Theo Michael

Athenian [uh-thee-nee-uh n]
(n.) a native or citizen of Athens, Greece.

Theo Michael, Φωτογράφος / Blogger (@theoteom) κολλημένος με τα vibes της πόλης, ερωτευμένος με την νύχτα…

 

Αγαπώ την Αθήνα γιατί…
Κάθε φορά που νομίζω ότι “πιάνω” τον παλμό της αυτή όλο και τον δυναμώνει…

Αντιπαθώ την Αθήνα γιατί…
Μερικές φορές δεν σέβεται τους ανθρώπους της που αυτό ξεκινάει μάλλον από τους ίδιους ανθρώπους της και όχι τόσο απο την ίδια οπότε κάπως πρέπει να το κοιτάοξουμε σοβαρά.

Αν η Αθήνα είχε το πρόσωπο σου, πώς θα έμοιαζε;

Έτσι θα έμοιαζε η Αθήνα, θα κρατούσε πάντα ένα καφέ η τσάι στο χέρι κρεμάμενη από ένα αστικό μπαλκόνι θα κοίταγε τον ουρανό της, θα χάζευε τον κόσμο και θα έκανε όνειρα για το μέλλον!
(Ο καφές μέτριος με καστανή ζάχαρη)

 Περατζάδα μετά τις 00:00, η ιδανική διαδρομή;
Ιδανική διαδρομή μετά τις 00:00 ε; Εξαρτάται από την παρέα που έχεις. Δεν ξέρω αν μπορώ να απαντήσω με σιγουριά για την ιδανική περατζάδα γιατί δεν ξέρω αν την έχω ζήσει ακόμη ή όχι.

Ξυπνάς το επόμενο πρωί και η Αθήνα έχει μόνο 3 δρόμους, ποιοι είναι αυτοί;
Τρεις δρόμοι; Χμμ αρχικά μπορώ να ζήσω και με έναν, και αυτός θα ήταν ο πεζόδρομος της Φωκείωνος Νέγρη στη Κυψέλη. Ένας δρόμος που θα μπορούσε να ήταν η Via Veneto της Αθήνας του 60 όπως οι φήμες λένε.
Δεύτερος πεζόδρομος θα ήταν η Ανδριανού κι αυτό γιατί όταν χάνομαι ανάμεσα στα παλαιοβιβλιοπωλεία της περιοχής και στις αντίκες κάτι μέσα μου ξυπνάει. Τέλος θα επέλεγα την Πανεπιστημίου για να εξισορροπήσει το ρετρό και ρομαντικό προηγούμενο πλάνο, ίσως ο μοναδικός δρόμος στην Αθήνα που μπορεί να συνδυάζει την Νεοκλασική αρχιτεκτονική με το urban και μοντέρνο στοιχείο της πόλης.

H μεγαλύτερη αλητεία που έχεις κάνει σ’ αυτή την πόλη;
Δεν φημίζομαι για τις αλητείες μου, ή μάλλον δεν φροντίζω να φημίζομαι, (κλείνω μάτι πονηρά) γιατί μεταξύ μας η κάθε αλητεία που θεωρούμε εμείς ότι είναι αλητεία αξίζει να την ξέρουμε μόνο εμείς γιατί μετά χάνει την αίγλη της και την αδρεναλίνη της. Οπότε…Shhh…!

Κέντρο ή αποκέντρωση;
Όταν μου λες αποκέντρωση είναι σαν να μου λες ότι πεθαίνω και μου δίνεις μια φιάλη οξυγόνου χωρίς οξυγόνο, είναι σαν μου λες να ανεβάσω φωτό στο insta χωρίς hastags, είναι σαν…βασικά γιατί υπάρχεί η δεύτερη επιλογή;

Ποια φωτογραφία της Αθήνας θα μας έδινες για να ποστάρουμε στο Instagram του Athens Vibe και με τι hashtags;


Μικρά κίτρινα παραθυράκια.
Φωτεινά τσιμεντοποιμένα σαν κουτάκια.
Καλοκαίριασε Αθήνα και κοίτα(!)
οι ταράτσες και τα μπαλκόνια σου γίνονται ένα με τον βαθύ μπλε Ουρανό!
κάπου εκεί εσύ Ακρόπολη μου γίνεσαι χάρμα οφθαλμών!

@theoteom
#AhenianAddicted #Takemetotheroofs #lessismore #athina_koita_me

Αγαπημένο σύνθημα σε τοίχο;
“Ξυπνήστε αυτούς που κοιμούνται, αφήστε αυτούς που ονειρεύονται” και είμαι ένας από αυτούς που ονειρεύονται σε αυτή τη πόλη για την ίδια την πόλη, σας παρακαλώ ΑΦΗΚΕΤΕ με!

First secret date;
Στην Αθήνα τα secret days πάνε και έρχονται, μην περιμένεις όμως από μένα hot κουτσομπολιό. Έχω κάνει αρκετά dates μέχρι στιγμής με την διαφορά ότι κάθε φορά είναι σαν να είναι η πρώτη μου φορά. Σαν να κάτι μέσα μου θέλει σε κάθε περίπτωση να μηδενίζει τα κοντέρ. Όπως άλλωστε και η Αθήνα, που κάθε βράδυ είναι σαν να νύχτωσε για εκείνην πρώτη φορά και δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί. Όλα είναι καινούρια, αναπάντεχα και γεμάτα εκπλήξεις. Τα σωστά dates γίνονται μόνο το βράδυ εκεί που η Αθήνα χαλαρώνει, ανάβει τα φώτα της, σου κλίνει το μάτι και είναι σαν να σου ψιθυρίζει στο αυτί “Καλησπέρα και καλή βραδιά!”

Αν υπάρχει παράδεισος τότε είναι…
Αν υπάρχει παράδεισος τότε θα είναι ένα αστικό μεγάλο μπαλκόνι που θα αράζεις το βράδυ με τον οποιονδήποτε που νιώθεις ότι είσαι ο εαυτός σου. Ένα μπαλκόνι που θα έχει από κάτω του την Αθήνα ολόκληρη. Για να σου το κάνω εικόνα, θα είναι ένας βραδινός παράδεισος που τα φώτα της πόλης μαζί με τον απόηχο της θα σου διαγράφουν το όποιο αρνητικό vibe της μέρας. Άλλωστε είναι όλα vibes στη ζωή και η Αθήνα ξέρει πολύ καλά από αυτά.

Αν η Αθήνα είχε νότες, ποιο τραγούδι θα ήταν;

H Αθήνα έχει νότες και τις ακούνε όσοι μόνο χαμηλώσουν τους ρυθμούς τους και κάνουν ησυχία. Δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να επιλέξω, αλλά περιόρισα την εικόνα που έχω για την Αθήνα όταν πέσει το φως της μέρας.
“It is the city of night
It is the city if night
Leave the worries of day behind
And a dream a new dream tonight”
και αν δεν είναι αυτός ύμνος γραμμένος για την Αθήνα τότε τι;

Η Αθήνα και εσύ. Μια ιστορία
Ζω στην Αθήνα 5 χρόνια τώρα αλλά οι ιστορίες μου είναι πολλές. Δεν μπορώ να διαλέξω μια ιστορία. Για μένα είναι η κάθε μια ξεχωριστή. Ιστορίες από χαλαρές βόλτες που κατέληξαν με φίλους, ποτάρες και μεθύσια μέχρι ξημερώματα. Ιστορίες που ξεκίνησαν με πάθος, ένταση και κατέληξαν σαν μια κρύα άνοστη σούπα μέσα στα ξημερώματα. Ιστορίες που με έβαλαν στη διαδικασία να ανακαλύψω τη πόλη όπως για παράδειγμα να περπατήσω βράδυ από τη Κυψέλη μέχρι το Παγκράτι. Μπορώ να σας πω πολλές ιντριγκαδόρικες ιστορίες που μου συνέβηκαν στη πόλη, γεμάτες μυστήριο και τρέλα, αλλά βλέπετε υποσχέθηκα ένα βράδυ της Αθήνας κάτω από τα φώτα της Ακρόπολης ό,τι “What happens in Athens stays in Athens”

© 2018 – 2020, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Athenian Project

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!