Κουράζουν οι υπεκφυγές

athens vibe

από τον Νίκο Ιωάννου

Κουράστηκα συνέχεια με τις υπεκφυγές. Δεν έχω την ψυχική δύναμη για αινίγματα που δεν μου προσφέρουν τίποτα πέρα από προβλήματα. Θέλω οι κουβέντες να είναι καθαρές άνευ κάποιου τύπου παιχνίδι. Δεν είναι ότι άλλαξα χαρακτήρα ή συμπεριφορά αλλά δεν μπορώ να αλλοιώνομαι συνεχώς σε κάτι που δεν προχωρά. Το προσπάθησα ήδη αρκετές φορές και η κατάληξη ήταν να χαλιέμαι πάντα εγώ. Φυσικά και φταίω καθώς δενομαι συναισθηματικά και φοβάμαι να χάσω ανθρώπους απο την ζωή μου. Εκείνους όμως τους βλέπω να μην φοβούνται. Κάνουν το παραπάνω βήμα και συνεχίζουν σαν να μην συνέβη ποτέ τίποτα.

Δεν αφήνω τον εαυτό μου να προχωρήσει γρήγορα και μένω στάσιμος σε καταστάσεις που έχουν πάψει να υφίστανται απο καιρό. Δεν Θέλω να τελειώνει κάτι άσχημα αλλά πολλές φορές δεν μπορώ να το ανατρέψω. Υπάρχουν στιγμές που εύχομαι να ήμουν διαφορετικός από οτι τώρα. Νιώθω ότι δεν είμαι αρκετά αρεστός. Όμως με μια δεύτερη σκέψη καταλαβαίνω πως δεν ειναι ιδανικό να είσαι σε όλους αρεστός. Δεν έχει νόημα. Θλίβομαι από το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι δεν μπαίνουν στον κόπο να σε γνωρίσουν περεταίρω.

Δεν αλλάζω όμως για κανέναν, δεν θα αλλάξω ούτε για εμένα. Θέλει τόλμη να παραμείνεις ο ίδιος αλλά όταν καταλάβεις πως έτσι είσαι ξεχωριστός τότε αξίζει να είσαι αρεστός σε λίγους.

Αντιλαμβάνομαι πλέον ποτέ πρέπει να αποχωρώ και ποτέ να μένω σε κάποιες καταστάσεις. Δεν αντέχω όμως το να κρύβομαι και απο τον ίδιο μου τον εαυτό. Έχω χάσει πολλές φορές τον εαυτό μου για να μην χάσω άλλους από την ζωή μου . Θέλω να ξέρω πλέον ότι δεν προσφέρω μόνο εγώ. Είναι κουραστικό να προσποιούμαι ότι δεν με νοιάζει ή ότι δεν ξέρω τι συμβαίνει με πρόσωπα και καταστάσεις. Αυτό που για εμένα μετράει είναι η αυθεντικότητα κάποιου και όχι το φαίνεσθαι. Αν κάποιος θέλει να φύγει σε φύγει, αν κάποιος θέλει να μείνει θα κάνω πολλά ώστε να μείνει. Εάν όμως μου το δείξει κιόλας , τότε θα κάνω τα πάντα. Όταν όμως εγώ θέλω να φύγω από κάπου τότε θα περιμένω να δω εάν κάποιος προσπαθήσει να με κρατήσει. Αυτός που θα προσπαθήσει νοιάζεται ακόμη περισσότερο. Και όσο φοβάμαι να χάσω ανθρώπους αλλο τόσο φοβάμαι μην τους διώξω εγώ

© 2016, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Unfiltered Chaos

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!