Γιώργος Δάσκαλος

Athenian [uh-thee-nee-uh n]
(n.) a native or citizen of Athens, Greece.

Ένας Γιαννιώτης ερωτευμένος με την Αθήνα! Έρωτας κεραυνοβόλος, αμφίδρομος και μοναδικά παθιάρικος! “Athenian” is a state of mind

Αγαπώ την Αθήνα γιατί…
είναι όμορφη, έχει ιστορία, είναι γεμάτη λόφους, έχει ζωντάνια και είναι χαοτική!

Αντιπαθώ την Αθήνα γιατί…
Δεν αντιπαθώ την Αθήνα! Αντιπαθώ όλους εμάς που ζούμε/μένουμε/ περνάμε από
αυτή την πόλη και δεν την σεβόμαστε καθόλου.

Αν η Αθήνα είχε το πρόσωπο σου, πώς θα έμοιαζε;

Περατζάδα μετά τις 00:00, η ιδανική διαδρομή;
Έχω περπατήσει όλο το κέντρο. Η καινούργια μου Περατζάδα στην νέα μου γειτονιά είναι: ξεκινάω από το καλλιμάρμαρο, περνάω απέναντι στον Φωκιανο, ακολουθώ τις ράγες του τραμ περνάω κάτω από το Ζάππειο και πάνω από τους Στύλους του Ολυμπίου Διός, στέκομαι στην πύλη του Ανδριανού κι από εκεί περνάω απέναντι, είτε θα χαθώ μέσα στην πλάκα, είτε θα περπατήσω την Διονυσίου Αρεοπαγίτου! Μαγεία!

Ξυπνάς το επόμενο πρωί και η Αθήνα έχει μόνο 3 δρόμους, ποιοι είναι αυτοί;
Η Πανεπιστημίου για την τριλογία, η Καλλιδρομίου γιατί είναι από τους πρώτους δρόμους που έχω ζήσει και η πρώτη μου λαϊκή στην Αθήνα – κάθε Σάββατο – και η Ξενοκράτους, είναι καταπράσινη κι έχει υπέροχη λαϊκή της Παρασκευές. Γενικά όπως βλέπουμε, όπου υπάρχει λαϊκή, θα με βρεις χαχαχχαχα

H μεγαλύτερη αλητεία που έχεις κάνει σ’ αυτή την πόλη;
Σε παρακαλώ για ποιον με πέρασες! Έχω κάνει κλασσικά ξενύχτια, έχω μεθύσει στα μπαράκια, έχω τρεκλίσει στα στενά κι έχω φασωθεί στην Αιόλου . Δεν θεωρώ πάντως πως είναι αλητείες αυτές

Κέντρο ή αποκέντρωση;
ΚΕΝΤΡΟ, ΚΕΝΤΡΟ, ΚΕΝΤΡΟ

Ποια φωτογραφία της Αθήνας θα μας έδινες για να ποστάρουμε στο Instagram
του Athens Vibe;

Αγαπημένο σύνθημα σε τοίχο;
Η ΖΩΗ Λάσκαρε (κι από πάνω μια φωτογραφία της Ζωής Λάσκαρη από τον
κατήφορο)

First secret date;
Χρόνια πίσω στο Βουνταμπαρ στην πλατεία Εξάρχειων. Δεν υπάρχει πια

Αν υπάρχει παράδεισος τότε είναι…
Εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ χαχαχαχα! Είναι η τάρτα φράουλα της Εκλεκτής στο Παγκράτι.

Αν η Αθήνα είχε νότες, ποιο τραγούδι θα ήταν; 
Θα ήταν Μπιορκ! Όλο το soundtrack Selmasongs & Dancer in the Dark

Η Αθήνα και εσύ. Μια ιστορία
Κάθε βόλτα στην Αθήνα μπορεί να είναι και μια ιστορία! Θυμάμαι όμως τόσο έντονα την πρώτη μου βόλτα στην πόλη. Έχω κατεβεί με τους γονείς έχουμε νοικιάσει το σπίτι στην Ερεσού, στα Εξάρχεια, έπιπλα κουζίνα συσκευές χαρά γέλιαδάκρια κι οι γονείς φεύγουν!
Αποφάσισα να κάνω την πρώτη μου βόλτα ΜΟΝΟΣ στην πόλη. Από την πλατεία κατέβηκα την θεμιστοκλεους βγήκα ομόνοια και περπάτησα την πανεπιστημίου προς το Σύνταγμα. Θυμάμαι τον εαυτό μου να χαζεύει ειλικρινά το μέγεθος των κτιρίων τριγύρω μου, μου φαινόταν όλα τόσο μεγάλα, τόσο ψηλά!

Ένας μικρός Γιαννιώτης σε μια τεράστια πόλη! Θαύμαζα το κάθε τι που έπεφτε το μάτι μου! ήμουν στην Αθηνά, μονός, ελεύθερος και δυνατός! Αισθανόμουν – ένιωθα πως αν ήθελα θα μπορούσα να κάνω ένα χοπ και να βρεθώ πάνω από την πόλη! Αυτά τα συναισθήματα κρατάω μέχρι και σήμερα, την πιστή, την ελευθέρια και την δύναμη να κατορθώσω ότι σκεφτώ.

© 2018 – 2020, Παναγιώτης Ρίνος. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Athenian Project

Παρορμητικός, υπερβολικός και fan του καναπέ και της Βυσσινάδας. Μπορεί να τον δείτε να χορεύει pop μουσικές στο μετρό ή να γλύφει την μαγιονέζα απο τα δάχτυλά του σε κάνα burger bar. Ψευτοχάκερ και ανίκανος να καρφώσει ένα καρφί ΜΗΝ του εμπιστευθείτε ποτέ την συσκευή του κινητού σας.