Είναι σημαντικό να χαμογελάμε!

Δικαιολογημένα χαρακτηρίζεται ως πηγή ζωής, αφού τα οφέλη του είναι αμέτρητα και επιδρά θετικά στον οργανισμό. Σύμφωνα με έρευνες, το χαμόγελο είτε είναι αναγκαστικό είτε όχι, βελτιώνει την υγεία και την ευεξία, χαρίζει θετική ενέργεια σε εμάς και τους γύρω μας και αποτελεί ισχυρό όπλο ακόμα και στην αντιμετώπιση αρνητικών καταστάσεων.

Τι μπορεί όμως να μας χαρίσει ένα… απλό «παιχνίδι» των μυών μας;

1. Μειώνει το στρες: Το στρες μας έχει κατακλύσει σήμερα και ένας απλός και γρήγορος τρόπος να χαλαρώσουμε, είναι να χαμογελάσουμε. Βελτιώνει άμεσα τη διάθεση, κάνει το πρόσωπο πιο όμορφο. Έτσι, την επόμενη φορά που αισθάνεσαι αγχωμένη, απλώς προσπαθήσε να χαμογελάσεις και αφήσε τον εαυτό σου να ηρεμήσει.

2. Επιδρά θετικά στην ψυχική διάθεση: Το χαμόγελο απελευθερώνει στον εγκέφαλο ενδορφίνες και σεροτονίνη, που μας κάνουν να νιώθουμε καλά. Χαμογελάτε για καλύτερη διάθεση!

3. Κάνει τους ανθρώπους πιο ελκυστικούς: Το χαμόγελο προσελκύει τους ανθρώπους. Η συνοφρύωση και το κατσούφιασμα τους απωθεί. Ένα χαμόγελο δείχνει ότι είσαι ευπαρουσίαστος, χαλαρός και με κατανόηση. Μια μελέτη στο περιοδικό “European Journal of Social Psychology” διαπίστωσε ότι το χαμόγελο στην πραγματικότητα σε κάνει πιο ελκυστικό σε αυτούς που χαμογελάς!

4. Προσφέρει νεότητα στο πρόσωπο: Οι μυς που δημιουργούν το χαμόγελο κάνουν το πρόσωπο να φαίνεται νεότερο. Χαμογελάτε, για να νιώθετε καλύτερα και να φαίνεστε νεότεροι.

5. Το χαμόγελο είναι μεταδοτικό: Λόγω των πολύπλοκων εγκεφαλικών δραστηριοτήτων που συμβαίνουν όταν βλέπεις κάποιον να χαμογελά, το χαμόγελο είναι μεταδοτικό. Μελέτες αναφέρουν ότι μόλις δεις ένα πρόσωπο που χαμογελά ενεργοποιείται η περιοχή του εγκεφάλου που ελέγχει την κίνηση του προσώπου, η οποία οδηγεί σε ένα χαμόγελο. Ακόμη και να έχετε κακή διάθεση, αν δείτε κάποιον να χαμογελά, είναι πού πιθανό να μιμηθείτε την έκφραση.

6. Ενισχύετε το ανοσοποιητικό σας σύστημα και μειώνει τους καρδιακούς ρυθμούς: Το χαμόγελο κάνει το ανοσοποιητικό σας σύστημα ισχυρότερο κάνοντας το σώμα σας να παράγει λευκά αιμοσφαίρια για να βοηθήσει την καταπολέμηση ασθενειών. Το χαμόγελο έχει την εκπληκτική ιδιότητα να «χαλαρώνει» τη καρδία. Κατά τη διάρκειά του, πέφτουν οι καρδιακοί παλμοί και ελαφρύνεται το έργο της καρδιάς. Οι άνθρωποι που συνηθίζουν να ζουν με χαμόγελο στα χείλη, αντιμετωπίζουν καρδιακές παθήσεις σε μικρότερα ποσοστά από τους… αγέλαστους.

7. Θα είστε πιο φιλικός και «σπάει» την αμηχανία: Ένα χαμόγελο είναι μια φιλόξενη έκφραση του προσώπου που λέει στους ανθρώπους που είστε πρόθυμοι να μιλήσουν μαζί σας. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι το χαμόγελο μπορεί να σας κάνει πιο άνετους σε καταστάσεις που διαφορετικά θα αισθανόσασταν άβολα! Είναι ίσως ο καλύτερος τρόπος να αποφύγει κάποιος περίτεχνα μια άτυχη στιγμή και να αντιστρέψει το κακό κλίμα σε θετικό.

8. Αυξάνει τη παραγωγικότητα: Υπάρχουν μέρες που οι ιδέες πηγάζουν ασταμάτητα από το μυαλό μας και άλλες που η έμπνευση μας δείχνει να στερεύει. Για τις μέρες που οι ιδέες δεν… κατεβαίνουν με τίποτα, το χαμόγελο είναι η καλύτερη λύση. Το μυαλό «καθαρίζει» και έρχεται πάλι σε θέση να παράγει, με προϋπόθεση να τονωθεί από λίγες στιγμές γέλιου.

Θυμηθείτε: Ένα χαμόγελο δεν κοστίζει τίποτα. Μπορούμε να χαμογελάσουμε αληθινά, γλυκά και δυνατά αν αναλογιστούμε πόσα ευεργετικά επιδρά σε εμάς. Προσφέρεται αυτό που μόνο εσείς έχετε στον εαυτό σας και στους γύρω σας

της Αλεξάνδρας Παυλέτση
Πηγή: misswebbie.gr chicalexious.blogspot.gr

© 2015, Μιχάλης Βούρκος. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr