Η Αθήνα είμαι εγώ και εσύ!

Γράφει η Vicky Nikiforidou

Χρόνια ολόκληρα είχα να σε δω. Να μπλεχτώ στους δρόμους σου, να κολλήσω στην κίνηση, να αντικρίσω τα μεγάλα κτήρια και να μπω στους ρυθμούς της καθημερινότητάς σου. Είσαι ίδια όπως σε άφησα;

Βαγόνι εφτά, με διάφορους και τόσο διαφορετικούς ανθρώπους μεταξύ τους. Άλλοι για κάποια δουλειά, άλλοι για βόλτα και άλλοι για να βρούνε την τύχη τους. Μέσα από τα graffiti στο τζάμι διακρίνω τον σταθμό. Κάνω το βήμα και είμαι εδώ. Ο αέρας σου και ο βιαστικός κόσμος τριγύρω μου το επιβεβαιώνουν. Καθυστερώ για τον ηλεκτρικό, μπερδεύομαι στο μετρό και μπλέκομαι στο τρόλεϊ.

Ξαφνικά Σύνταγμα. Ρίχνω μια ματιά στην Βουλή, περνάω από την πλατεία, κατηφορίζω στην Ερμού και βρίσκομαι Μοναστηράκι. Τριγυρνάω στους δρόμους με τους μικροπωλητές, χαζεύω και αρχίζω να μαζεύω από τις εικόνες σου.

Πετάγομαι και λίγο πιο δίπλα, Ψυρρή. Δεν σκοπεύω να κάτσω πολύ. Κρίμα! Χάνομαι τελικά. Τα γέλια από τα μικρά μαγαζάκια δίνουν την αίσθηση της ζωής. Το ένα στενό διαδέχεται το άλλο και ο ήλιος πέφτει πάνω τους τόσο μοναδικά. Αυτή είναι η κατάλληλη ώρα. Ώρα; Δεν έχω ώρα.

Ανεβαίνω προς Εξάρχεια μια βόλτα. Παρατηρώ το κάθε τι. Κάθε λογής κόσμος, πανέμορφα graffiti και συνθήματα που σε προβληματίζουν. Επιτέλους, λίγη τροφή για σκέψη. Ακούω αυτόν τον ήχο και τον κυνηγάω. Μια περίεργη μουσική με κάνει να βρεθώ σε μια ταράτσα με πολλά μικρά φωτάκια και κόσμο γεμάτο χαμόγελα και καθαρό βλέμμα. Από πίσω πέφτει ο ήλιος και ο ουρανός παίρνει χρώματα ροζ και γαλάζια. Κάθομαι για ένα τσιγάρο.

Τι είναι η Αθήνα τελικά; Γιατί βρίσκομαι εδώ; Ας πω πως είμαι περαστική όπως και άλλοι από την Αθήνα που εν τέλει την ερωτεύονται και μένουν. Γιατί αυτό είναι η Αθήνα έρωτας. Μια δόση της αρκεί για να θες να ανακαλύψεις όλο και περισσότερο τις ομορφιές της. Αρκεί μια απλή βόλτα για να ξεφύγεις, εκεί μέσα στην ρουτίνα των άλλων να περιπλανηθείς. Άγνωστοι μεταξύ αγνώστων. Η Αθήνα είμαι εγώ και εσύ.

© 2017 – 2019, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Unfiltered Chaos

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!