Φιλία, friendship, la amitié

Athens Vibe

Γράφει ο Γιώργος Μπεκρής

Τώρα θα μου πεις τι ήρθα εγώ να γράψω για τη φιλία! Ο καθένας έχει γράψει τόσα, ο καθένας έχει πει άλλα τόσα και ο καθένας έχει πράξει… αυτό ας το κρίνει ο κάθε “φίλος” ! Φυσικά και θα έβαζα τη λέξη φίλος σε εισαγωγικά διότι και σε αυτό τον τομέα ουκ ολίγες φορές το σύμφερον και η υποκρισία το παίζουν πρωταγωνιστές και ανεβαίνει ένα έργο τραγελαφικό! Ένα έργο το οποίο έχει εκτελεστεί και συνεχίζει να εκτελείται -κυριολεκτικά και μεταφορικά-.

Γιατί, όμως, η αληθινή φιλία να αποτελεί την εξαίρεση στον γενικό κανόνα της φιλίας; Γιατί να ψάχνουμε να βρούμε το άτομο εκείνο που θα είναι αυθεντικό, άμεσο και δίπλα σε εμάς;

Και όταν λέω δίπλα το εννοώ! Έχω βαρεθεί να βλέπω σε Facebook, Instagram και τα άλλα γνωστά, φίλους -κολλητούς- αδερφούς να προβάλλουν την υποτιθέμενη σχέση τους, η οποία ξεπερνάει κάθε εμπόδιο, δεν λαβώνεται με τίποτα και φυσικά είναι original! Και η παρωδία συνεχίζεται όταν τύχει μια διαφωνία και η υπερτατη αυτή φιλία πάει στο βρόντο… γίνομαι αρκετά ειρωνικός, αλλά όταν γίνεται λόγος για αληθινές σχέσεις, πρέπει -και ναι πρέπει- να είναι ουσιαστικά αληθινές! Με τον πραγματικό φίλο σου δε θα είσαι όλη μέρα στα τηλέφωνα και εάν δε μιλήσετε μια μέρα θα παρεξηγηθείτε. Αλλά, θα είστε ο ένας δίπλα στον άλλον για τις στιγμές τις δύσκολες, τις χαρούμενες, για όλες τις στιγμές! Όλοι έχουμε ανάγκη από ένα άτομο να μας στηρίζει…να δίνουμε και να πέρνουμε από αυτό. Ξέρουμε ότι ο αληθινός φίλος είναι πάντα εκεί για το οτιδήποτε συμβεί! Και φυσικά δεν υφίσταται ουσιαστική σχέση χωρίς τσακωμούς και σκαμπανέβασματα. Πάντα θα υπάρχουν τα πάντα! Παρεξηγήσεις, διαφωνίες, αντιπαραθέσεις αλλά και συμφωνίες, γέλια -ατελείωτα γέλια-, χαρά, συγκίνηση. Τα πάντα περιλαμβάνει το πακέτο της αληθινής φιλίας. Ας αφήσουμε το συμφέρον και το φαίνεσθαι στην άκρη.

Ας μετατρέψουμε το τραγελαφικό έργο σε μια κωμωδία ή περιπέτεια… σε μια true story ταινία!

Δεν χρειάζονται οι υποκρισίες και οι προσπάθειες για θεατριλίκια! Όταν είσαι αληθινός βγαίνει προς τα έξω! Όταν είσαι αληθινός φίλος, έχεις πετύχει τη σχέση εκείνη που πολλοί απλά προβάλλουν χωρίς καμία επιτυχία! Δε χρειάζεται να είσαι κολλητός με τους πάντες. Υπάρχει και η έννοια της παρέας εξίσου αληθινή και διασκεδαστική. Διάλεξε και πάρε.

Θα πρωταγωνιστείς στο τραγελαφικό έργο ή στην ταινία βγαλμένη από αληθινή ιστορία;

© 2016, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Unfiltered Chaos

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!