Hollywood VS Χαρίσσα

Για πολύ καιρό έβλεπα τις δεκαετίες του ’80 και του ’90, ως κάτι ανεξιχνίαστο και άπιαστο. Παλιά βλέπετε δεν είχα ίντερνετ και δεν έβλεπα τόσο συχνά παλιές ταινίες. Μόνο αυτές που έδειχνε η τηλεόραση. Οι ίδιες ταινίες που μάλλον έχουμε μάθει απ’ έξω. Όπως το Pretty Woman, Terminator, Top Gun – και όλες οι ταινίες του Tom Cruise – και, πολλές άλλες cult.

Με την μουσική των 80’s και των 90’s ήμουν πιο κοντά. Ευτυχώς υπήρχε το καλό παλιό MAD και το KISS. Όμως και πάλι, όλα τα άκουγα και τα έβλεπα με αδιαφορία. Για να μην μιλήσω για την μόδα, ειδικά των 90’s.

Έφτασε λοιπόν η εποχή που απέκτησα ίντερνετ και ο κόσμος μου άλλαξε. Η αγάπη για την μουσική παλαιών δεκαετιών μεγάλωσε. Και άρχισα να βλέπω τις ταινίες του περίφημου John Hughes. Ο τυπάς έκανε εφηβικές ταινίες χωρίς να βάζει φραγμούς σε όσα γίνονταν στα σχολεία τότε. Φυσικά υπήρχε η μυθοπλασία, αλλά δεν τον σταματούσε από το να μιλάει για σεξ. Και δεν μπορώ να σκεφτώ έναν άνθρωπο που να γράφει και να σκηνοθετεί τέτοιου είδους ταινίες πια.

Η πρώτη μου ταινία: Sixteen Candles.
Ο λόγος: Ένα τεστ στο buzzfeed.

Μπήκα να τεστάρω με ποιον hot ηθοποιό από τις 80’s ταινίες θα μπορούσα να είμαι. Και με έβγαλε με τον Jake Ryan. Τον βλέπω και παθαίνω σοκ. Μαναράκι. Μελαχρινός, με μαύρισμα και καυτά κάστανα ματιά. Δεν το σκέφτηκα και πολύ και κατέβασα την ταινία.

Μετά το τέλος της ταινίας, είχα μείνει κάγκελο. Όχι από τις μέτριες ερμηνείες των ηθοποιών, αλλά από το πόσο σέξι μπορεί να γίνεις ένας άντρας με το χαμόγελο του και την φωνή του. Τόσο πολύ μάλιστα πως ξεχνάς, ότι μπορεί να είναι ψιλό μαλάκας.

Αλλά ήταν αναπόφευκτο. Είχα ερωτευτεί τον Jake Ryan. Άρχισα να τον ψάχνω στα Google, αλλά λίγα βρήκα. Όχι πολλές ταινίες. Ούτε μια συνέντευξη του και όλες οι φαν του τον έψαχναν. Για αυτό κατέβασα ό,τι ταινία βρήκα δικιά του. Τις είδα όλες και βρε παιδί μου… πόσο γοητευτικός. Πόσο ειλικρινά χωρίς υπερβολές σέξι ήταν.

Η ζωή του – όσο ξέρουμε δηλαδή – απλή. Έγινε πρώτα μοντέλο, ύστερα έπαιξε στο sixteen candles. Το ’90 κάνει 2-3 δουλειές, μια από αυτές, το Mermaids με την Cher και την Winona Ryder. Και ύστερα “χάνεται”. Κάποιες φαν έκαναν σοβαρό ψάξιμο και μάθανε πως αποσύρθηκε γιατί έκανε 2 παιδιά και πήγε και έζησε στην Philadelphia όπου έχει μαγαζί με χειροποίητα έπιπλα από ξύλο.

Όλες αυτές οι πληροφορίες καλές. Αλλά δεν με γέμισαν. Ως άπληστη που ήμουν, ήθελα να δω πως ήταν. Να δω αν έχει αυτό το χαμόγελο. Και να δω αν θα ήμουν ακόμα γοητευμένη μαζί του, ακόμα και στα 50-κάτι του.

Και αυτό γιατί, έβλεπα έναν Richard Gere που παρόλο τα χρόνια του, εμένα με γοήτευε. Ένα John Stamos που δεν έλεγε να γεράσει. Και ήθελε να επιβεβαιώσω στο μυαλό μου, πως και ο Jake Ryan – τον λένε Michael Schoeffling – καλά κρατεί.

Κάθε χρόνο λοιπόν, όταν θυμόμουν την γοητεία του, τον έψαχνα,με κανένα αποτέλεσμα, φυσικά. Παρόλο που κάποιες κοπέλες είχαν πάει να τον δουν στο μαγαζί του, καμία δεν είχε βγάλει φωτογραφία. Μάλλον για να μην τον ενοχλήσουν.
Εν τω μεταξύ, η κόρη του που είναι λίγο πιο μεγάλη από μένα – 1 με 2 χρόνια – είναι ένα πανέμορφο μοντέλο. Μα το instagram της, δεν έχει ούτε μια πρόσφατη φωτογραφία του πατέρα της.

Και ήρθε η στιγμή, που πριν 2- 3 μήνες, πάλι έκανα το ψάξιμο μου. Και τελικά στο instagram βρήκα μια φωτογραφία του. Και σας στην παραθέτω:

Δεν ξέρω τι περίμενα ακριβώς, αλλά σίγουρα δεν περίμενα αυτό. Δεν ξέρω έπαθα ένα μικρό σοκ και, σίγουρα δεν φταίει εκείνος για το δικό μου σοκ. Αυτός ζει την ζωή του, ήρεμα. Χωρίς να είναι σε αυτό το διεφθαρμένο σύστημα που λέγεται Showbiz, που λέγεται με την σειρά του Hollywood. Και καλά έκανε που έφυγε. Μα αυτό δεν είναι, που θέλουν όλοι;

Απλά… έσβησε αυτή η εφηβική μου φαντασία. Και με έκανε να σκεφτώ, αλλά και να συνειδητοποιήσω πως, για ακόμα μια φορά το Hollywood με ξεγέλασε.

Hollywood VS Χαρίσσα: 1-0

Κείμενο: Harissa Bakllava

© 2017 – 2020, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Unfiltered Chaos

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!