Manos Krass: Δε μπορώ να φανταστώ λεπτό μέσα στη μέρα που να μην ακούω μελωδίες ντυμένες με στίχους.

Ο Μάνος Κrass μας προσκαλεί να χορέψουμε με  το νέο του single με τίτλο “Baila” (Σε θέλω τόσο). Πρόκειται για ένα καλοκαιρινό ρυθμικό κομμάτι σε μουσική και στίχους των Νίκο Βουτούρα, Franc και Andy Nicholas. Το τραγούδι κυκλοφορεί παράλληλα με το βίντεο κλιπ το οποίο γυρίστηκε πριν από λίγες εβδομάδες στη Σαντορίνη υπό τη σκηνοθετική επιμέλεια του Γιάννη Παπαδάκου. Με θέα την Καλντέρα και τα σοκάκια της Οίας, ο Μάνος Krass υμνεί τον καλοκαιρινό του έρωτα, σε ένα βίντεο κλιπ που μυρίζει καλοκαίρι! Με αφορμή το νέο του τραγούδι, ο Μάνος παραχώρησε συνέντευξη στην ομάδα του AthensVibe, ας δούμε τι μας είπε ο νεαρός και ταλαντούχος τραγουδιστής.

interview

Τι είναι για σένα η μουσική, πως προέκυψε στη ζωή σου και τι σου δίνει έμπνευση;

Έχοντας μεγαλώσει δίπλα στον πατέρα μου, έναν εκπληκτικό κρητικό καλλιτέχνη με τεράστιο μουσικό εύρος είναι λογικό να είναι αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Δε μπορώ να φανταστώ λεπτό μέσα στη μέρα που να μην ακούω μελωδίες ντυμένες με στίχους. Η μουσική με χαλαρώνει, με ταξιδεύει και την έχω συντροφιά τόσο στις όμορφες στιγμές της ζωής μου όσο και στις πιο δύσκολες.

Σε ποιους χώρους κινείσαι μουσικά;

Για μένα δεν υπάρχουν χώροι και στεγανά. Υπάρχει ερέθισμα που καταλήγει σε μουσική. Τον χαρακτήρα του χώρου τον προσδιορίζουμε εμείς οι καλλιτέχνες με την υπόστασή μας και τις όποιες επιλογές μας.

Κυκλοφόρησες πρόσφατα ένα καινούργιο τραγούδι με τίτλο ”Baila Σε Θέλω Τόσο”. Μίλησε μου για αυτήν την δουλεία.

Είναι μια δουλειά για την οποία είμαι πολύ χαρούμενος. Τετριμμένο, αλλά πέρα για πέρα αληθινό. Το «Baila» προέκυψε εντελώς τυχαία σε μια περίοδο της ζωής μου στην οποία υπήρξα αρκετά χαλαρός, μακριά από σκέψεις και προβληματισμούς. Μόλις το ακούσαμε με τα κορίτσια της εταιρίας μου της Minos EMI / Universal, την Κική Τσόλκα και τη Τζίνα Φουντουλάκη είπαμε αμέσως πως αυτό είναι το καινούργιο μας τραγούδι. Μας έβγαλε διάθεση αισιόδοξη και καλοκαιρινή, αυτό ακριβώς που ένιωθα. Νίκο Βουτούρα (Dimension-X), σε ευχαριστούμε πολύ!

manos-krass-2016

Ποια είναι τα μουσικά σου σχέδια, πως φαντάζεσαι τον εαυτό σου σε 10 χρόνια;

Μεγάλη κουβέντα το μέλλον σε έναν κόσμο που το παρόν μοιάζει αβέβαιο. Θα επιθυμούσα να έχει αγαπηθεί η μουσική μου από τον κόσμο. Μεγάλη ευτυχία η αγάπη και μάλιστα όταν προέρχεται από ανθρώπους που δεν έχουν συναναστραφεί μαζί σου, αλλά σε έχουν αγκαλιάσει γιατί τους έδωσες κάτι από την ψυχή σου.

Πως ένας μουσικός επηρεάζεται από τα γεγονότα που συμβαίνουν στην χώρα μας;

Ο μουσικός είναι ιδιότητα. Ο άνθρωπος οντότητα. Άρα σαν άνθρωπος κι εγώ πληγώνομαι, στεναχωριέμαι, προβληματίζομαι. Θεωρώ τύχη που είμαι τραγουδιστής και μπορώ να εξωτερικεύω τα συναισθήματά μου, ακόμα κι αν είναι αρνητικά.

manos-krass-2016-new

Πως μπήκες στην δισκογραφία σε μια τόσο δύσκολη εποχή;

Με πίστεψαν άνθρωποι που για μένα πλέον είναι οικογένεια, η Κική και η Τζίνα από τη Minos EMI. Αν και στις μέρες μας το να είσαι δοτικός δεν το συναντάς εύκολα, αυτά τα δύο κορίτσια, ευτυχώς για εμάς τους νέους καλλιτέχνες, διαφέρουν.

Τέλος θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για αυτήν την όμορφη συνέντευξη και να δώσεις μια ευχή στα άτομα που σε ακολουθούν στα Social Media.

Θα ήθελα να είμαστε όλοι σε μια συνεχόμενη νιρβάνα ευτυχίας. Νομίζω είναι αρκετό!

Ευχαριστούμε τον Μάνο για την όμορφη συνέντευξη και τον Γιάννη Αμανατίδη για την πολύτιμη βοήθεια.

Athens Vibe ® 
*it’s all Athens to me!

© 2016 – 2017, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Talk That Talk

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!