Εθνικός Κήπος: Όαση δροσιάς στο κέντρο της Αθήνας!

Την Αθήνα την αγαπώ για χίλιους δυο λόγους… ένας από τους βασικότερους είναι οι αντιθέσεις της! Ανάμεσα σε ένα κέντρο γεμάτο τσιμέντο, κίνηση, ερειπωμένα κτίρια, μοντέρνα αρχιτεκτονικά κοσμήματα συναντάμε έναν απέραντο κήπο! Τον Εθνικό Κήπο!

Αποτελεί μία πραγματική όαση δροσιάς για κάθε επισκέπτη είτε αυτός είναι ένας τουρίστας είτε είναι ο Αθηναίος που κάνει την καθημερινή του βόλτα! Βρίσκεται στην περιοχή του Ζαππείου και μια ανάσα από τη Βουλή και την αγαπημένη μας Πλατεία Συντάγματος! Παλαιότερα ήταν γνωστός και ως Βασιλικός Κήπος, ενώ τα πρώτα δενδρύλια άρχισαν να φυτεύονται το 1839!

photo @annymahk_

Ο Εθνικός κήπος είναι ιδιαίτερα αγαπητός σε όλους καταρχάς λόγω της γενικότερης έλλειψης πρασίνου στο κέντρο της Αθήνας αλλά και χάρη στην οργάνωση και στην προφανή προσπάθεια ανάδειξής και περιποίησις του, τόσο από το Δήμο όσο και από τους πολίτες!

Περιηγηθείτε από γωνιά σε γωνιά, θαυμάστε την πυκνή βλάστηση, αφουγκραστείτε τη φρέσκια υγρασία του πράσινου τοπίου, ανακαλύψτε τα αγάλματα και τις προτομές που βρίσκονται τοποθετημένα σε διάφορα σημεία, ξεκουραστείτε ή διαβάστε ένα βιβλίο σε ένα από τα πολλά σκιερά του παγκάκια, φωτογραφηθείτε στις λιμνούλες με τις χαριτωμένες πάπιες, απολαύστε έναν καφέ στο ιστορικό καφέ “Αίγλη Ζαππείου” και φυσικά επισκεφθείτε το μεγαλεπήβολο Μέγαρο του Ζαππείου!

photo @ogo_oleg

Για τους λάτρεις του fitness, είναι ιδανικό μέρος για τρέξιμο και αθλοπαιδιές ενώ για εσάς που θα επιλέξετε να κάνετε τη σας βόλτα στον Κήπο απόγευμα, προτείνουμε να απολαύσετε θερινή προβολή στο σινεμά της Αίγλης, ρομαντικό περίπατο με το ταίρι σας ή δροσερή βόλτα με φίλους!!

Πολύ συχνά ο Εθνικός Κήπος φιλοξενεί πολιτιστικά δρώμενα και εκδηλώσεις όπως είναι η έκθεση βιβλίου κα. δίνοντας μας ακόμη περισσότερα κίνητρα για να αγκαλιάσουμε και να φροντίσουμε το χώρο του κήπου!

Το καλύτερο φυσικά είναι ότι ο χώρος του Κήπου είναι ελεύθερος να τον απολαύσετε χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση! Απολαύστε άφοβα τις ομορφιές του!

Τι λέτε; Έτοιμοι για μία πράσινη βόλτα;

photo @alinakornya

Κείμενο: Olga Boronilo, Featured photo @vaingert_

© 2018 – 2020, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under radar

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!