Μια απογευματινή βόλτα στην Αθήνα αξίζει

από τον Νίκο Ιωάννου

Απογευματάκι, βαριέσαι και αποφασίζεις να βγεις μια βόλτα είτε μόνος, είτε με έναν φίλο. Δεν θες να χαλάσεις λεφτά, θες απλά μια βόλτα χαλαρή στην Αθήνα. Σε κάθε δρόμο θα δεις κάτι διαφορετικό. Κάποιους να κάθονται σε παρκάκια και να ακούν μουσική, ζευγαράκια να κάνουν βόλτες αμέριμνα, ανθρώπους παράξενους, περίεργους, ωραίους.

Ωραίοι όμως είναι και οι τοίχοι που έχουν να σου πουν τόσα πολλά, τόσα έξυπνα, αστεία και περίεργα πράγματα. Από ένα ξέσπασμα ενός ερωτευμένου στην αγανάκτηση ενός που βαρέθηκε και αηδίασε με το σύστημα, στην “τρέλα” ενός έφηβου για τον κόσμο και σε ολόκληρη έκθεση ζωγραφικής με spray (graffiti). Είναι πολλά που σ’ αρέσουν άλλα και που διαφωνείς. Είναι τρόπος έκφρασης και εξωτερίκευση συναισθημάτων απο ανθρώπους που βλέπουν τον τοίχο σαν καμβά ιδεών και αντιλήψεων.

https://instagram.com/p/9BXImYpnim/?tagged=athensvibe

Αυτό το γκρι λοιπόν της πόλης καλύπτεται με χρώματα, λέξεις, συνθήματα και συναισθήματα που θα σε κάνουν να χαμογελάσεις, να προβληματιστείς, να ταυτιστείς και ίσως να θελήσεις να το κάνεις και εσύ. Αξίζει μια τέτοια βόλτα λοιπόν. Ώρα να την κάνεις είτε μόνος σου είτε με παρέα.

Πηγή φωτογραφιών: Instagram | @mhtsian

© 2015, Μιχάλης Βούρκος. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr