Κωνσταντίνος Φουντούλης: Οι φωτογραφίσεις με κάνουν να ονειρεύομαι!

athensvibe

Με τον Κωνσταντίνο Φουντούλη είχα την τύχη να συνεργαστώ πάνω σε κάποια editorials γνωστής ιταλικής εταιρείας ρούχων. Από πιο πριν όμως, θαύμαζα τη δουλειά του αλλά μετά τη συνεργασία μας μπόρεσα και κατάλαβα γιατί οι φωτογραφίες του έχουν κάτι το τόσο ιδιαίτερο. Αυτός είναι και ο λόγος που φιλοξενείται σήμερα στη στήλη των συνεντεύξεων της σελίδας μας.

The Interview

Πότε άρχισες να ασχολείσαι με την τέχνη της φωτογραφίας;

Ξεκίνησα να ασχολούμαι με τη φωτογραφία 1 χρόνο πριν, όταν πήρα την πρώτη μου DSLR κάμερα. Στην αρχή προσπαθούσα να καταλάβω τι μου αρέσει να βγάζω και ποιο θέμα είναι περισσότερο στο στυλ μου. Τους τελευταίους 3 μήνες ασχολούμαι περισσότερο και πιο σοβαρά.

Σπουδάζεις κάτι πάνω στο κομμάτι της φωτογραφίας;

Δεν σπουδάζω κάτι πάνω στη φωτογραφία. Προς το παρόν το κάνω μόνο ερασιτεχνικά αλλά κάποια στιγμή θα ήθελα πολύ να αποκτήσω κάποιες γνώσεις στον τομέα αυτό. Σπουδάζω δημοσιογραφία στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και είμαι στο 4ο έτος. Προσπαθώ όμως να συνδυάσω όσο μπορώ και τα δύο. 

Πες μας λίγα πράγματα για το νέο site που συνεργάζεσαι, το “The Very Special You“. 

Είναι ένα ανθρωποκεντρικό φωτογραφικό project που ξεκίνησε πρόσφατα τους τελευταίους μήνες. Ήταν μια ιδέα ενός πολύ καλού μου φίλου, του Φίλιππου Ιωάννου, ο οποίος μέσα από την αγάπη του για τη φωτογραφία και τη δημιουργικότητα του, κατάφερε να ξεκινήσει αυτό το project. Ο στόχος του project είναι να αναδείξουμε τη διαφορετικότητα και την μοναδικότητα του καθενός. Τα μέλη του project συμμετέχουν ως φωτογράφοι και βρίσκουν αυτά τα άτομα που θέλουν να μιλήσουν για κάτι διαφορετικό που τους εκφράζει σαν χαρακτήρες (για παράδειγμα μπορεί να έχουν δεχτεί bullying ή να έχουν νιώσει ρατσισμό ή οτιδήποτε διαφορετικό και βιωματικό που θέλουν να μιλήσουν γι’ αυτό).

Έχεις κάνει και κάποια editorials για το Athens Vibe, πως προέκυψαν;

Είχα τη τύχη να γνωρίσω δυο πολύ δημιουργικά άτομα με αγάπη για τη μόδα, τη Γεωργία Πολυτάνου και τον Κωνσταντίνο Αργυριάδη όπου και μου πρότειναν να κάνουμε κάτι σχετικό με ρούχα για κάποια brands. Πιστεύω πως ήταν μια πολύ καλή εμπειρία για μένα και σίγουρα θα το ξανά έκανα. (Δες τo editorial εδώ)

Συνήθως τι σου αρέσει να φωτογραφίζεις;

Αυτό που μου αρέσει περισσότερο να φωτογραφίζω είναι κυρίως τοπία, παραλίες και την πόλη γιατί μέσα από τα χρώματα και την ηρεμία που βγάζουν με κάνουν να ξεχνιέμαι και να ονειρεύομαι.

athensvibe

Θα έλεγες πως με τη φωτογράφιση μπορεί και να ασχοληθείς επαγγελματικά στο μέλλον ή ο,τι προκύψει;

Θα ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά και ήδη έχω ξεκινήσει να ψάχνω για κάποια σχολή και σεμινάρια. Το καλύτερο είναι να μπορέσεις να κάνεις το χόμπι σου επάγγελμα.

Θεωρείς θετικό ή αρνητικό το γεγονός που τόσα άτομα δηλώνουν φωτογράφοι επειδή αγοράζουν μια καλή φωτογραφική;

Πιστεύω πως για να θεωρηθείς φωτογράφος δεν πρέπει να έχεις μια DSLR και να βγάζεις απλά ότι σου αρέσει. Έτσι θα χαθεί σίγουρα η ουσία του φωτογράφου. Πιστεύω πως είναι ένα επάγγελμα που απαιτεί -όπως όλα- τις απαραίτητες γνώσεις και τις δεξιότητες για να το κάνεις. Εγώ όπως και άλλα παιδιά που ασχολούνται ερασιτεχνικά δεν πιστεύω πως μπορούμε να θεωρηθούμε φωτογράφοι. Δεν μπορώ να πω αν είναι αρνητικό ή θετικό αλλά σίγουρα θέλει το κάτι παραπάνω για να θεωρηθούμε φωτογράφοι.

Με ποιο άλλο site/project ασχολείσαι ενεργά;

Εκτός από το theveryspecialyou συμμετέχω σε ένα project, το streets_in_athens που ουσιαστικά είναι προφίλ στο instagram που έχει να κάνει με φωτογραφίες από δρόμους στην Αθήνα και κάνουμε repost τις καλύτερες φωτογραφίες της βδομάδας. Ήταν μια ιδέα του πολύ καλού μου φίλου Γιώργου Μποζούρη και πάει πολύ καλά μπορώ να πω γιατί όλο και περισσότεροι το χρησιμοποιούν πια σαν hashtag.

Τι εύχεσαι στο Athens Vibe;

Εύχομαι στο athens vibe να συνεχίσει τη πολύ καλή δουλειά που κάνει γιατί πιστεύω πως είναι ένα πολύ καλό μέσο για ενημέρωση για όλα τα θέματα. Προσωπικά προσπαθώ να το παρακολουθώ όσο μπορώ γιατί πιστεύω πώς ενημερώνομαι για πολλά που με ενδιαφέρουν.

Athens Vibe ® 
*it’s all Athens to me!

© 2016 – 2017, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr