το μόνο που θα πω είναι πως σας την προτείνω ανεπιφύλακτα. Μπορεί να μην είμαι κριτικός, και να το βλέπω ως απλός θεατής αλλά η γεύση που μου άφησε αυτή η παράσταση ήταν κάτι παραπάνω από υπέροχη. Μια παράσταση με εξαιρετική σκηνοθεσία, εκπληκτικές ερμηνείες και από τους δύο ηθοποιούς που σε κρατούσαν κάθε λεπτό της παράστασης καθηλωμένο πάνω τους, εξαιρετική μουσική που μετέφερε το συναίσθημα των χαρακτήρων και της παράστασης στο θεατή, και ένα τέλος που με άφησε με στόμα ανοιχτό, μάτια δακρυσμένα και χέρια κατακόκκινα από το χειροκρότημα. Μια παράσταση που στέλνει μηνύματα στον κόσμο, αλλά και στην κοινωνία μας, για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε πράγματα που συμβαίνουν τόσο συχνά γύρω μας. Μια παράσταση ανθρώπινη, που σου γεννά ερωτήματα, και σε κάνει να βάζεις τον εαυτό σου στη διαδικασία να σκεφτεί και την άλλη πλευρά των πραγμάτων. Ο προορισμός είναι ένας. Θέατρο Αθηνών και Vincent River.

Ημέρες και ώρες παραστάσεων (24 Απριλίου – 31 Μαΐου)

Τετάρτη: 20:00
Πέμπτη & Παρασκευή: 21:00
Σάββατο: 18:30 (Λαϊκή Απογευματινή) & 21:00 (Βραδινή)
Κυριακή: 20:00

από τη Μικαέλα Πανηγυροπούλου

© 2015 – 2016, Μικαέλα Πανηγυροπούλου. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Weirdo, γατομάνα, μουσικός και συγγραφέας ενός μυθιστορήματος που δε θα τελειώσει ποτέ. Ερωτευμένη με τον έρωτα, λάτρης του vintage, των μικρών bar, του φθινοπώρου και του film-noir. Τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχει κόψει τις παρέες με τον Ηρώδη και τη Μήδεια, και κάνει guest εμφανίσεις στο τμήμα Προσχολικής Αγωγής του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Αν θέλεις να τη βρεις, ακολούθα τα νιαουρίσματα.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *