Fairytale: Ένα παραμύθι στην Νέα Φιλαδέλφεια

Ακολουθήσαμε τον άσπρο λαγό και μας οδήγησε στον  φανταστικό κήπο του Fairytale. Εντελώς μαγεμένοι, μπήκαμε στον πειρασμό και περνώντας τις κόκκινες κουρτίνες ζήσαμε το δικό μας παραμύθι.

1

Το Fairytale είναι ένα παραμυθοπωλείο της Νέας Φιλαδέλφειας, στο οποίο ο χρόνος σταματάει και καταφέρνει να ταξιδέψει όλες σου τις αισθήσεις σε έναν άλλον κόσμο. Είναι ένα παραμύθι όπου θα συναντήσεις την Αλίκη στην χώρα των θαυμάτων, τον Peter Pan, την Πεντάμορφη, ακόμα και την νεκρή νύφη του Tim Burton! Ο Άγγελος Παπάζογλου μιλάει στην Ανδριάννα Καντάρη και το AthensVibe.gr για το μαγικό μαγαζί που διατηρεί με την σύζυγό του, Βανέσα Χολέβα.

2

Πώς σας ήρθε η ιδέα γι’αυτό το ιδιαίτερο μαγαζί;

Όταν αρχίσαμε να σκεφτόμαστε με την Βανέσα να ανοίξουμε μία επιχείρηση, ήταν η εποχή που ξεκίνησε να επικρατεί αυτή η δύσκολη κατάσταση στην χώρα μας. Αυτό που μας έδωσε μία κατεύθυνση είναι το ότι πλέον τα περισσότερα μαγαζιά είναι παρόμοια και έτσι, σκεφτήκαμε πως θέλαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό και ιδιαίτερο. Λόγω αυτής της κατεύθυνσης αλλά και του ότι έχουμε μεγάλη τρέλα με την Disneyland, οδηγηθήκαμε στο να φτιάξουμε το Fairytale. Ό,τι και να δεις είναι κάτι το ξεχωριστό, ακόμα και το τραπέζι είναι ένα κάδρο. Θαυμάζουμε τον κόσμο του Walt Disney και έχουμε ταξιδέψει σε όλες τις Disneyland. Στην ουσία όμως, εμπνευστήκαμε την ιδέα από το πρώτο θεματικό μαγαζί που έχει φτιαχτεί, την “Ταβέρνα του Γκαστόν”.  Εκεί γεννήθηκαν και όλα τα περίεργα προϊόντα, όπως είναι και η βουτυρόμπυρα.

Πολλοί την βουτυρόμπυρα την έχουν συνδυάσει με τον Harry Potter.

Ναι, η βουτυρόμπυρα υπάρχει από τότε που φτιάχτηκε η ταβέρνα του Γκαστόν από τον Disney, δεν είναι το επίσημο ποτό του Harry Potter. Κάποια στιγμή ο Walt Disney είχε κλιθεί στο δικαστήριο να λογοδοτήσει επειδή στην ταβέρνα αυτή απεικονίζονταν παιδάκια να τσουγκρίζουν ποτήρια με μπύρα και αφρό. Έτσι, κάποιος τον μήνυσε και τον κατηγόρησε ότι οδηγεί τους ανήλικους στο αλκοόλ. Εκείνος υποστήριξε πως αυτό που έπιναν τα παιδιά δεν είχε καμία σχέση με μπύρα και τους το απέδειξε, αφού είχε φέρει μαζί του τις βουτυρόμπυρες. Η βουτυρόμπυρα λοιπόν, είναι ένα προϊόν μη αλκοολούχο που έχει βάση την βουτυρόκρεμα και το εφέ του αφρού γίνεται με την σόδα. Από εκεί πήρε την ιδέα η J.K. Rowling και την χρησιμοποίησε στην ιστορία του Harry Potter. Έτσι έγινε ευρέως γνωστό προϊόν στην τωρινή νεολαία και την προσφέρουμε και εμείς στο menu μας.

3

Στο Fairytale θα βρούμε και θεματικές παρουσιάσεις αφιερωμένες σε διάφορους ήρωες και εποχές;

H 31 Οκτωβρίου θα είναι μία μέρα αφιερωμένη στο Halloween. Την ημέρα εκείνη, η διακόσμηση και τα προϊόντα θα είναι σε αυτό το κλίμα. Για παράδειγμα, θα έχουμε ένα συγκεκριμένο menu το οποίο θα περιλαμβάνει μέχρι και δάχτυλα μαγισσών που θα τα τρως και διάφορα τέτοια ιδιαίτερα προϊόντα. Ενώ είναι περίεργο και κάτι διαφορετικό, γευστικά είναι φοβερό! Μετά το Halloween, για έναν μήνα περίπου, θα έχουμε μία spooky ατμόσφαιρα αφιερωμένη στον Tim Burton. Και τέλος, θα μπούμε στο κλίμα των Χριστουγέννων έχοντας ιδιαίτερες αλλά και παραδοσιακές συνταγές όπως είναι τα μελομακάρονα με σοκολάτα και διάφορες γεύσεις. Σε κάθε θεματολογία η διακόσμηση και τα προϊόντα είναι αντίστοιχα για να μπαίνει ολοκληρωτικά και επιτυχώς, ο κόσμος στο κλίμα.

Πείτε μας για την θεματική αίθουσα που φτιάχνετε.

Ετοιμάζεται μια αίθουσα η οποία είναι το Εργοστάσιο της Σοκολάτας, από την ομώνυμη ταινία. Τον χώρο αυτόν, θα μπορεί ο κόσμος να τον δει και να τον φωτογραφίσει, αλλά δε γίνεται να καθίσει να απολαύσει τα προϊόντα μας εκεί. Είναι ένας χώρος στον οποίο θα διεξάγονται εκδηλώσεις και θα υπάρχουν διάφορα διαδραστικά. Για παράδειγμα, θα είναι ο ίδιος ο Willy Wonka και θα σερβίρουν οι Oompa Loompa. Επίσης, συνεργαζόμαστε με μία μεγάλη φωτογραφική εταιρεία η οποία θα μας στείλει ένα photobooth για να μπορούν όσοι θέλουν να βγάζουν φωτογραφίες με τον Willy Wonka ή με οτίδηποτε επιθυμούν και να τις εκτυπώνουν μέχρι και σε κούπες. Θα υπάρξουν και διάφορα γνήσια προϊόντα από την ταινία που θα μπορεί να αγοράζει ο κόσμος. Η αίθουσα αυτή θα μείνει έτσι μέχρι τα μέσα του 2016 και έπειτα θα αλλάξει η θεματολογία.

4

Εκτός από την παραμυθένια ατμόσφαιρα, στο Fairytale θα βρούμε και πρωτότυπες συνταγές!

‘Ενα βασικό πράγμα είναι να έχεις άποψη σε αυτό που κάνεις. Με την Βανέσα γι’αυτό ταιριάζουμε πολύ στην δουλειά. Εγώ πιο πολύ ασχολούμαι με το λειτουργικό κομμάτι, τα οικονομικά κ.ο.κ. Όμως, ο λευκός λαγός  του Fairytale είναι η Βανέσα. Εκείνη είναι ο άνθρωπος που έχει αυτή την φαντασία και ταιριάζει τις γεύσεις. Ο ένας συμπληρώνει τον άλλον και βγαίνει αυτό το αποτέλεσμα. Εγώ προσέχω να είναι ευχαριστημένοι όλοι οι πελάτες με το λειτουργικό του μαγαζιού και η Βανέσα είναι υπεύθυνη για τις γευσικές απολαύσεις, οι οποίες όπως λέει και ο κόσμος είναι έργα τέχνης. Κάποιες από αυτές είναι: η παραδοσιακή ζεστή μηλομελοκανελάδα, σπιτική ροζ λεμονάδα, ρόφημα merendoσοκολάτας με κάστανο και καραμέλα βουτύρου, cocktail τιραμισού και bubblegum, βουτυρόμπυρα, καραμελόπιτα και σταλαγματιές ονείρων.

Ποιά είναι η βάση του καταλόγου;

Η βάση χωρίζεται σε δύο κατηγορίες. Η πρώτη είναι αυτή που ονομάζουμε εμείς “περίπτερο”. Για παράδειγμα, το Cupcake με γεύση Bueno ανήκει σε αυτή την κατηγορία γιατί είναι μία γεύση την οποία την γνωρίζει και έχει δοκιμάσει ο κόσμος, αλλά εδώ μπορεί να την γευστεί σε διαφορές παραλλαγές.

Η άλλη κατηγορία που έχουμε, είναι και το βασικότερο κομμάτι του παραμυθιού. Αυτή είναι η Ανάμνηση που σου δίνει η γεύση. Μία από αυτές είναι η σοκολάτα τριαντάφυλλο και το ροδόνερο που βγάζει σου δίνει μία πολύ ιδιαίτερη γεύση. Έχουμε και διάφορα γλυκά ημέρας, πέραν του καταλόγου. Κάπως έτσι καλύπτουμε και τις προτιμήσεις όλων των ηλικιών. Οι νέοι συνήθως, θα επιλέξουν το “περίπτερο” και οι μεγαλύτεροι το πιο παραδοσιακό, κρατάμε μια ισορροπία.

5

Εσύ λοιπόν, είσαι έτοιμος να ακολουθήσεις τον άσπρο λαγό και να μεταφερθείς σε έναν κόσμο γεμάτο μαγεία; Μην χάνεις χρόνο και επισκέψου το Fairytale για να ζήσεις το δικό σου, μοναδικό παραμύθι!

Πληροφορίες
Διεύθυνση: Ν.Τρυπια 48-50 Νέα Φιλαδέλφεια, Αθήνα.
Τηλέφωνο: 21 0258 2341
Facebook Page

Athens Vibe
*it’s all Athens to me!

© 2015 – 2020, Andriana Kantari. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr