Δωμάτιο κύκλος.

Γράφει ο Δημήτρης Τρυφωνίδης

Είναι κύκλος. Η ζωή είναι κύκλος που γυρνά με ταχύτητες υποσυνείδητες. Δεν γλιτώνεις έτσι άπλα. Στριφογυρνάει η ψυχή γύρω γύρω και σε κάνει έρμαιο των επιθυμιών σου. Τις κυνηγάς, ενώ γυρνάτε μαζί στο δωμάτιο-κύκλος. Κυνηγώντας τες, βαριανασαίνοντας και με τους μύες σου κουρασμένους απ’ την ανάγκη, τις προστάζεις να σταθούν στο κέντρο για να τις δεις με προσοχή, καθαρότερα ή έστω να σταθούν για λίγο ακίνητες σε κάποια ακτίνα Ρ του κύκλου. Δεν χαμπαριάζουν όμως από ακούσματα προσταγής. Αν σταθείς στο κέντρο Ο δεν τις διακρίνεις καν, από την ταχύτητα. Κατά κάποιο τρόπο δεν σου ανήκουν. Έτσι φαίνεται να προσπαθούν να σου πουν.

Σκέφτομαι τους κύκλους των ματιών μου, του κύκλους των φίλων μου, τους κύκλους που ζωγραφίζαμε στο χαρτί με τον διαβήτη όταν ήμασταν μικροί. Θυμάμαι κύκλους στους τοίχους του δωματίου μου, στο πεζοδρόμιο με κιμωλία, κύκλους στο σώμα μου και στο μυαλό μου. Παντού ένας κύκλος να μου υπενθυμίζει ότι πάντα υπάρχει κέντρο Ο. Ο μανδύας των ξενικών επιθυμιών είναι διπλωμένος στο συρτάρι μου πλέον. Γιατί η επανάληψη δεν είναι συνήθειά μου. Συνειδητή τουλάχιστον. “Πρωτοπορώ” σημαίνει με βαριέμαι συχνά και με αλλάζω ακόμα συχνότερα. Το μπασταρδεμένο εγώ θέλει να νιώσει οικεία με την επιθυμία του πια και για αρχή την κυνηγά, όχι για να την τσακώσει, μα για να την αποδεχτεί και να την γνωρίσει. Κύκλοι εκατομμύρια για να την κάνει δικιά του. Μα εκείνη φοβάται, δεν σταματά να τρέχει γύρω απ΄τον κύκλο. Κάτι βαραίνει την καρδιά σου. Σταματάς να τρέχεις για λίγο. Κάτι την εμποδίζει να δει καθαρά μπροστά. Και πετάς κι άλλους μανδύες από πάνω σου, κι άλλους, κι άλλους… μέχρι να την ξεγυμνώσεις από σκέψεις και όνειρα που δεν σου ανήκουν, που δεν σου ανήκαν ποτέ, που δεν θα σου ανήκουν στο μέλλον.

Το ακατάστατο συρτάρι δεν έχει άλλη χωρητικότητα. Έκανες ότι καλύτερο μπορούσες για να δεις ξάστερα την επιθυμία σου. Την αφήνεις μόνη και φεύγεις. Αλλάζεις δωμάτιο, αυτή τη φορά σε σχήμα τετραγώνου. Οι γωνίες πάλι, δεν λειτουργούν λυτρωτικά. Ο κύκλος σε κρατά κολλημένο, γιατί άργησες να μάθεις πως λειτουργεί. Άργησες να μάθεις πως λειτουργείς. Στο δωμάτιο-τετράγωνο βλέπεις πουθενά την αληθινή σου επιθυμία; Ψάξε λίγο. Ψάξε ξανά. Με την καρδιά τώρα.

© 2016 – 2019, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr