7 Jokers

Τετάρτη

Ήταν ένα βράδυ στο 7 Jokers όταν η Χαρά αποφάσισε να ενδώσει στην ευγενική μεν, επίμονη δε, πολιορκία του Τίμου. Ήταν ένας άντρας λίγο μεγαλύτερός της, πολύ γοητευτικός και με το χιούμορ του θείου που θέλει να κάτσει με τη νεολαία. Εκείνο το βράδυ η «νεολαία» βρισκόταν σε μια τρικυμία εν κρανίω και έπινε μόνη της στο μπαρ.  Ο Τίμος βρήκε την ευκαιρία που έψαχνε για αρκετούς μήνες και την πλησίασε, σαν λύκος που μυρίστηκε φρέσκο αίμα. Η όσφρησή του πράγματι τον οδήγησε σωστά εκείνη τη νύχτα. Η Χαρά ήταν ήδη ζαλισμένη, όταν εκείνος άρχισε να την κερνάει «ένα ακόμα από αυτό που πίνει το κορίτσι».  Το τζιν δεν έχει τυχαία το κωδικό όνομα «το ποτό του αλκοολικού», αφού όχι πολλά λεπτά αργότερα οι δυο τους βρέθηκαν πιο κοντά απ’ ό,τι θα βρισκόταν σε οποιαδήποτε συνθήκη η Χαρά  με τον θείο της.

Στο αυτοκίνητό του, ο Τίμος τη φιλούσε με πάθος και τα χέρια του απλώθηκαν πάνω της σχηματίζοντας χούφτες στις οποίες χωρούσε κάθε καμπύλη του κορμιού της. Δεν έχασε ευκαιρία να τις νιώσει όλες,  ενώ τις ψιθύριζε πόσο καιρό περίμενε αυτή τη στιγμή. Με την Χαρά να μη μπορεί – αλλά και να μη θέλει να πει κάτι παραπάνω, τα μουγκρητά που ξεστόμιζε και ακροβατούσαν ανάμεσα σε μεθύσι και ηδονή, ήταν η ιδανική απάντηση ώστε εκείνος να ψάξει – και να βρει φυσικά  – με τα δάχτυλά του, το δρόμο για το εσώρουχό της, κάτω από τη φούστα της. «Μ’ έχεις καυλώσει πολύ άσχημα», της λέει στο αυτί. Εκείνη δεν αντιστέκεται και αμέσως κατεβάζει το δεξί της χέρι προκειμένου να ανταποδώσει την καλοσύνη του ξένου στην οποία βασιζόταν εκείνο το βράδυ.

«Έψαξα και δεν ήταν εκεί σου λέω! Δηλαδή εκεί ήταν, αλλά το ένιωσα σαν παιδικό. Είχες ξεγυμνώσει ποτέ τον Kεν της Μπάρμπι όταν ήσουν μικρή; Τι είχε ανάμεσα στα πόδια του; Ε αυτό είχε και ο Τίμος. Ήταν τέτοιο το μέγεθος που απαιτούσε να έχει προηγηθεί μια κουβέντα πριν. Και παρόλο που ήμουν μεθυσμένη, σίγουρα δε με είχε ενημερώσει. Κάτι τέτοιο θα το θυμόμουν. Αν – ας πούμε – εγώ είχα ένα βυζί, θα φρόντιζα να του πω πριν βγάλω τη μπλούζα μου: “φίλε είναι στητό, όμορφο, αλλά είναι ένα. Μη φρικάρεις”».

«Δηλαδή ήταν ας πούμε σαν λουκάνικο Φρανκφούρτης;», ρωτάει η Δανάη από το τηλέφωνο.

«Όχι. Σαν αυτή την ουρίτσα που έχουν τα λουκάνικα Φρανκφούρτης στο τελείωμά τους, μετά το κομπάκι. Έπρεπε να το είχα φανταστεί από τα δαχτυλάκια, αλλά είναι βλέπεις που δεν τον ακούμε τον λαό, γιατί έχει πει και πολλές μαλακίες τόσα χρόνια», λέει η Χαρά, ενώ περπατάει με γοργά βήματα για να φτάσει στο οδοντιατρείο.

«Και μετά τι έκανες;», αναρωτιέται η Δανάη από την άλλη γραμμή.

«Θυμάμαι να κάνω μια άβολη παύση στα βογκητά και να προσπαθώ να σκεφτώ έναν τρόπο που θα μπορούσα να ασχοληθώ μαζί του αποτελεσματικά και χωρίς να νιώσει κανείς μας άσχημα. Αν και εγώ ένιωθα ήδη εκτεθειμένη και έφταιγε αυτός που δε με είχε ενημερώσει κάπως! Ε με το που ένιωσα ότι είναι πολύ λίγος για μένα του είπα ένα «με συγχωρείς είναι πολύ νωρίς, δε νιώθω έτοιμη», βγήκα από το αμάξι του, πήρα ένα ταξί, γύρισα σπίτι και δεν απάντησα ξανά σε κανένα μήνυμά του».

 «Και είσαι σίγουρη ότι ήταν αυτός;»

«Ναι παιδί μου. Τραγουδούσε εκεί πλάι στο μετρό και με φώναξε από το μικρόφωνο. Με ρώτησε πού εξαφανίστηκα τόσο καιρό και γιατί δεν απαντούσα. Του είπα ότι μου έκλεψαν το κινητό εκείνο το βράδυ που είχαμε βγει και δυστυχώς δεν κατάφερα να ξαναβρώ τον αριθμό του. Μετά είπα ότι βιάζομαι, του έδωσα ένα λάθος νούμερο, προσπάθησε να μου κάνει αναπάντητη,  φώναζε από το μικρόφωνο «Χαρά, ο αριθμός που καλέσατε δεν αντιστοιχεί σε συνδρομητή», αλλά εγώ τάχα μου ήμουν ήδη αρκετά μακριά για να τον ακούσω. Α, του έριξα και ένα ευρώ στο καπέλο του. Μικροπρέπεια;», είπε και έσκασαν και οι δυο στα γέλια. «Έχω να πάω και στον Γιαννάκη σήμερα. Τι σκατά με θέλει;», αναρωτήθηκε αλλάζοντας εντελώς τον τόνο της φωνής της.

«Έλα μωρέ λογικά θα θέλει να κάνετε επαναληπτικό τεστ, δε θα ΄χε πάρει καλό δείγμα. Μη σκας», την καθησυχάζει η Δανάη.

Λίγες ώρες μετά κάθεται στον δερμάτινο καναπέ του γυναικολογικού ιατρείου που επισκέπτεται ανελλιπώς τα τελευταία χρόνια. Ο Γιαννάκης, όπως και σχεδόν κάθε γιατρός που έχει ορκιστεί στον Ιπποκράτη, την αφήνει να περιμένει για περίπου ένα εικοσάλεπτο πριν τη δεχτεί στο γραφείο του. Η αίθουσα αναμονής δεν έμοιαζε ποτέ πιο ασφυκτική και αποστειρωμένη. Η “νοσοκομίλα” αυτή τη φορά ήταν αφόρητη.

«Χαρά, το ΠΑΠ έδειξε κάποιες αλλοιώσεις στον τράχηλο, εξαιτίας του HPV. Θέλω να δούμε σε ποιο στάδιο είναι και να προχωρήσουμε σε  μια επέμβαση με λέιζερ για την αφαίρεσή του. Δε χρειάζεται να αγχώνεσαι, είναι ρουτίνα πια αυτά τα πράγματα. Οι σεξουαλικά ενεργοί άνθρωποι είναι κατά 98% πιθανό να έρθουν σε επαφή με τον ιό των κονδυλωμάτων», είπε ο Γιαννάκης κοιτάζοντάς την πάνω από τα γυαλιά του.

«Μα, πώς; Ποιος;»

«Δυστυχώς αυτό δεν μπορούμε να γνωρίζουμε. Φυσικά η σεξουαλική επαφή είναι ένας βασικός τρόπος μετάδοσης του ιού, αλλά έχει αποδειχτεί ότι μπορεί να τον κολλήσουμε και σε τουαλέτες, δοκιμαστήρια, από μια πετσέτα. Δε μπορούμε να είμαστε σίγουροι ούτε καν για το πότε τον κολλήσαμε, αφού μπορεί ας πούμε να είμαστε χρόνια φορείς. Πάντως σε περιόδους που το ανοσοποιητικό μας δεν είναι στα πάνω του, είναι πολύ πιθανό να «ξυπνήσει» και να πρέπει να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Όπως τώρα»

«Μ’ αρέσει που συμπάσχεις γιατρέ και είναι όλα σε άλφα πληθυντικό. Πες μου τι θες να κάνουμε τώρα»,  είπε η Χαρά επιστρατεύοντας τα τελευταία ψήγματα ψυχραιμίας που της είχαν απομείνει.

«Βιοψία. Θα πρέπει να πάρουμε ένα δείγμα από την περιοχή να δούμε σε τι στάδιο είμαστε και να αποφασίσουμε πώς θα κινηθούμε», είπε ο Γιαννάκης, ενώ ετοίμαζε ήδη το κρεβάτι για να πάρει αυτό που θέλει από  την Χαρά.

Στο κινητό της, ο Λουκάς ήταν πανάκεια. Βρέθηκε άρον άρον στο σπίτι της και κλειδώθηκε στο δωμάτιό της. Εκείνος της ζήτησε να κάνουν κλήση βίντεο και όταν απάντησε στην πρόσκλησή του, η οθόνη γέμισε φως και μια κιθάρα.

«Παίζεις κιθάρα; Δεν το ήξερα», του λέει η Χαρά μην ξέροντας αν πρέπει να γελάσει με το θέαμα και το πώς το σύμπαν της ρίχνει συνεχώς μπροστά της έναν οργανοπαίχτη τις τελευταίες ώρες ή αν ο Λουκάς το έχει πάρει σοβαρά με την μουσική.

«Όχι, αλλά έχω αρχίσει να μαθαίνω μερικά πράγματα και να σκαρώνω κάποια κομματάκια με κάτι πρόχειρες συγχορδίες για πλάκα περισσότερο. Σε πήρα να σου παίξω το τραγούδι που έβγαλα σήμερα. Δεν το ‘χω τελειοποιήσει, αλλά θα το καταλάβεις πιστεύω», της λέει και χαμογελάει ύποπτα, ενώ τοποθετεί τα δάχτυλά του στις χορδές.

Στην αρχή οι νότες δε βγάζουν κάποιο ιδιαίτερο νόημα, αλλά λίγα δευτερόλεπτα αργότερα και χάρη στη βοήθεια του μουρμουρητού του Λουκά, η Χαρά συνειδητοποιεί ότι μπροστά της πραγματοποιείται μια απόπειρα να της παίξει το «Thinking out loud» από τον Ed Sheeran. Η ίδια δεν επιτρέπει στον εαυτό της να σκεφτεί φωναχτά. Αν ο άντρας που παίζει κιθάρα στην οθόνη της, άκουγε όλ’ αυτά που σκεφτόταν εκείνη, τότε σίγουρα θα εξαφανιζόταν. Ή μήπως θα της έλεγε ένα λακωνικό «κι εγώ» και θα βυθίζονταν αγκαλιασμένοι στη δίνη του «για πάντα»;

«Ας μη μάθουμε σήμερα», λέει φωναχτά κατά λάθος η Χαρά.

«Τι είπες;», λέει ο Λουκάς ο οποίος μόλις έχει τελειώσει την πριβέ συναυλία του.

«Είπα μπράβο, είναι τέλειο, ειδικά για το τόσο σύντομο χρονικό διάστημα που το έμαθες».

«Με εμπνέεις», λέει μέσα από τα δόντια του ενώ προσπαθεί να ανάψει το τσιγάρο του.  «Θα σε δω αύριο;», αναρωτιέται.

«Ίσως. Περιμένω τηλέφωνο από τον γιατρό μου. Λογικά ναι», λέει η Χαρά.

«Όλα καλά;»

«Ναι, ναι. Θα σου πω από κοντά», του λέει και υπόσχεται να επικοινωνήσει μόλις ξέρει το πρόγραμμά της.

Κάπου χαμένη μέσα σε μια τεράστια λίμνη από ενδορφίνες, η Χαρά συνειδητοποιεί για πρώτη φορά ότι αυτός ο τύπος δεν έχει κάνει καμία νύξη για σεξ. Οι συζητήσεις τους είναι πλατωνικές, ρομαντικές, διακριτικές και περιλαμβάνουν τα πάντα εκτός από το σεξ. Ο τρόπος που την αγγίζει είναι στοργικός και εκφραστικός, αλλά δεν έχει νιώσει ως τώρα καμία σεξουαλική επιθυμία από την πλευρά του. Την αγκαλιάζει, τη χαϊδεύει, τη φιλάει για αμέτρητα δευτερόλεπτα, χωρίς τίποτα να υπονοεί ότι αυτό που θέλει από εκείνη είναι να κάνουν σεξ. Δηλαδή από τη μία, ποια δε θα εκτιμούσε κάποιον ο οποίος να μην τη θέλει μόνο για το σεξ, αλλά από την άλλη δε θα έπρεπε κάπως, κάποια στιγμή να τεθεί το θέμα επί τάπητος; Ή επί οποιασδήποτε άλλης – μη τραχείας – επιφάνειας;

Τι να κάνει η Χαρά; Να περιμένει μήπως κάνει ο Λουκάς κάποτε την πρώτη κίνηση ή να του την πέσει εκείνη για σεξ; Επίλεξε τη συνέχεια της ιστορίας μέσω Instagram stories.

-to be continued.

© 2020, Marion Palioura. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr