Αγαπημένη μου, Αθήνα!

Γράφει ο Γιώργος Μπεκρής

Ήρθα στην Αθήνα! Ναι, στην Αθήνα, την μεγάλη αυτή πόλη στην οποία όλοι μου λένε πως χάνονται, αγχώνονται και θέλουν με την πρώτη ευκαιρία να φύγουν. Αθήνα: η πρωτεύουσα της Ελλάδας, της Ελλάδας της οικονομικής κρίσης. Τι θα έρθεις να κάνεις εδώ; Τι θα αντικρίσεις; Πως θα αντέξεις να ζήσεις, χωρίς να σε φάει το άγχος και τα προβλήματα; Οι περισσότεροι αυτά που είπαν, αυτά που λένε και θα συνεχίζουν να μου λένε. Όμως η Αθήνα δεν “είναι” μόνο αυτά….

Πως αλλάζουν όλα στα μάτια μου, όταν θα μπω στον ηλεκτρικό και δω ανθρώπους από την οποιαδήποτε άκρη του κόσμου, ο καθένας με τις ιδιαιτερότητες του και τα δικά του διαφορετικά στοιχεία. Θα τους χαζέψω, θα τους παρατηρήσω… είναι διαφορετικοί από μένα. Θα φτάσω στο Μοναστηράκι, θα περπατήσω στα δρομάκια και θα μπω στο κάθε ιδιαίτερο μαγαζί. Θα κάτσω για έναν καφέ στην Πλάκα με την παρέα μου. Ναι, στην Πλάκα σε κάποιο καφέ εναλλακτικό, σε κάποιο καφέ που θα βρω μόνο εκεί! Πάω στην Ερμού… με τον κόσμο να μπαίνει στα μαγαζιά, να ανεβαίνει για Σύνταγμα… πολύς κόσμος! Κι όμως αυτό δε με ενοχλεί. Πόσο εύκολα μπορεί κάποιος να χαθεί μέσα στον κόσμο αυτό, να χαθεί αλλά και συνάμα να βρει εκείνο που δεν έχει βρει μες στον κόσμο. Και ναι, θα βρεις έναν κύριο να πουλάει κουλούρια και να σε καλοπιάνει να πάρεις ένα. Θα χαμογελάσεις με το πείσμα του. Συνεχίζεις “χαμένος” και αντικρίζεις ένα συγκρότημα του δρόμου να παράγει μουσική με τρόπο, τον οποίο δε θα μπορούσες να φανταστείς. Βρίσκεσαι σε έναν άλλο κόσμο και όλα αυτά μόνο στην Ερμού, στο κέντρο της Αθήνας. Η οπτική από την οποία θα τα δεις όλα, είναι κ αυτή που θα σε βοηθήσει να βρεις ό,τι θέλεις, όντας χαμένος μέσα σε τόσο κόσμο.

Η Αθήνα, όμως δεν διαθέτει μόνο πολιτισμική ποικιλία. Ανεβαίνω στα βραχάκια της Ακρόπολης ή στο Λυκαβηττό. Έχω στα πόδια μου, όλη την τεράστια αυτή πόλη. Πόσο πολύ με ηρεμούν κάτι τέτοιες βόλτες. Χαζεύω τη θέα! Πραγματικά τη χαζεύω… είναι από τις πιο ελκυστικές! Η ομορφιά της Αθήνας βρίσκεται μαζεμένη στο οπτικό μου πεδίο. Σκέφτομαι, σκέφτομαι διάφορα! Παρόλα αυτά όμως έχω χαλαρώσει. Εγώ, οι σκέψεις μου, μια μπύρα και η Αθήνα στα πόδια μου. Χαμένος και πάλι… αλλά δε με απασχολεί.

Βραδιάζει και παίρνω το μετρό να πάω στον Κεραμεικό. Μια βόλτα στο Γκάζι τα περιλαμβάνει όλα. Οποιοδήποτε μαγαζί γουστάρεις, θα το βρεις εκεί! Πάλι θα χαθώ στον κόσμο, δε με ενδιαφέρει και πάλι. Έχω να δω τόσα πολλά πράγματα, περιστάσεις, ανθρώπους! Νοιώθω τα vibes της Αθήνας τόσο έντονα. Έχω απομονώσει αυτά που θέλω, αυτά που μου αρέσουν και αυτά που με τραβάνε! Οι ρυθμοί τόσο έντονοι αλλά και τόσο μαγικοί…

Μια αχανής πόλη που σου προσφέρει τα πάντα! Για ποιο λόγο να μην αδράξεις την ευκαιρία να την ανακαλύψεις με τον τρόπο που εσύ επιθυμείς; Για ποιο λόγο να σε φάνε τα προβλήματα και το άγχος; Θα τα καταφέρεις; Ναι ρε! Θα τα καταφέρεις! Δες λίγο καλύτερα τι σου προσφέρει αυτή η πόλη. Μην βλέπεις τα αρνητικά. Τόσες δυνατότητες, τόσες εναλλακτικές, τόσα μέρη… Όλα αυτά η Αθήνα, ναι η Αθήνα της κρίσης. Εκεί είναι και σε περιμένει να χαθείς μέσα σε αυτή και ταυτόχρονα να βρεις τον εαυτό σου και αυτό που πραγματικά επιθυμείς.

Feel the vibe, the Athens’ Vibe!

© 2016, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Unfiltered Chaos

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!