Brettos

Δευτέρα.

Ποτέ η Δευτέρα δεν είναι σαν τις άλλες όταν έχει προηγηθεί μια Κυριακή η οποία έχει φροντίσει να σου γεμίσει την αρχή της εβδομάδας με ένα ραντεβού. Μπορεί το πρώτο φιλί να μην αποδείχθηκε πολλά υποσχόμενο για τη συνέχεια, αλλά ο Λουκάς δεν είναι σαν όλους τους άλλους και σίγουρα δεν πρέπει να κριθεί από μια στιγμή, η οποία μάλιστα δεν ήταν καν δική του πρωτοβουλία.

Εκείνος πληκτρολογούσε τον αριθμό του στο κινητό της, όταν η Χαρά αποφάσισε να τον πλησιάσει και να τον φιλήσει. Τα χείλη της ξέφυγαν λίγο από τον σαρκώδη, ροζ στόχο της και άγγιξε την άκρη των δικών του χειλιών σε μια άβολη πραγμάτωση του κινηματογραφικού φιλιού που είχε φαντασιωθεί η ίδια. Ο Λουκάς έδειξε να μη μοιράζεται τον ίδιο διακαή πόθο, αφού δε διόρθωσε το παραστράτημα της νέας του γνωριμίας και αρκέστηκε σε ένα μυστήριο χαμόγελο.

«Αυτός είναι ο αριθμός μου. Θέλω να σε ξαναδώ. Στείλε μου. Καλό βράδυ», είπε και έληξε με τον πιο ευγενικό τρόπο τη βραδιά.

Με τη νέα εβδομάδα να έχει γεμίσει το ονειροπαρμένο μυαλό και τη ρομαντική καρδιά της Χαράς προσδοκίες, η διάθεσή της δε θύμιζε σε τίποτα αυτή που είχε τις Δευτέρες. Είχε κοιμηθεί πολύ λίγο από την αγωνία της και κοίταζε συνέχεια το μήνυμά του.

«Περίμενα πότε θα μου στείλεις. Ραντεβού στο μετρό στην Ακρόπολη τη Δευτέρα στις 8. Καληνύχτα»

Στις 8.05 ανέβαινε τις κυλιόμενες του μετρό και σκεφτόταν ότι μαζί του ήταν χαρούμενη, αυθόρμητη, αλλά και πιο ευάλωτη. Ήθελε να του μιλάει συνέχεια. Και αυτό θα έκανε. Προς το παρόν. Την περίμενε καπνίζοντας, με την πλάτη του να στηρίζεται σε ένα δέντρο. Φορούσε κάτι μεγάλα λευκά ακουστικά. Με το που την είδε, τα έβγαλε και της τα φόρεσε στο κεφάλι. Πέρασε το χέρι του στους ώμους της και την έσπρωξε απαλά για να περπατήσουν. Στα αυτιά της άκουγε το «thinking out loud» του Ed Sheeran, πράγμα που της φάνηκε πολύ περίεργο. Λίγα δευτερόλεπτα μετά τα κατέβασε και ακολούθησε το βήμα του χωρίς δισταγμό, ενώ το χέρι του φαίνεται πως είχε βολευτεί στο μπράτσο της.

«Ωραίο ε; Δεν ακούω τέτοια, αλλά το πέτυχα τυχαία πριν λίγες μέρες στο ραδιόφωνο και μου κόλλησε. Σκέφτηκα ότι αυτό θέλω να παίζει όταν θα παντρεύομαι», είπε κοιτάζοντας μπροστά, λες και μιλούσε για τον καιρό.

«Τέλειο είναι. Το αγαπώ αυτό το τραγούδι. Θα πρέπει να μάθετε και ένα χορευτικό με τη γυναίκα σου βέβαια, όπως στο κλιπ», είπε αστειευόμενη.
Σταμάτησαν στον Βρεττο. Εκεί, ανάμεσα σε αρκετούς τουρίστες και με την πιο πολύχρωμη συλλογή κρασιών, βρήκαν ένα βαρέλι που θα ήταν το αποψινό τους τραπέζι.

«Το λατρεύω το σινέ Παρί που είναι εδώ δίπλα», του είπε η Χαρά.

«Αλήθεια; Να έρθουμε να δούμε καμια ταινία σε λίγες εβδομάδες που ανοίγει», είπε και έδειξε κάτι από τον κατάλογο στο σερβιτόρο.

Μαζί του ήταν όλα πολύ εύκολα. Καμία ανάγκη να κρύψει ή να εκβιάσει κάτι ή να προσποιηθεί ότι είναι κάτι άλλο πέρα από τον εαυτό της. Αυτό ειδικά είχε καιρό να το νιώσει. Έπαιξαν το παιχνίδι των ερωτήσεων, αφού μια απλή κουβέντα φάνταζε αρκετά βαρετή για τους δυο τους. Της μιλούσε και την κοίταζε στα μάτια, βλέποντας λίγο βαθύτερα απ’ τον υπόλοιπο κόσμο. Γελούσε απ’ την ψυχή της κι εκείνος το ίδιο. Δε μπορούσαν να σταματήσουν να μιλάνε για τα πάντα. Κανείς τους δεν ήθελε να τελειώσει αυτό το βράδυ.

«Λοιπόν, σειρά μου. Πώς είναι για σένα ένα ωραίο φιλί; Πώς το βαθμολογείς», της λέει κι εκείνη αμέσως ντρέπεται για την απόπειρά της να τον φιλήσει μερικά 24ωρα πριν.

«Το φιλί μπορεί να είναι κακό, οκέι, καλό, τέλειο, ε και μπορεί να είναι απ’ αυτά τα σπάνια που σκάνε βεγγαλικά και πυροτεχνήματα», του απαντά.

Εκείνος βγάζει για πρώτη φορά το κινητό του από την τσέπη και κάτι σκαλίζει. Μέχρι να προλάβει να αναρωτηθεί τι μπορεί να ψάχνει, σπρώχνει το κεφάλι της προς το μέρος του και τη φιλάει. Στο στόμα. Κανονικά και στοχευμένα. Ξαφνικά ακούγονται να σκάνε βεγγαλικά κι εκείνοι συνεχίζουν αφήνοντας τις γλώσσες τους να χορεύουν αγκαλιά. Ανοίγει τα μάτια της και τα βεγγαλικά συνεχίζουν. Βλέπει ότι κρατάει το κινητό του πλάι στο αυτί της, ενώ στην οθόνη παίζει ένα βίντεο από το youtube με ένα πάρτι από πυροτεχνήματα σε κάποιον ουρανό.

«Βεγγαλικά ήθελες…», της λέει και χαμογελάει.

Η Χαρά ξαπλώνει και γυρνάει στο πλάι. Αγκαλιάζει την κοιλιά της και χαμογελάει. Τελικά όντως πετάνε πεταλούδες στο στομάχι.

Τι να κάνει η Χαρά; Να κοιμηθεί ή να τον πάρει τηλέφωνο; Επίλεξε τη συνέχεια της ιστορίας μέσω Instagram stories.

-to be continued.

© 2020, Marion Palioura. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr