Μπήκε η άνοιξη (official)

athensvibe

από τον Labis Fot

Χαράματα Κυριακής 20 Μαρτίου 2016 κάπου στις 6.30, η εαρινή ισημερία όρισε επίσημα την έναρξη του έτους.

Εγκυκλοπαιδικά, ο ήλιος λάμπει κάθετα πάνω από τον Ισημερινό με αποτέλεσμα η μέρα να είναι περίπου ίση με την νύχτα. Πράγμα που έχει ως αποτέλεσμα από αύριο και μέχρι την φθινοπωρινή ισημερία, η μέρα να μεγαλώνει σιγά σιγά.

Με άλλα λόγια, και όπως λέμε και στο χωρίο μου: spring is nature’s way of saying ‘Let’s Party’. Και όταν λέμε πάρτυ εμείς, εννοούμε όλη εκείνη την αμερικάνικων-προτύπων-μαζί-με-πανηγύρι-ελληνικό κατάσταση, όπου επικρατεί η εξαλλοσύνη, η όρεξη, η ενέργεια, η διάθεση ακόμα και ο χορός, το ποτό και η απερισκεψία, τα λάθη και τα επόμενα λάθη με χαμόγελο και πάθος. Σε ένα πάρτυ καλεσμένος εσύ, για σένα, από εσένα. Καμία πλατεία και κανένα κλαμπ δε θα φιλοξενήσει το πανηγυρ-ο-πάρτυ αυτό. Ο χώρος που θα πραγματοποιηθεί είσαι εσύ και η πρόσκληση είναι ανοιχτή. Να την απορρίψεις δεν γίνεται, και το αντιλαμβάνεσαι και εσύ ο ίδιος, καθώς αντέχεις μπόρες, χιόνια, βροχές και υπό του μηδενός θερμοκρασίες αναμένοντας τη πρόσκληση αυτή. Είσαι και εσύ εκείνο το παιδί που λαχταρά λες και θα πας στα γενέθλια του συμμαθητή σου. Εσύ που αναμένεις ήρθε η ώρα να δεχθείς την επίσημη πλέον πρόσκληση της άνοιξης.

Εσύ που πλέον αναμένεις σιγά σιγά την καλοκαιρινή σου άδεια, το τέλος της εξεταστικής σου, το τέλος των πανελλήνιων. Ακόμα και εσύ που περιμένεις τα Χριστούγεννα, επίσημα, και με τη βούλα που λέμε, πλέον έχεις μπει στην άνοιξη. Στην εποχή εκείνη που όλα χρωματίζουν, που ο ήλιος σου επιτρέπει να ρίξεις από επάνω σου βαριά ρούχα και να νοιώσεις για λίγο μια ελευθέρια κινήσεων και αισθήσεων. Σαπισμένα χειμωνιάτικα απογεύματα φωτίζονται και ένας καφές με παρέα και συζήτηση πλέον δεν εγκλωβίζονται σε καφέ και σε σπίτια, αλλά σε περιπάτους και σε βεράντες, σε βήματα και σε απλωμένα πόδια στα κάγκελα και όλα αυτά νοερά περικυκλωμένα από τον ήλιο, τη φωτεινότητα και τη ζεστασιά του.

Ανοίγεις τη μπαλκονόπορτα πλέον και όχι τις κουρτίνες, γεμίζεις ενέργεια. Προχωράς ξυπόλητος και νιώθεις ελεύθερος. Ακουμπάς τα χέρια σου στα κάγκελα του μπαλκονιού σου, παίρνεις βαθιά ανάσα και λες στον εαυτό σου “θέλω να βγω στον ήλιο, στο φλογισμένο φως, αθώος και μικρός”

Το νιώθεις;

Και όπως τα φέρει πλέον να τα ζεις. Η ενέργεια της εποχής θα ναι σύμμαχος σου.
Καλώς όρισες άνοιξη ☺

© 2016, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Unfiltered Chaos

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!