Μοναξιά μου όλα και τίποτα

Athens Vibe

Γράφει ο Γιώργος Μπεκρής

Πολλοί θα πουν, πως το καλύτερο και πιο ευχάριστο πράγμα που μπορεί κανείς να έχει είναι μια ζεστή και αληθινή παρέα-φιλική, οικογενειακή, ερωτική. Ή μήπως όχι; Το αίσθημα μοναξιάς, θα δηλώσουν οι ίδιοι, πως αρκετές φορές είναι δυσάρεστο, ενοχικό, απελπιστικό. Τα μεγάλα λόγια, βέβαια, δε βοηθούν κανέναν, οπότε ας πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Υπάρχουν στιγμές που θα είσαι μόνος σου. Θα αναρωτηθείς, θα προβληματιστείς και θα στεναχωρηθείς.

Η μοναξιά είναι ένας ακατέργαστος κορμός έτοιμος για σκάλισμα, για δουλειά – δουλειά που θα γίνει από τα δικά σου χέρια. Το ερώτημα που θα θέσω, όμως, είναι: με ποιο τρόπο έχεις σκοπό να επεξεργαστείς αυτόν τον φρεσκοκομμένο κορμό που μπορεί οποιαδήποτε στιγμή να βρεθεί μπροστά σου;

Έχεις σκεφτεί ποτέ να κάνεις παρέα στον εαυτό σου; Έχεις σκεφτεί να αναζητήσεις βαθύτερες πτυχές του εγώ σου; Πραγματική αναζήτηση, όμως! Όχι επιφανειακές προσπάθειες, απλά για να νιώσεις καλά. Ο ακριβής ορισμός, ενός προβλήματος θεωρείται από πολλούς αρκετά δύσκολος – πόσο, μάλλον, ο ορισμός του ίδιου μας του εαυτού. Φυσικά και αυτό για το οποίο μιλάω δεν είναι κάτι εύκολο. Εξάλλου, ποιος είπε πως το να κάνεις παρέα – ουσιαστική παρέα – σε κάποιον είναι απλό; Ώρα, λοιπόν, να κάνεις και στον εαυτό σου. Θα ψάξεις, θα ξαναψάξεις, θα επεξεργαστείς, θα απογοητευτείς αλλά τελικά θα μάθεις. Τότε θα κάνεις και τη μοναξιά λίγο παρά πέρα… θα κάνεις παρέα σε εσένα και συνάμα σε άλλους. Θα ανοιχτείς, θα δεχτείς και θα απορρίψεις. Και όλα αυτά, αφού έχεις ασχοληθεί με την μοναξιά του εγώ σου!

Μοναξιά μου όλα ή τίποτα, λοιπόν…
Εγώ προσπαθώ… εσύ;

© 2016, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr