Μάριος Μάζαρης

Athenian [uh-thee-nee-uh n]
(n.) a native or citizen of Athens, Greece.

Μάζαρης Μάριος a.k.a @marius.ad.libitum . Δάσκαλος κι αθεράπευτος συλλέκτης ιστοριών, αναμνήσεων και φωτογραφιών. Αθεράπευτος γιατί ποτέ δεν είναι αρκετές.

Αγαπώ την Αθήνα γιατί…
Είναι ο τόπος που επιστρέφω μετά τα νησιά, τις άλλες πόλεις και μου δίνει τη σιγουριά ότι με περίμενε. Αλλάζει και παραμένει πάντοτε ίδια, για να συνοδεύει εμάς που πράττουμε το ανάλογο.

Αντιπαθώ την Αθήνα γιατί…
Θα μπορούσε να μας δυσκολεύει λιγότερο. Στις μετακινήσεις, στην καθαριότητα, σε όλα αυτά τα γαμώτο που ξεστομίζεις καθημερινά , προσπαθώντας να ζήσεις μια μέρα καλύτερη από την προηγούμενη.

Αν η Αθήνα είχε το πρόσωπο σου, πώς θα έμοιαζε;
Φαντάζομαι θα είχε κάτι από απόγευμα στον λόφο των Μουσών .

 

Περατζάδα μετά τις 00:00, η ιδανική διαδρομή;
Εκεί που η νύχτα διστάζει να σωπάσει.Στον πεζόδρομο της Ερμού, ανηφορίζοντας προς Θησείο κι ύστερα μπλέκοντας στα σοκάκια του . Ανάλογα τα βήματα έρχεται κι η όρεξη και τα Αναφιώτικα είναι μια ανάσα απόσταση.

Ξυπνάς το επόμενο πρωί και η Αθήνα έχει μόνο 3 δρόμους, ποιοι είναι αυτοί;
Αυτοί που μας άντεξαν περισσότερο, εμάς, τις φωτογραφίες και τις στιγμές μας. Η Καλλιδρομίου για να μπορείς να ξυπνάς με τον ήλιο μαζί, η Κολοκοτρώνη για μεσημέρια με φίλους και η Διονυσίου Αεροπαγίτου για να έχεις κάπου να λαχταράς απόγευμα.

H μεγαλύτερη αλητεία που έχεις κάνει σ’ αυτή την πόλη;
Την περπατώ ξανά και ξανά, ανακαλύπτοντας τις ίδιες γωνιές με την ίδια έκπληξη. Είναι αλητεία να επιμένεις να συστήνεσαι σε κάποιον που γνωρίζεις ή νομίζεις πως γνωρίζεις. Κι εξίσου αλητεία να σε εκπλήσσει.

Κέντρο ή αποκέντρωση;
Το ιδανικό θα ήταν το ίδιο το κέντρο να αποκεντρωθεί. Μια Αθήνα που να περπατιέται, με λιγότερα αυτοκίνητα και δημόσιες υπηρεσίες στο κέντρο της, με περισσότερους πεζόδρομους , πράσινο και κόκκινο και μπλε. Μια Αθήνα λιγότερο Αθήνα.

Ποια φωτογραφία της Αθήνας θα μας έδινες για να ποστάρουμε στο Instagram του Athens Vibe και με τι hashtags;


Σίγουρα κάποια που να περιείχε το βλέμμα του ανθρώπου στο παρελθόν, με τα πόδια του στο παρόν. (#greek_point_of_view , #present_is_already_past , #aθens #history_is_our_luxury )

Αγαπημένο σύνθημα σε τοίχο;
Η Ζωή Λάσκαρε. Γιατί συνοψίζει έξυπνα τη ζωή με τους ρυθμούς που χρειάζεται για να την απολαύσεις λίγο παραπάνω.

First secret date;
Στον λόφο της Ακρόπολης, περίπατος πάνω στα μάρμαρα του Πικιώνη, που λίγο αγαπάς και λίγο μισείς. Γιατί γλιστράνε σε σημεία κι αλλού χάνονται, θυμίζοντας και το πρώτο εκείνο αίσθημα του έρωτα και του τρακ της πρώτησ γνωριμίας, που γλιστράς κι εσύ ή χάνεσαι.

Αν υπάρχει παράδεισος τότε είναι…
Το φως της Αθήνας, που αντέχει τις εποχές. Κρύβεται ελάχιστα τον χειμώνα, ζωντανεύει την άνοιξη κι αστράφτει το καλοκαίρι. Αυτή η πόλη βγάζει στον ήλιο τα προβλήματά της κι ύστερα τα ξεχνά. Ή παραείναι χαρούμενη για να τα σκέφτεται.

Αν η Αθήνα είχε νότες, ποιο τραγούδι θα ήταν;
Κάτι με τη φωνή που αγαπήσαμε σχεδόν όσο και την πόλη ή και παραπάνω.

Η Αθήνα και εσύ. Μια ιστορία…
Όταν έφηβος άρχισα να περπατάω στους δρόμους του κέντρου χανόμουν. Έστριβα σε λάθος στενά, έβγαινα σε λάθος λεωφόρους, όλα μου έβγαιναν λάθος. Δε ρωτούσα σχεδόν ποτέ τους περαστικούς να μου πουν τον δρόμο που ψάχνω , από περηφάνια πιο πολύ να τον βρω μόνος μου. Ένα μεσημέρι όμως το έκανα, ρώτησα κάποιον. Με ρώτησε πού θέλω να πάω. Του είπα. Δε μου είπε πώς να πάω, αλλά με συνόδευσε. Δεν ήταν ο δρόμος που ήθελε εκείνος να πάει, ήταν όμως ο δικός μου. Κι από τότε έχω μια σιγουριά ότι κάποιος πάντα θα βρεθεί να σου κάνει παρέα σ’ αυτή την πόλη, με τα βήματά του δίπλα ή μπροστά ή πίσω σου. Ακόμα κι αν είναι μια πόλη μοναχικών ανθρώπων, ξέρω πως συμπορεύονται.

© 2018 – 2020, Παναγιώτης Ρίνος. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Athenian Project

Παρορμητικός, υπερβολικός και fan του καναπέ και της Βυσσινάδας. Μπορεί να τον δείτε να χορεύει pop μουσικές στο μετρό ή να γλύφει την μαγιονέζα απο τα δάχτυλά του σε κάνα burger bar. Ψευτοχάκερ και ανίκανος να καρφώσει ένα καρφί ΜΗΝ του εμπιστευθείτε ποτέ την συσκευή του κινητού σας.