i Mikri Ollandeza: Στο YouTube μπορώ να είμαι ο εαυτός μου.

Τη Δανάη τη γνωρίζω από τα πρώτα της βήματα στο χώρο της μόδας και της διαφήμισης (μη ρωτήσεις πως και γιατί…) όμως εδώ και κάποια χρόνια λόγω επαγγελματικών αλλαγών είχαμε χαθεί. Τις προάλλες που λες, εκεί που χάζευα στο YouTube πέφτω πάνω στη μικρή Ολλανδέζα (όχι αυτή με το γάλα άλλα στο κανάλι της Δανάης i Mikri Ollandeza με τους 151.708 συνδρομητές). Ενθουσιασμένος με την επιτυχία της αμέσως την κάλεσα για να μάθω τα νέα της και τη προσκάλεσα να πιούμε άμεσα καφέ και επί ευκαιρία να μας δώσει και μια αποκλειστική συνέντευξη!

Stories

Πότε ξεκίνησες το YouTube;

Το πρώτο μου βίντεο το ανέβασα 30/4/2013, και ήταν ένα vintage χτένισμα. Το βίντεο είναι μπλε, διαρκεί 20 λεπτά, έχει ελάχιστο fast forward, είναι πραγματικά πολύ ερασιτεχνικό όπως το βλέπω τώρα!

Τι σε ενέπνευσε να το ξεκινήσεις;

Άρχισε να μου αρέσει πολύ η δεκαετία του ’40, χάζευα pin up και vintage μοντέλα, και ήθελα να μάθω πως να φτιάχνω victory rolls! Έτσι βρήκα μια Αμερικανίδα που έκανε tutorial, γιατί μέχρι τότε δεν ήξερα ότι υπήρχε αυτή η μεριά του YouTube. Όταν άρχισα να την παρακολουθώ δικτυώθηκα, είδα κι άλλες Αμερικανίδες μέχρι που μια μέρα αποφάσισα να ψάξω για Ελληνίδες και έτσι είδα ότι υπήρχε και ελληνικό YouTube το οποίο βέβαια δεν είχε καμία σχέση με το σήμερα, οπότε λέω ”Οκ, θα το κάνω και εγώ”!

Ποιο είναι το καλύτερο που σου έχει συμβεί μέσω του YouTube;
Αρχικά, μπορώ να είμαι ο εαυτός μου και να το δείξω σε άλλους, είμαι γενικά πολύ καραγκιόζης στη ζωή μου αλλά αυτό περιορίζεται στους φίλους μου. Θέλω να δείχνω στον κόσμο ότι  μπορείς να είσαι και σοβαρή να έχεις και χιούμορ και γενικά να είσαι ελεύθερη. Μου αρέσει πολύ που μέσα από τα βίντεο το περνάω όλο αυτό και βλέπω ότι υπάρχει ανταπόκριση.

Σου έχει περάσει απ’ το μυαλό να διαγράψεις παλιά σου βίντεο;
Όχι! Ακούω ότι το κάνουν συχνά, αλλά αυτό είναι κρίμα! Αν και υπάρχουν κάποια βίντεο που ούτε κι εμένα μου αρέσουν να τα βλέπω, μέσα από τα λάθη σου μαθαίνεις και μέσα από τα παλιά βίντεο μπορείς να δεις την σταδιοδρομία σου. Είναι ωραίο να βλέπεις που ήσουν και που έχεις φτάσει. 

Έχεις σκεφτεί να κάνεις blog;
Το έχω σκεφτεί, αλλά δεν έχω καθόλου χρόνο! Έχω σκεφτεί να κάνω ένα blog με τελείως διαφορετική θεματολογία από το κανάλι μου, το έχω φανταστεί πιο ελεύθερο και χωρίς καν το όνομα “Η μικρή Ολλανδέζα”.

Αν άλλαζες θεματολογία στο κανάλι σου με τι θα ήθελες να ασχοληθείς;
Νομίζω πως θα ήθελα να ασχοληθώ και με τα κοινωνικά, γιατί θεωρώ ότι είμαι πιο ανοιχτόμυαλη από τον μέσο όρο λόγω της καταγωγής μου. Θα ήθελα να περνάω κοινωνικά μηνύματα στο κανάλι μου αλλά δεν θέλω να ξεφύγω από την θεματολογία που έχω τώρα γιατί το να τοποθετείσαι δεν έχει πάντα θετικό αποτέλεσμα. 

Πως είναι να συνεργάζεσαι με το αγόρι σου;
Είναι ωραίο! Το καλό είναι ότι ο Δημήτρης δεν είναι μπροστά στην κάμερα οπότε δεν παίρνουν τα μυαλά του αέρα! Συνεπώς αν πάω να ξεφύγω εγώ, εκείνος με συγκρατεί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί είναι πάρα πολύ εύκολο να ξεφύγεις. Επίσης είναι πολύ καλός στο να μιλάει με εταιρείες, έχει αναλάβει το οικονομικό κομμάτι, και γενικά κάνει τα δύσκολα! Είναι ο άντρας πίσω από την γυναίκα! 

oland01

Ποια περιοχή της Αθήνας είναι η αγαπημένη σου;
Το κέντρο είναι και θα παραμείνει top για τα γούστα μου! Ψυρρή, Μοναστηράκι, Σύνταγμα, Θησείο, είναι από τα μέρη που πάντα θα πηγαίνω! 

Αγαπημένο στέκι στην Αθήνα;
Το Drunk Sinatra, τo BIOS για καλοκαίρι, και για burger το James Joyce!

Τι διαφορετικό θα ήθελες να δεις στην Αθήνα;
Ένα μαγαζί που να παίζει ωραία μουσική και να μην σκέφτεται μόνο το πως θα το πουλήσει. Όταν μπαίνεις στην διαδικασία του πώς να πιάσεις τον κόσμο, χάνεις τον κόσμο. Αυτό που μου λείπει είναι ένα μαγαζί που να μπορώ να χορεύω και που να παίζει μουσική που δεν την ακούς συνήθως. 

oland03

Τη Δανάη θα την βρείς εδώ: 
youtube.com/imikriollandeza1
facebook.com/iMikriOllandeza
instagram.com/imikriollandeza
twitter.com/iMikriOllandeza

Φωτογραφίες: Dimitris Kourakos

Special Thanx: Polygon EyeBlack Velour

© 2015 – 2017, Μιχάλης Βούρκος. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr