Μια νέα γνωριμία έχει πάντα να σου προσφέρει

athens vibe

από τον Νίκο Ιωάννου

Μου αρέσει να προσπαθώ να μάθω τους ανθρώπους. Όλοι πάντα έχουν κάτι να σου πουν.

Μια νέα γνωριμία πάντα έχει να σου προσφέρει κάτι. Φυσικά έναν άνθρωπο που τον γνωρίζεις χρόνια δεν συνεπάγεται με το ότι τον ξέρεις τόσο καλά. Κανένας άνθρωπος δεν ξέρει όλες τι πτυχές ενός άλλου. Είναι δύσκολο γιατί οι άνθρωποι αλλάζουν συνεχώς και πολύ λίγα πράγματα μένουν ίδια.

Είναι ωραίο όμως να μπορείς να ανταλλάσσεις απόψεις με κάποιον που γνώρισες τυχαία σε ένα λεωφορείο, στο δρόμο, στο πάρκο και σε μια καφετέρια. Η ανάγκη για επικοινωνία σε ωθεί να μάθεις πράγματα και να δώσεις πράγματα. Δεν θα ακυρώσω εύκολα κάποιον και αυτό διότι αν δεν τον μάθω δεν μπορώ και να τον κρίνω. Αν δεν ξέρω τις απόψεις του, την ιδεολογία του, τα ενδιαφέροντά του και τις αντιλήψεις του, τότε σίγουρα δεν γίνεται να τον κρίνω. Είναι όμορφο να προσπαθείς να έχεις συζητήσεις με διάφορους ανθρώπους όλων των ηλικιών και όλων των ειδών. Πάντα κάτι θα μάθεις και πάντα κάτι θα δώσεις και εσύ σε αυτούς. Ακόμη και αν διαφωνείς, αν η συζήτηση είναι πολιτισμένη τότε σίγουρα έχεις καταφέρει να επικοινωνήσεις με κάποιον. Διότι η επικοινωνία είναι αυτή που θα σε φέρει κοντά στους άλλους.

Αν δεν έχεις επικοινωνία με τους γύρω σου, είναι βαρετό και ανιαρό. Αν καταφέρνεις να συζητάς με πολλά και διαφορετικά άτομα, είναι συναρπαστικό γιατί νιώθεις πως διευρύνονται οι ορίζοντες σου, δεν μένεις στα ίδια και τα ίδια. Και θέλω να γνωρίζω ιδιαίτερα νέους ανθρώπους που πάντα θα έχεις την ευκαιρία να πας για έναν καφέ μαζί τους ώστε να συζητήσεις προβλήματα που τους απασχολούν. Μου αρέσουν οι άνθρωποι που θέλουν και εκείνοι να γνωρίζουν άλλους.

Αν δεν καταφέρω λοιπόν να γνωρίζω άτομα θεωρώ πως δεν μπορώ να μάθω και τον κόσμο. Δεν μπορώ τότε να μιλήσω για τον κόσμο.

© 2016, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Unfiltered Chaos

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!