Ιωάννης Βεντούρης

Athenian [uh-thee-nee-uh n]
(n.) a native or citizen of Athens, Greece.

Ιωάννης Βεντούρης aka Retrospecteur, 30 ετών, creative member & social media guru in PR agency.

Αγαπώ την Αθήνα γιατί…

…μπορεί να είναι ακραία multicultural και ταυτόχρονα να διατηρεί τον καθαρά Ελληνικό χαρακτήρα της. Είναι μία πόλη με ιστορία χιλιετιών και αυτό το νιώθεις ακόμα και στα πιο εκσυγχρονισμένα σημεία της. Επίσης είναι μία πόλη που αγκαλιάζει τη διαφορετικότητα (εσωτερική και εξωτερική) και αυτό αντανακλάται και σε αυτά που σου δίνει πίσω.

Αντιπαθώ την Αθήνα γιατί…

…διαθέτει – αν όχι όλα – τα περισσότερα χαρακτηριστικά ενός αστικού κέντρου. Από τους γρήγορους ρυθμούς και την κυκλοφοριακή κίνηση, μέχρι τη βρωμιά και την πρακτική δυσκολία του να παρκάρεις. Επίσης, καμιά φορά νιώθω οτι αν κάποιος πέσει επάνω σου περπατώντας, το πιο πιθανό είναι να σε βρίσει αντί να σου ζητήσει συγγνώμη. Ωστόσο, θεωρώ πως τα θετικά της Αθήνας είναι περισσότερα από τα αρνητικά. Κάτι δεν είναι κι αυτό;

Αν η Αθήνα είχε το πρόσωπο σου, πώς θα έμοιαζε;

Προσπαθώ να πείσω τον εαυτό μου οτι έχω αρχαιοελληνικά χαρακτηριστικά προσώπου, οπότε ελπίζω σε μία Αθήνα με την πολεοδομία και την αισθητική του χρυσού αιώνα του Περικλή. Κοινώς, η φάση είναι κίονες και χαμόγελα παντού.

Περατζάδα μετά τις 00:00, η ιδανική διαδρομή;

Δυστυχώς, η Αθήνα μού αποπνέει μία ανασφάλεια ώστε να περπατήσω μετά τις 00:00, ίσως επειδή εγώ δεν το έχω τολμήσει ακόμα. Θα επέλεγα σίγουρα, ωστόσο, την Πλάκα, τα Αναφιώτικα και γενικά την περιοχή γύρω από την Ακρόπολη. Λατρεύω επίσης τον πεζόδρομο του Θησείου, αν και καμιά φορά οι συγκυρίες τον αδικούν.

Ξυπνάς το επόμενο πρωί και η Αθήνα έχει μόνο 3 δρόμους, ποιοι είναι αυτοί;

Θα επιλέξω τους  Διονυσίου Αρεοπαγίτου, Μακρυγιάννη και Αδριανού.  Always stick to the original!

H μεγαλύτερη αλητεία που έχεις κάνει σ’ αυτή την πόλη;

Είμαι πολύ φλώρος για αλητείες. Ωστόσο, έχω μπει κρυφά σε υπαίθριο,  αρχαιολογικό χώρο για να στήσω το τέλειο ραντεβού κάτω από την πανσέληνο. Ο ρομαντισμός δίνει τόλμη. Ειδικά τότε που ήμουν 25. 

Κέντρο ή αποκέντρωση;

Χμ…δύσκολο! Εγώ μένω στη Βουλιαγμένη, άρα σίγουρα δεν είμαι καθαρόαιμο παιδί του κέντρου. Κατανοώ και ενστερνίζομαι τις πρακτικές ανάγκες που καλύπτει το κέντρο, αλλά θεωρώ οτι οι Έλληνες πάντα θα είμαστε πιο ευτυχισμένοι όταν βλέπουμε θάλασσα. Είτε ζούμε  σε προάστιο της Αθήνας είτε σε κάποιο νησί είτε πχ στη Βόλο. Τυχαία μας ζηλεύουν όλοι πιστεύεις; 

Ποια φωτογραφία της Αθήνας θα μας έδινες για να ποστάρουμε στο Instagram του Athens Vibe και με τι hashtags;

#MyAthens #AthenianBeauty #ThisIsAthens

Αγαπημένο σύνθημα σε τοίχο;

“Κοίτα τη θάλασσα μπας και φτιάξεις τη ψυχή σου.”

First secret date;

First dates έχω κάνει αρκετά. Κανένα ραντεβού μου όμως δεν ήταν secret. Η Αθήνα πάντα με κάνει να νιώθω ελεύθερος και μου προσφέρει πολλές επιλογές & spots, ώστε να μη χρειάζεται να κρύβομαι. Δεν έχω και τίποτα να κρύψω άλλωστε…

Αν υπάρχει παράδεισος τότε είναι…

…η Βουλιαγμένη! Την θεωρώ ευλογημένο τόπο. Ευχαριστώ κάθε μέρα το Θεό και τον πατέρα μου που όλη μου τη ζωή ζω δίπλα στη θάλασσα και μακριά από τον κέντρο.

Αν η Αθήνα είχε νότες, ποιο τραγούδι θα ήταν;

Εύκολη ερώτηση! Για μένα η Αθήνα θα είναι πάντα το “Σ’αγαπώ” της Μάρως Κοντού από την ταινία “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα”. Ο ήχος της λατέρνας μέσα στην Αθήνα μπορεί να με κάνει να βουρκώσω σε κλάσματα δευτερολέπτου. Είναι μαγεία!

Η Αθήνα και εσύ. Μια ιστορία…

…μίσους και πάθους. Όσες φορές έχω αναθεματίσει στην Αθήνα, άλλες τόσες (και περισσότερες) έχω πει πόσο την αγαπώ. Μπορεί οι άνθρωποι και το κοινωνικό της γίγνεσθαι να σε απογοητεύουν συχνά, η ίδια η πόλη ωστόσο εκπέμπει μια ενέργεια ώστε να μην πάψεις ποτέ να είσαι ερωτευμένος μαζί της. Να φταίει η Ακρόπολη; Τι να πω…

© 2018 – 2020, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Athenian Project

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!