Ένα διαφορετικό γράμμα στον Άγιο Βασίλη…

Athens Vibe

Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη,

Με λένε Ανδριάννα και αυτό είναι ένα γράμμα διαφορετικό απ’όλα τ’άλλα. Ζούμε σε μία εποχή που μαστίζει η οικονομική κρίση, αλλά κυρίως η ανθρωπιστική. Δε θα σου ζητήσω άπειρα χρήματα, αλλά θα ζητήσω άπειρη υγεία για όλον τον κόσμο! Όλες οι ανίατες ασθένειες να εξαλειφθούν και να είμαστε γεμάτοι ζωντάνια. Δε θα σου ζητήσω το τελευταίο μοντέλο i-phone, αλλά ουσιαστική επικοινωνία μεταξύ των ανθρώπων. Να μάθουμε όλοι μας να αξιοποιούμε και να ζούμε την κάθε στιγμή που περνάει χωρίς να είμαστε ζωντανοί νεκροί πάνω από οθόνες.

Δεν θέλω εξουσία και αμέτρητα υλικά αγαθά, θέλω ειρήνη! Θέλω να σταμάτησει ο πόλεμος και στις καρδιές των ανθρώπων να υπάρχει μόνο η ζεστασιά της αγάπης. Να μην πνίγονται άλλα παιδάκια στην θάλασσα, αλλά να απολαμβάνουν την δροσιά της τα καλοκαίρια σε διακοπές παρέα με τις οικογένειές τους. Δεν θέλω να σκοτώνονται άνθρωποι από ανθρώπους. Ο καθένας να μην έχει σκοπό να βλάψει με την πρώτη ευκαιρία τον άλλον,να σταματήσει η κακία που μαυρίζει τις ψυχές μας. Θέλω να είμαστε όλοι συνοδοιπόροι σε αυτήν την ζωή χέρι-χέρι, ίσοι και χωρίς μίση. Δεν θα σου ζητήσω ένα μέγαλο σπίτι με πισίνα, αλλά θα ήθελα να φέρεις μία στέγη και φαγητό για όλους  τους ανθρώπους που παλεύουν να ζήσουν μες στο κρύο του χειμώνα χωρίς τα βασικά αγαθά. Δεν θα σου ζητήσω ένα κατοικίδιο σκυλάκι της πιο όμορφης ράτσας, θα ζητήσω όμως όλα τα ζωάκια που βρίσκονται έξω στον δρόμο αβοήθητα, να βρουν μία οικογένεια να τα φροντίζει και να τα αγαπά.

Σου ζητάω να θυμίσεις στον άνθρωπο πώς είναι να αγαπά και να αγαπιέται, πώς είναι να βοηθάει και να βοηθιέται, πώς είναι να δίνει και να εισπράττει καλοσύνη… Τα έχουμε ξεχάσει όλα αυτά…

Υ.Γ. Θα ήθελα να πεις στον μπαμπάκα μου που είναι εκεί ψηλά, πως τον αγαπάω πολύ…

Σε ευχαριστώ, Ανδριάννα

© 2015 – 2020, Andriana Kantari. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr