Καλοκαιρινές σκέψεις τον χειμώνα!

Γράφει ο Γιώργος Μπεκρής

Τέλος καλοκαιριού. Μελαγχολία; Χαρά για τον χειμώνα που έρχεται; Σκέψου o,τι θες! Ένα πράγμα θα σου πω μόνο. Μην κατακλυστείς από «χειμωνιάτικες» ψυχρές σκέψεις. Εύκολο; Σαφώς και όχι. Για ποιο λόγο όμως να έχεις συνεχώς ένα μαύρο πέπλο σκέψεων να περικλείει το νου σου; Ο χειμώνας έρχεται! Στο μυαλό σου όμως ας μείνει το καλοκαίρι. Ο ήλιος, οι γεμάτες μέρες, το κύμα, που πάντα – μα πάντα – θα σκάει και θα σε ταξιδεύει με αυτό τον ήχο. Η θάλασσα, φουρτουνιασμένη ή μη, έχει αυτή τη μαγική ιδιότητα να ταξιδεύει τη σκέψη σου σε μέρη που μόνο εσύ μπορείς να φανταστείς και να πλάσεις με τον δικό σου μοναδικό τρόπο. Να ονειρευτείς, να ξεφύγεις, να αγκαλιάσεις έναν κόσμο που απλά θα είναι φτιαγμένος για εσένα και όποιον άλλον εσύ θες στη ζωή σου. Μην βάζεις όρια στην φαντασία σου. Μπορείς να δημιουργήσεις -να μεγαλουργήσεις θα έλεγα καλύτερα. Ένα καλοκαίρι στη σκέψη σου έχει τη δυνατότητα να σου κρατήσει την καλύτερη συντροφιά για πάντα. Μακριά από προβλήματα, άγχη και αρνητικές σκέψεις.

Βρίσκεσαι στο δικό σου μέρος, και το καλοκαίρι είναι ακόμη εκεί. Δεν έφυγε ποτέ! Τι και εάν έρχεται ο χειμώνας; Οι καλοκαιρινές σκέψεις δεν μπορούν να λείπουν από αυτόν. Έτσι θα πάρει και ο χειμώνας μια άλλη χροιά. Απαραίτητα εφόδια για μια καλή αρχή: ακουστικά, καλή μουσική στο κινητό και βόλτα σε μια παραλία. Κρύο;  Ναι θα υπάρχει. Αέρας; Έχουμε και από αυτόν. Στο μυαλό σου όμως ο καιρός τι λέει; Στο δικό μου πάντως ο καιρός έχει ακόμη διάθεση καλοκαιριού. Με συνοδεία τον ήχο που σκάει από τα μεγάλα κύματα και με τη μουσική που ακούω έχω ταξιδέψει. Έχω χαθεί στις σκέψεις μου και δεν με κουνάει κανείς από εκεί. Όλα τα προβλήματα είναι ασήμαντα και μηδαμινά. Οι έγνοιες; Βασικά, ποιες έγνοιες; Ζω το καλοκαίρι μου. Δεν κρυώνω! Η σκέψη μου γεμάτη ζεστασιά. Έχω αφεθεί πλήρως και συνεχίζω το ταξίδι μου. Οι μέρες περνάνε και ο χειμώνας πλησιάζει όλο και περισσότερο. Εγώ συνεχίζω και είμαι εκεί. Στην παραλία με τις θερμές σκέψεις και τη μουσική μου. Ζω το καλοκαίρι μου. Εσύ τι κάνεις;

Σήκω! Ξεσήκωσε εσένα και την σκέψη σου! Το δικό σου καλοκαίρι σε περιμένει. Δεν δικαιούσαι άλλωστε ένα διάλειμμα από τον χειμώνα του μυαλού σου; Και βέβαια το δικαιούσαι. Μετά από αυτό το ταξίδι, πες μου πως νιώθεις. Θα περιμένω.

Εγώ πάντως είμαι καλύτερα. Ο χειμώνας είναι εδώ και εγώ είμαι εδώ. Κάνε τις δικές σου καλοκαιρινές σκέψεις τον χειμώνα.

© 2016 – 2019, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Unfiltered Chaos

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!