Η ερωτική πράξη είναι μια ομολογία.

της Κωνσταντίνας Βογιατζίδου

Έρωτας ή Σεξ; Η αιώνια διαμάχη ανάμεσα στους ρεαλιστές και στους ρομαντικούς. Κι όμως δεν είναι τόσο διαφορετικά όσο θέλουμε να πιστεύουμε, αλληλουπάρχουν, πηγάζει το ένα μέσα από το άλλο, είναι η ατέρμονη συνέχεια. Δύο πλάσματα είτε ομοφυλόφιλα είτε ετεροφυλόφιλα, απλά δύο για να δημιουργηθεί η βάση των συναισθημάτων. Η μονογαμία δεν είναι ταμπού, είναι επιλογή.

Κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης οι μάσκες πέφτουν,  αποχωρεί ο εγωισμός και ανθίζουν τα συναισθήματα. Είναι η μόνη στιγμή που είσαι ικανός να αντικρίσεις τον αληθινό σου εαυτό. Σε εκείνα τα δευτερόλεπτα του αμοιβαίου οργασμού ομολογείς σε σένα πάνω απ’ όλα ποιον πραγματικά θες δίπλα σου, ποιον θες να σε αγγίζει κάθε βράδυ, ποιον ποθεί η καρδιά σου και αν είσαι τυχερός να τον έχεις δίπλα σου του ομολογείς τα πιο βαθιά και καλά κρυμμένα μυστικά της ψυχής σου.

Οι άνθρωποι δεν είναι αδιάφοροι απλά έχουν παραιτηθεί από αυτό που θα τους έκανε να νιώθουν ζωντανοί. Δεν προσπαθούν, δεν δίνουν ευκαιρίες αναλώνονται σε αγκαλιές χωρίς ουσία, σε βράδια που ξημερώνουν χωρίς καμία αλλαγή.

Δεν προσπαθούν να φτιάξουν κάτι που έσπασε, απλά το πετάνε – όπως μου είχε πει μια ψυχή.

Όμως γι αυτόν τον Έρωτα ζούμε όλοι, για αυτόν που θα αδειάσουμε μπροστά του όλο μας το είναι ασυγκράτητα.

© 2015, Μιχάλης Βούρκος. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr