Armada named sound: Ζούμε και αναπνέουμε για αυτό που κάνουμε.

Athens Vibe

της Μικαέλας Πανηγυροπούλου

Οι Armada Named sound είναι μια Electronic/dance/pop μπάντα με πολύ ιδιαίτερο στυλ και ανιδιοτελή αγάπη για αυτό που κάνουν. Ας τους γνωρίσουμε καλύτερα στη συνέντευξη που μου παραχώρησαν.

The Interview

Από πόσα άτομα αποτελούνται οι Armada Named Sound, και ποιος είναι ο ρόλος του καθενός από εσάς στη μπάντα;

Είμαστε δύο άτομα. Η Ανδρομέδα και ο Μάους. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο. Στίχους γράφουμε μαζί ή όποιος έχει την όρεξη και την έμπνευση. Μάους: Σύνθεση και μίξη/παραγωγή, και Ανδρομέδα: Φωνητικά, στίχοι και τρελές ιδέες. Παίζουμε και οι δύο πλήκτρα και γενικά ο,τι ανάγκη έκφρασης έχει ο καθένας, την ακολουθεί.

Από πού προέκυψε το όνομα “Armada named sound”; 

Το όνομα της μπάντας είναι ένας αναγραμματισμός των ονομάτων μας: Αndromeda-Maus.

Ποιες είναι οι μουσικές σας επιρροές και ποια η μουσική σας ταυτότητα; 

Οι μουσικές μας επιρροές είναι ένας αρκετά ενδιαφέρον και περίεργος συνδυασμός μουσικών ιδιωμάτων και καλλιτεχνών, μιας και έχουμε μεγαλώσει μέσα σε αρκετά διαφορετικά μουσικά περιβάλλοντα. Αυτό όσον αφορά τις προσωπικές μας προτιμήσεις. Πιθανότατα το κοινό μας έδαφος είναι ο Michael Jackson. Κατά κάποιον τρόπο από εκεί ξεκινάμε και εκεί καταλήγουμε. Τώρα, μιλώντας καθαρά για τις επιρροές που “φαίνονται” στη μουσική μας, αν ακούσει κάποιος τις διασκευές μας από Madonna, Muse, Juno Reactor και How To Destroy Angels, κάπως ξεκαθαρίζει το τοπίο. Υπάρχουν προφανείς αναφορές στα 90s και τα 80s τόσο στα beats όσο και στις φωνητικές μελωδίες, και τα μουσικά θέματα. Από είδη μουσικής, έχουμε αντλήσει έμπνευση από κλασική μουσική και metal/rock μέχρι techno, drum’n’bass, trance, pop και ο,τι άλλο μπορείς να φανταστείς εκτός από προκάτ μουσική. Κάπως έτσι καθορίζεται και η μουσική μας ταυτότητα. Ηλεκτρονική μουσική. Ή αλλιώς, μουσική φτιαγμένη με ηλεκτρονικούς ήχους, για να αποφύγουμε συσχετισμούς και ταμπέλες. All things electronic!

Από πού αντλείτε έμπνευση για τα κομμάτια σας; 

Από την τέχνη, τα βιώματα μας, τους ανθρώπους. Κάποιες φορές υπάρχει κάποια ιστορία στο μυαλό, την οποία καταφέρνεις να διηγηθείς με μουσική και στίχους. Άλλες φορές σου κολλάει ένα θέμα στο μυαλό και σε καθοδηγεί στη δημιουργία καινούριου τραγουδιού.

Έχετε κυκλοφορήσει ένα EP με τίτλο “Starchildren”. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για αυτό;

Καταρχήν δεν είμαστε εμείς τα Starchildren, αλλά τα τραγούδια. Πρόκειται για 4 τραγούδια σε διαφορετικά tempo και moods, τα οποία βέβαια ήταν και τα πειραματόζωα για να δούμε που πηγαίνει μουσικά αυτό που θέλαμε να ξεκινήσουμε να κάνουμε. Ακούγοντας το EP, δημιουργείται στον ακροατή η αίσθηση ενός concept album/EP, κάτι που είναι εντελώς τυχαίο βέβαια. Τα 4 κομμάτια γράφτηκαν σε διαφορετικούς χρόνους και καταστάσεις και έχουν σα κοινό παρανομαστή τη φωνή της Ανδρομέδας και την αισθητική στον ήχο, η οποία βέβαια τώρα έχει κάπως αρχίσει και κατασταλάζει. Αυτό δε σημαίνει ότι θα κάνουμε κάτι συγκεκριμένο όμως. Ίσα ίσα που θέλουμε να σας μπερδέψουμε ακόμα περισσότερο. Μπορείτε να ακούσετε το EP στο Soundcloud, και υπάρχει και σε όλες τις γνωστές digital πλατφόρμες/shops όπως iTunes, spotify κλπ.

Πρόσφατα κυκλοφόρησε το videoclip του «Crush» με ιδιαίτερα special effects και πολύ ιδιαίτερο concept, μιλήστε μας για αυτή τη συνεργασία και εμπειρία. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και θα έλεγα πολύ έξω από τα ελληνικά δεδομένα.

Aυτό το κομμάτι είναι το single του δίσκου που θα ακολουθήσει. Σκοτεινό και ατμοσφαιρικό, σε αντίθεση με το ΕΡ. Το videoclip είναι σε σκηνοθεσία Χρήστου Μαυρίδη ο οποίος έχει σκηνοθετήσει και το Fixation καθώς και το τελευταίο μας clip που γυρίστηκε πρόσφατα στο Λονδίνο και θα κυκλοφορήσει σύντομα με τίτλο “White keys and Black silk”. Είχαμε την τιμή να συνεργαστούμε με τους αδελφούς Αλαχούζους, οι οποίοι κάνανε τα Special Effects και αυτό ήταν πολύ μεγάλη εμπειρία για εμάς, περάσαμε τέλεια στα γυρίσματα, και αυτό οφείλεται σε όλη την ομάδα.

Από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε ποια μπορεί κάποιος να σας ακολουθήσει;

Στο website μας www.armadanamedsound.com, ύπαρχουν όλες οι πληροφορίες σχετικά με την μπάντα, καθώς και links για τις σελίδες μας στο Facebook, Youtube, Vimeo, Twitter κτλ.

Θεωρείτε πως το διαδίκτυο βοηθάει στην προώθηση της δουλειάς σας; 

Όχι απλά βοηθάει, αλλά είναι το βασικότερο εργαλείο προώθησης της δουλειάς μας, καθώς και ο καλύτερος τρόπος στις περισσότερες περιπτώσεις -μιας και η προσωπική επαφή είναι ακόμα ευτυχώς αναντικατάστατη- να γίνουν διάφορες επαφές με τύπο, εταιρείες κλπ. Μεγάλη εξέλιξη από τότε που τριγυρνούσαν οι μουσικοί με μια κασέτα στο χέρι. Χρειάζεται απλά προσοχή, να μην πέσει κανείς στην παγίδα ότι κάνει όντως κάτι επειδή είναι όλη μέρα online.

Η μουσική για εσάς είναι ένα “χόμπι”, ή θα θέλατε να βιοπορίζεστε από αυτό; 

Η λέξη “χόμπι” είναι πολύ σκληρή, ειδικά για τους μουσικούς που δεν βιοπορίζονται από αυτό. Εμείς λοιπόν θα θέλαμε να ζούμε από αυτό, και είναι ένας απώτερος σκοπός μας. Προς το παρόν δε συμβαίνει αυτό, και κάνουμε ότι πρέπει να κάνουμε για να έχουμε την πολυτέλεια να δημιουργούμε μουσική που έχει το επίπεδο παραγωγής που θέλουμε. Για να μη βασιστεί όμως αυτή η απάντηση σε μία συγκεκριμένη ερμηνεία της λέξης χόμπι, ζούμε και αναπνέουμε γι αυτό που κάνουμε. 

Τι θα θεωρούσατε επιτυχία; 

Εδώ μπορούμε πάλι να παίξουμε με ορισμούς και ερμηνείες. Στην πραγματικότητα, όσο περισσότεροι άνθρωποι στον πλανήτη μπορούν να αναγνωρίσουν τη μουσική σου, τόσο πιο επιτυχημένος είσαι με όρους μουσικής βιομηχανίας. Αμιγώς καλλιτεχνικά όμως, η επιτυχία είναι κάτι εντελώς διαφορετικό, και ενίοτε κάτι που δε θα μάθεις ποτέ. Αν η μουσική σου εμπνέει ή βοηθάει τους ανθρώπους να ονειρευτούν-χορέψουν-τραγουδήσουν-ερωτευτούν-κλάψουν-γελάσουν, σίγουρα κάτι έχεις πετύχει. Δια της αφαιρετικής, αν η μουσική σου δεν προκαλεί κανένα ερέθισμα ή συναίσθημα σε κανέναν, μάλλον έχεις αποτύχει όσον αφορά το πόσο άγγιξες κάποιους άλλους, και πάλι όμως δε σημαίνει πως δεν δημιούργησες κάτι άρτιο ή όμορφο μουσικά, ίσως απλά είναι τρομερά εσωτερικό-προσωπικό, ακόμα και λίγο μυστικοπαθές και εσωστρεφές.

Και τέλος, ποιο είναι το όνειρο για τους Armada named sound και τι θα θέλατε να πετύχετε μελλοντικά;

Πέρα από την κατάκτηση του σύμπαντος που είναι ο βασικός μας στόχος -αλλά για να είμαστε ρεαλιστές, ας ξεκινήσουμε από το γαλαξία- , μας ενδιαφέρει να γίνουμε διάσημοι και πλούσιοι, ώστε να χαλάμε τα λεφτά μας σε υλικά αγαθά δίχως νόημα, και να πνίγουμε την καλλιτεχνική μας σχιζοφρένεια στα ναρκωτικά και το αλκοόλ χωρίς να μας συλλαμβάνει ή ενοχλεί κανείς, μιας και θα είμαστε διάσημοι -και πλούσιοι. Στα πιο ρηχά μας όνειρα ανήκουν: ατελείωτη δισκογραφία και παγκόσμιες περιοδείες, και να ζαλίσουμε -με το ζόρι- τον κόσμο με τη μουσική μας.

Εγώ να ευχαριστήσω την Ανδρομέδα και τον Μάους για την άκρως ενδιαφέρουσα και όμορφη συνέντευξη που μου παραχώρησαν και να ευχηθώ τα καλύτερα στο μουσικό τους ταξίδι. Να συνεχίσουν με την ίδια αγάπη και αφοσίωση αυτό που κάνουν, και να μας ταξιδεύουν με τις μουσικές τους για πολύ καιρό ακόμα. 🙂

 

 

 

 

© 2015 – 2017, Μικαέλα Πανηγυροπούλου. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Talk That Talk

Ζωγράφος, γατομάνα, μουσικός και συγγραφέας ενός βιβλίου που δε θα τελειώσει ποτέ. Μόνιμα ερωτευμένη με τον έρωτα, λάτρης του vintage, των μικρών bar, του φθινοπώρου και του film-noir. Αν θέλεις να τη βρεις, ακολούθα τα νιαουρίσματα.