Brandon Heat: “Η μόνη μας προσδοκία είναι να προβληματίσουμε τον θεατή”.

Ο θεός της πόλης είναι η ανεξάρτητη δημιουργία μιας ομάδας νέων παιδιών που με μηδαμινό budget άλλα με πολύ μεράκι επιχειρούν να εκφραστούν μέσω της τέχνης του σινεμά. Μιλήσαμε με τον δημιουργό της ταινίας Brandon Heat για όλους και για όλα.

Athens Stories

Πώς και για ποίο λόγο επιλέξατε τον συγκεκριμένο τίτλο για την ταινία σας Μπαμ, o θεός της πόλης;

Ο τίτλος είναι συμβολικός! Μπαμ είναι το παρατσούκλι που έχει κολλήσει στον πρωταγωνιστή η νυχτερινή και έκνομη πλευρά της Αθήνας για το συγκεκριμένο λόγο ότι τελειώνει τις δουλειές του πολύ γρήγορα.Ο θεός της πόλης είναι συμβολισμός ο οποίος φωτογραφίζει το χρήμα. Γι’ αυτό γίνονται τα πάντα άλλωστε. Θα το δούμε πολύ έντονα και μέσα στην ταινία αυτό!

Πόσα άτομα βρίσκονται πίσω από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα;

Πίσω από το συγκεκριμένο αποτέλεσμα είναι 25-30 άτομα! Η σκηνοθεσία ανήκει στον πολύ ταλαντούχο σκηνοθέτη Fernand Roblot και μέσα εμφανίζοντα σπουδαίοι ηθοποιοί όπως ο Ιωάννης Κοντοπίδης, ο Σπύρος Ιωάννου και ο Κωνσταντίνος Τσεντούρος καθώς και πολλοί άλλοι που έδωσαν αφιλοκερδώς τον καλύτερο τους εαυτό ώστε να πραγματοποιηθεί η ταινία αυτή. Θέλω να τους ευχαριστήσω όλους ιδιαιτέρως που μοιράστηκαν το όραμα μου και δώσαμε πνοή στο Μπαμ!

Πόσο καιρό σας πήρε να ολοκληρώσετε την ταινία; Υπήρχαν χορηγοί;

Για να ολοκληρωθεί η ταινία 6 μήνες χρειάστηκαν για τα γυρίσματα και άλλοι 6 μήνες για τις υπόλοιπες διαδικασίες όπως μοντάζ και επιμέλεια ήχου. Όπως είπα και πιο πάνω η ταινία είναι no-budget και εντελώς ανεξάρτητη παραγωγή! Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Λευτέρη Παπούλια και την Maingraph που επιμελήθηκαν το μοντάζ και τον ήχο! Σε μια no-budget παραγωγή αυτά τα θέματα είναι εξαιρετικά δύσκολα και θέλουνε πολύ γνώση και εμπειρία για να έρθουν σε ένα αξιοπρεπές επίπεδο.

Έχετε εμπνευστεί από στιγμιότυπα άλλων ταινιών; Και εάν ναι από ποία/ες;

Η ταινία έχει επηρεαστεί από κάποιο έργο της δεκαετίας του 1990 με παρόμοια θεματολογία!Ευρωπαϊκό έργο. Πρώτο μέρος από την τριλογία! Δε θα σας βοηθήσω άλλο. Αυτοί που βλέπουν πολλές ταινίες οφείλουν να το γνωρίζουν ιστορικά.

Η ταινία αποτυπώνει αληθινά γεγονότα  που λαμβάνουν μέρος στη χώρα μας;

Φυσικά και αποτυπώνει αληθινά γεγονότα καθώς είναι στηριγμένη  σε τέτοια γεγονότα! Αυτό θέλουμε να περάσουμε άλλωστε με τον τρόπο που είναι γραμμένη και σκηνοθετημένη η ταινία αυτή. Θέλουμε να φέρουμε τον θεατή σε μια απόσταση αναπνοής από τη βρόμικη πλευρά της πόλης και από εκεί και πέρα να βγάλει ο ίδιος τα δικά του συμπεράσματα για τις καταστάσεις που βιώνει ο πρωταγωνιστής.

Τι να περιμένουμε από την ταινία;

Η μόνη μας προσδοκία από την ταινία αυτή είναι να προβληματίσουμε τον θεατή σε όποια ηλικία και αν βρίσκεται αυτός. Είτε είναι νέος μπορεί να δει τον εαυτό του στον Μπαμ είτε είναι γονιός να δει τον γιο του στον Μπαμ! Θέλουμε να τον βάλουμε να σκεφτεί σε ένα δεύτερο επίπεδο τα πράγματα που κουκουλώνει διακριτικά η πλειοψηφία αυτής της χώρας. Τα πράγματα που συμβαίνουν καθημερινά και κάνουν όλοι πως δεν τα βλέπουν εμείς τα φέρνουμε μπροστά στον θεατή βιαίως με αυτή την ταινία.

Έχουν γίνει ενέργειες  για να συμμετέχετε σε φεστιβάλ ταινιών ώστε να εξαπλωθεί η προσπάθειά σας;

Αυτό τον καιρό γίνονται οι ενέργειες ώστε το έργο να προωθηθεί σε διάφορα φεστιβάλ τόσο σε Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό! Αφού δρομολογηθεί αυτό το θέμα θα δοθεί η ημερομηνία της πρεμιέρας της ταινίας σε ειδικό χώρο προβολής και μετέπειτα θα είναι διαθέσιμη για όλο τον κόσμο στο διαδίκτυο. Τα νέα της ταινίας μπορείτε να τα παρακολουθείτε από το επίσημο page στο Facebook.

Τι εύχεστε στο Athens Vibe;

Ευχόμαστε στο Athens Vibe, καταρχήν, να συνεχίσει την καλή δουλειά που κάνει και κατά δεύτερον με τα θέματα που δημοσιεύει όσο μπορεί να βάζει τον κόσμο να σκέφτεται σε αυτές τις δύσκολες εποχές που διανύουμε ως χώρα αλλά και παγκοσμίως! Η σκέψη έχει καταντήσει να θεωρείτε προνόμιο πλέον…

Athens Vibe ® 
*it’s all Athens to me!

© 2017 – 2018, Athens Vibe Crew. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr

Filed under Talk That Talk

Το Athens Vibe είναι άνθρωποι, είσαι εσύ, εγώ, ο δίπλα σου, νέοι άνθρωποι με αγάπη και μεράκι για να προσπαθήσουν. Με διάθεση να πάμε κόντρα στην γκρίζα εποχή που διανύουμε ερχόμαστε με φρέσκες προτάσεις και ιδέες για την πόλη που αγαπάμε να μισούμε: την Αθήνα!