Ο ψευτοεπαναστάτης του Facebook…

από την Ελένη Καραγιάννη και το almurofustiki.com

Τον τελευταίο καιρό στο facebook επικρατεί ένα αλαλούμ. Λίγο το δημοψήφισμα, λίγο ότι ο κόσμος που πλέον είναι αγανακτισμένος με τις εξελίξεις βρίσκει ως μέσo για να ακουστεί η φωνή του τα social media. Κάπου εδώ ξεκινά το πανηγύρι…

Υπάρχει μια ομάδα χρηστών που είναι διαδικτυακοί “επαναστάτες” και μέσα από posts αλλά και κακόβουλα σχόλια εκφράζουν την άποψη τους επιβάλλοντας έτσι την “σωστή” τάξη πραγμάτων στο διαδίκτυο. Πάντα στις ακραίες δημοσιεύσεις τους υπάρχει και η υποσημείωση “πως όποιος/α δεν συμφωνεί μαζί μου ή διαφωνεί ή τελοσπάντων δεν με γουστάρει και πολύ-αλλά δεν θέλω να τον διαγράψω για να μην φανώ κακός/η- να με κάνει unfollow ή να με διαγράψει.”

Στην πορεία, κατακλύζει την αρχική σου σελίδα με ασυνάρτητα πολιτικά μηνύματα-συνήθως χωρίς σημεία στίξης και με νόημα που μόνο εκείνος/η ασπάζεται, περιμένοντας την ανταπόκριση των άλλων 5-10 ατόμων της παρέας του. Αρχίζουν τις ατελείωτες φιλοσοφικές συζητήσεις μέσω comments και ενώ εσύ έχεις πάρει τα ποπ-κορν αγκαλιά και την κόκα κόλα σου, περιμένοντας πως θα καταλήξουν κάπου…Ξαφνικά, μένεις με την απορία, “Τελικά που ήθελαν να καταλήξουν;”

1391985_1435237083363906_542052912_n

Δεν βαριέσαι…Αυτές οι κουβέντες άλλωστε έχουν την πλάκα τους, γιατί είναι σαν επεισόδια της “Λάμψης”, λένε τα πάντα από χίλιες φορές με άλλη διατύπωση. Το πιο αστείο όμως είναι πως τις περισσότερες φορές είναι και ανορθόγραφα! Εκεί είναι που συνειδητοποιείς πως τα μόνα ορθογραφημένα posts που έχει κάνει ο εν λόγω χρήστης είναι αυτά που είναι copy paste από αλλού.

Ωστόσο, στον “αγώνα” για την επανάσταση αυτά είναι πταίσματα. Άλλωστε, μπορεί να πλησιάζεις τα τριάντα και ο μπαμπάς να σου πληρώνει ακόμα το ενοίκιο,γιατί μόνο έτσι μπορείς να βγάλεις την δημιουργική σου πλευρά. Μπορεί να ψάχνεις σπόνσορες στη ζωή σου μέσα από σχέσεις έτσι ώστε το βιοποριστικό σου θέμα να μην αποτελεί πρόβλημα στον “αγώνα” σου. Μπορεί να μην ξέρεις και εσύ πραγματικά ποια να είναι η λύση για την βελτίωση της κατάστασης, ούτε να προτείνεις κάποια σοβαρή ιδέα για το πως θα μπορούσες ο κόσμος να είναι καλύτερος, αλλά κατά τα άλλα είσαι ο/η πρώτος/η που θα βάλεις τους γύρω σου στη “θέση” τους.

Αγαπημένε/η ψευτοεπαναστάτη/τρια, δες πρώτα τι θες να κάνεις στην δική σου ζωή. Βελτίωσε τον κόσμο μέσα από την δική σου καθημερινότητα. Προσπάθησε να σταθείς στα πόδια σου και σταμάτα να χτυπιέσαι για τις απόψεις των άλλων στο διαδίκτυο. Άλλωστε, εσύ που είσαι ο/η πρώτος/η που θέλει να φέρει αυτή την περιβόητη αλλαγή, θα πρέπει να μάθεις πως πέρα από το δικό σου ΕΓΩ, υπάρχει και άλλος κόσμος και πρέπει να τον σέβεσαι.

Με αγάπη almurofustiki.com

© 2015, Μιχάλης Βούρκος. All rights reserved. Δεν επιτρέπεται η αντιγραφή χωρίς άδεια από το athensvibe.gr