Είμαι εγώ, είσαι εσύ, είναι αυτός…

Athens Vibe

Γράφει ο Γιώργος Μπεκρής

Τι πιο μυστήριο από τις ανθρώπινες σχέσεις; Ο καθένας θα σου πει την δική του άποψη. Θα συμφωνήσεις, θα διαφωνήσεις, θα νευριάσεις, θα σκεφτείς. Το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα μείνεις άπραγος. Ουκ ολίγες φορές, οι σχέσεις μεταξύ ανθρώπων –φιλικές, ερωτικές, οικογενειακές, επαγγελματικές- έχουν βρεθεί στο επίκεντρο ατελείωτων συζητήσεων, οι οποίες συνήθως δεν καταλήγουν και πουθενά. Τα ερωτήματα πολλά και οι απαντήσεις μετέωρες.  Εγώ προσωπικά, θα παρομοίαζα τις ανθρώπινες σχέσεις με το γόρδιο δεσμό.  Προσπαθείς συνεχώς να τον λύσεις και έρχεται η στιγμή που απλά θα τον κόψεις. Βέβαια, το κόψιμο αυτό θα σημαίνει, από τη μία το τέλος μιας σχέσης ή από την άλλη την αρχή μιας αρκετά πετυχημένης σχέσης. Όλα στο χέρι μας είναι. Αυτό που δεν είναι στο χέρι μας είναι αυτό που θα έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Πόσες φορές έχεις “κολλήσει” με ένα άτομο και τυχαίνει να έχει τις ιδιαιτερότητες του; (Τα συγχαρητήρια σε σένα βέβαια γιατί βρήκες άτομο να κολλήσεις μαζί του). Οι προκλήσεις πολλές. Τα εμπόδια στην επερχόμενη σχέση σας ακόμη περισσότερα. Αλλά εσύ εκεί, επιμένεις και προσπαθείς να τον κερδίσεις. Και καλά κάνεις. Έρχεται όμως εκείνη η στιγμή που θα απογοητευτείς και δε θα ξέρεις πώς να πράξεις για να πετύχει αυτή η σχέση. Το άτομο που έχεις απέναντι σου είναι «δύσκολο» -όπως θα λέγαμε όλοι μας-, έχει τις ιδιαιτερότητες του, δεν ανοίγεται εύκολα, δεν εκφράζεται και ούτω κάθε εξής. Τα θέματα που θα σε απασχολούν στην κάθε παρόμοια περίπτωση είναι πολλά. Δε χρειάζεται να τα αναφέρω όλα. Εσύ τι κάνεις; Συνεχίζεις την προσπάθεια σου; Πελαγώνεις και τα παρατάς; Οι ανθρώπινες σχέσεις σε έχουν φέρει στα όρια σου.

Ποιος όμως θέτει τα όρια του κάθε ανθρώπου; Η απάντηση είναι απλή: ο ίδιος του ο εαυτός. Καταλαβαίνεις πιστεύω πως μιλάω για έναν γόρδιο δεσμό που και να κοπεί ακόμη θα σε απασχολεί για το εάν κόπηκε σωστά. Πρέπει να απογοητεύεσαι; Όχι βέβαια. Όλα αυτά τα αντιμετωπίζουμε σαν καθημερινές προκλήσεις. Εγώ σπουδάζω ψυχολογία και εσύ μπορείς άνετα να το παίξεις ψυχολόγος και να βρεις τα κουμπιά του κάθε ατόμου με το οποίο συναναστρέφεσαι. Εύκολη διαδικασία; Όχι φυσικά! Ο κάθε ένας έχει τον τρόπο του και τις αντιδράσεις του. Η δουλειά σου –εάν όντως το θες-  είναι να βρεις  το “εγώ”, το “εσύ” και το “αυτός”. Να βρεις πως θα κόψεις τον δικό σου γόρδιο δεσμό. Παρατήρησε, σκέψου και δράσε αντίστοιχα. Θα το ξαναπώ! Οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι εύκολες. Μην περιμένεις να τα βρεις όλα έτοιμα. Αλλά όταν τα βρεις, τότε θα έχει πετύχει κάτι πολύ σημαντικό για σένα. Όλοι είμαστε τόσο διαφορετικοί αλλά και τόσο ίδιοι. Είμαι εγώ, είσαι εσύ, είναι αυτός… Ψάξε να μας βρεις!

© 2016, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Unfiltered Chaos

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!