Χάρης Καριπίδης

Athenian [uh-thee-nee-uh n]
(n.) a native or citizen of Athens, Greece.

Χάρης Καριπίδης, a.k.a harriskaripidis, νάρκισσος, αιώνιος έφηβος, αθεράπευτα ρομαντικός, fashion blogger (fashionattendant.com)

Αγαπώ την Αθήνα γιατί…

συνδυάζει μια ευρωπαική πόλη με πολλά παραδοσιακά στοιχεία και αρχαιολογικά μνημεία που την κάνουν ξεχωριστή. Επειδή αποτελεί σπίτι, κρησφύγετο, καταφύγιο για μια πληθώρα πλυθησμών. Τέλος η ατάκα “είχε κίνηση” είναι παντού και πάντα η τέλεια δικαιολογία.

Αντιπαθώ την Αθήνα γιατί…

εξουσιάζεται από λάθος άτομα, που αποτυγχάνουν να αναδείξουν τις ομορφίες της. Επίσης επειδή ο καθένας εναποθέτει στην Αθήνα τις κακές του συνήθειες.

Αν η Αθήνα είχε το πρόσωπο σου, πώς θα έμοιαζε;

Γκρι, άμορφη, και άσχημη, αλλά παρόλα αυτά υπάρχει ένα ξέφωτο ελπίδας, πως όλα μπορούν να γίνουν!

Περατζάδα μετά τις 00:00, η ιδανική διαδρομή;

Θα φανεί τετριμμένο, αλλά υπάρχει μια τόσο όμορφη ατμόσφαιρα στην περιοχή της Πλάκας, του πεζόδρομου του Θησείου αλλά και στην οδό Αεροπαγείτου. Λίγο οι πλανόδιοι μουσικοί που δίνουν καθε βραδυ ρεσιτάλ, τα ερωτεμένα ζευγάρια με το παγωτό στο χέρι, οι μοναχικοί τύποι με τα σκυλάκια τους και οι παρέες που τα γέλια τους ξεσηκώνουν τις γειτονιές.

Ξυπνάς το επόμενο πρωί και η Αθήνα έχει μόνο 3 δρόμους, ποιοι είναι αυτοί;

Θα ήθελα να ξυπνήσω και να μην υπαρχει η Ερμού, αλλά θα απαντήσω η Σταδίου, η Πανεπιστημίου και ο πεζόδρομος στο μοναστηράκι που ξεκινάει από την μητρόπολη ώς την Πειραιώς.

H μεγαλύτερη αλητεία που έχεις κάνει σ’ αυτή την πόλη;

Φασαρία, με φίλους, πολύ φασαρία! Χωρίς να είμαι μεθυσμένος.

Κέντρο ή αποκέντρωση;

Όσο πιο κέντρο γίνεται! Μπορεί να μην έχουμε τα πάρκα, τις πλατείες και τα σοκάκια της υπόλοιπης Ευρώπης, αλλά αυτό ειναι το κέντρο μας και το γουστάρω.

Ποια φωτογραφία της Αθήνας θα μας έδινες για να ποστάρουμε στο Instagram του Athens Vibe και με τι hashtags;

Acropolis, your magic radiates till the sky and lights up the clouds.

#acropolis #gemstone #magic #skyporn #visit_greece

Αγαπημένο σύνθημα σε τοίχο;

«Κοιμήσου, δεν θα στείλει” Αλλές φορες χαμογελάω, ενώ άλλες μελαγχολώ»

First secret date;

Φαγητό στο Κολωνάκι, ποτάκι στην Κολοκοτρώνη, παγώτο στο Μοναστηράκι και πρώτο φιλί στην Αποστόλου Παύλου.

Αν υπάρχει παράδεισος τότε είναι…

Υπάρχει και δεν είναι εδώ, είναι κοντά μας, αλλά δεν μοιάζει με τίποτα που έχουμε ξαναδεί, αλλά αν πρέπει να απαντήσω μεταφορικά, θα πω σε βόλτες με αγαπημένα πρόσωπα, στο τραπέζι της γιαγιάς μου, στον καναπέ με το Λαϊδάκι μου (το σκυλάκι μου).

Αν η Αθήνα είχε νότες, ποιο τραγούδι θα ήταν;

Αυτό το κομμάτι τα περιγράφει όλα, όσα κερδίζουμε, όσα χάνουμε, όσα δανειζόμαστε για λίγο, όσα έχουμε για πάντα!

Η Αθήνα και εσύ. Μια ιστορία…

Δεν θα ξεχάσω την ημέρα που περπάτησα για πρώτη φορά από το Κολωνάκι μέχρι το σπίτι μου στην Καλλιθέα, δεν ηξερα ουτε για το 040, αλλά ουτε είχα χρήματα για ταξί, μιας και είχα πιει τα τελευταία μου. Παρέα μου τα ακουστικά μου και οι πιο όμορφες εικόνες από μια νέα πόλη, που φάνταζε τεράστια και τρομακτική εκ πρώτης όψεως, αλλά τόσο διαφορετική από γωνια σε γωνιά. Έκτοτε, περπατάω πολύ συνειδητά, όπως και αποφεύγω τα ταξί συνειδητά.

© 2018 – 2020, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Athenian Project

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!